Εύα Καϊλή: Διεγράφη από την ευρωομάδα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών

Τη διαγραφή της Εύας Καϊλή ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας η Ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η απόφαση έχει άμεση ισχύ και έρχεται μετά την αναστολή της ιδιότητας μέλους που αποφασίστηκε την Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2022, ημέρα κατά την οποία έγινε η προσαγωγή της κυρίας Καϊλή προς ανάκριση από τις βελγικές αρχές.

S&Ds will request

a new point in the agenda of the next EP conference of presidents, based on art. 21 of the rules of procedure.

Given the investigation, Eva Kaili should be replaced as EP vice-president in order to protect the institution’s respectability & citizens’ trust

— Iratxe Garcia Perez / (@IratxeGarper) December 10, 2022

Παράλληλα, το S&D ανακοίνωσε ότι ζήτησε την απομάκρυνση της Εύας Καϊλή από το αξίωμα της αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της ολομέλειας αυτήν την εβδομάδα, με βάση και το άρθρο 21 του εσωτερικού κανονισμού.

Declaration of the S&D Group regarding the judicial investigation into “alleged corruption, criminal organization and money laundering”.https://t.co/QOAyU1EQ0K pic.twitter.com/FuJ244iSqX

— S&D Group (@TheProgressives) December 12, 2022

«Είμαστε συγκλονισμένοι από τις καταγγελίες για διαφθορά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Η ομάδα S&D έχει μηδενική ανοχή στη διαφθορά. Υποστηρίζουμε μια ενδελεχή έρευνα και πλήρη αποκάλυψη. Θα συνεργαστούμε πλήρως με όλες τις ανακριτικές αρχές» αναφέρει το S&D.

Διαβάστε επίσης:

Politico: Ο Μαργαρίτης Σχοινάς υπό έλεγχο για το Qatargate

Όταν η Εύα Καϊλή ψήφισε για το Κατάρ σε επιτροπή που δεν συμμετείχε

Λοβέρδος για Καϊλή: «Με αυτά που διαβάζουμε αντιμετωπίζει ενδεχόμενα πολύ μεγάλων ποινών»

Keywords
Τυχαία Θέματα