Έτινγκερ: Παράλληλο νόμισμα σημαίνει Grexit

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δυσοίωνες προβλέψεις για το μέλλον της Ελλάδας στην ευρωζώνη κάνει ο Γερμανός Επίτροπος Γκίντερ Έτινγκερ, τονίζοντας ότι δεν βλέπει τη χώρα να παραμένει για πολύ καιρό ακόμη μέλος της ευρωζώνης.

Σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα «Bild» εκφράζει και τις ανησυχίες του για το πώς θα πληρωθούν από εδώ και πέρα μισθοί, συντάξεις και λογαριασμοί. Με αφορμή αυτό το σχόλιο,επισημαίνει δε, ότι πλέον οι πληρωμές, λόγω έλλειψης ρευστού, αναγκαστικά, θα γίνονται με γραμμάτια.

«Μια

αφερέγγυα χώρα, όπως η Ελλάδα, που ξεκινά τη χρήση παράλληλου νομίσματος, δεν έχει σίγουρα καμία θέση στην ευρωζώνη», επισημαίνει και συνεχίζει, διευκρινίζοντας: «Η κατάσταση είναι πολύ περίεργη. Η Ελλάδα, αν και είναι μέλος της νομισματικής ένωσης, αυτή τη στιγμή δεν έχει καθόλου ευρώ».

Ιδιαίτερα αναφορά γίνεται και στις ελλείψεις που είναι ζήτημα χρόνου να προκύψουν - λόγω των έντονων οικονομικών δυσχερειών - σε φάρμακα, τρόφιμα, πετρέλαιο και φυσικό αέριο.

Σχολιάζοντας το μέλλον των διαπραγματεύσεων Ελλάδας - δανειστών, ο γερμανός επίτροπος δηλώνει ότι «από τη στιγμή που η ελληνική κυβέρνηση αρνήθηκε τις μεταρρυθμίσεις, δεν έχει κανέναν νόημα να γίνεται συζήτηση για νέες διαπραγματεύσεις», ενώ για το δημοψήφισμα της Κυριακής, σχολιάζει: «Το ερώτημα ήταν παραπλανητικό, η εκστρατεία της κυβέρνησης ήταν ''πολεμική'' και υπήρξε άσεμνη παραπληροφόρηση κατά των εταίρων».

Γκίντερ ΈτινγκερGrexitHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα