Ερυθρά Θάλασσα: Νέο πυραυλικό χτύπημα των Χούθι σε πλοίο αμερικανικών συμφερόντων

Νέο πυραυλικό χτύπημα των Χούθι σημειώθηκε στην Ερυθρά Θάλασσα, ανεβάζοντας κι άλλο το θερμόμετρο στην περιοχή.

Για νέο «περιστατικό» σε πλοίο 95 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της πόλης-λιμάνι του Άντεν της Υεμένης έκανε αρχικά λόγο η UK Maritime Trade Operations (UKMTO).

Σύμφωνα με το BBC πρόκειται για πυραυλικό χτύπημα σε φορτηγό πλοίο, που έχει υποστεί ζημιές, ωστόσο δεν φαίνεται να κινδυνεύει να βουλιάξει.

Η εταιρεία

Ambrey επιβεβαίωσε το περιστατικό, τονίζοντας ωστόσο ότι πρόκειται για αμερικανικών συμφερόντων, με σημαία των Νησιών Μάρσαλ πλοίο, που δεν σχετίζεται με το Ισραήλ.

Πρόσθεσε ότι δεν έχουν αναφερθεί θύματα.

Vessel in Red Sea reports being hit by missile, says UK Maritime Trade Operations https://t.co/EnhCB5LeFO

BBC Breaking News (@BBCBreaking) January 15, 2024

Νεότερη ενημέρωση της UKMTO αναφέρει πως ο πλοίαρχος του σκάφους λέει ότι το σκάφος «χτυπήθηκε από ψηλά από πύραυλο» κοντά στη νότια πόλη Άντεν της Υεμένης.

UKMTO WARNING 009/JAN/2024 – UPDATE 001

ATTACK

Warnings – 2024 (https://t.co/5An1YH0JyE)#MaritimeSecurity #MarSec pic.twitter.com/U3Y3S3qx9V

— United Kingdom Maritime Trade Operations (UKMTO) (@UK_MTO) January 15, 2024Χούθι: Χτυπάμε μόνο ισραηλινά πλοία – Ασφαλής η ναυσιπλοΐα

Την ίδια ώρα το τηλεοπτικό δίκτυο Al Masirah TV των Χούθι επικαλείται πηγή των ναυτικών δυνάμεων της αντάρτικης ομάδας, η οποία επαναλαμβάνει ότι δεν θα στοχεύσουν εμπορικά πλοία που δεν συνδέονται με το Ισραήλ.
«Η ναυσιπλοΐα είναι ασφαλής» στην Ερυθρά Θάλασσα, την Αραβική Θάλασσα και το στενό Bab al-Mandab «εκτός από τα ισραηλινά πλοία ή εκείνα που κατευθύνονται σε κατεχόμενα παλαιστινιακά λιμάνια», λέει η πηγή.
«Θα συνεχίσουμε την αποτροπή των ισραηλινών πλοίων ή εκείνων που κατευθύνονται σε κατεχόμενα παλαιστινιακά λιμάνια μέχρι το τέλος της επίθεσης και της πολιορκίας της Γάζας», προσθέτουν.

Οι ΗΠΑ κατέρριψαν πύραυλο των Χούθι

Αμερικανικό μαχητικό αεροσκάφος κατέρριψε πύραυλο κρουζ κατά πλοίων επιφανείας που εκτοξεύθηκε από περιοχή ελεγχόμενη από τους αντάρτες Χούθι της Υεμένης, οι οποίοι θεωρούνται προσκείμενοι στο Ιράν, και είχε στόχο το USS Laboon —αντιτορπιλικό κλάσης Άρλι Μπερκ— στον νότιο τομέα της Ερυθράς Θάλασσας, ανακοίνωσε τις πρώτες πρωινές ώρες το μεικτό διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που είναι αρμόδιο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής (CENTCOM, «κεντρική διοίκηση») μέσω X (του πρώην Twitter).

Πιο αναλυτικά, χθες (14/1) περί τις 16:45 (τοπική ώρα· 15:45 ώρα Ελλάδας), «πύραυλος κρουζ κατά πλοίων, που εκτοξεύθηκε από (περιοχή ελεγχόμενη από) τους υποστηριζόμενους από το Ιράν αντάρτες Χούθι προς την κατεύθυνση του USS Laboon», αντιτορπιλικού κλάσης Άρλι Μπερκ ανεπτυγμένου στο νότιο τμήμα της Ερυθράς Θάλασσας, «καταρρίφθηκε στα περίχωρα της ακτής της Χοντάιντα», στη δυτική Υεμένη, «από αμερικανικό καταδιωκτικό», ανακοίνωσε τις πρώτες πρωινές ώρες το μεικτό διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που είναι αρμόδιο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής (CENTCOM, «κεντρική διοίκηση») μέσω X (του πρώην Twitter).

On Jan. 14 at approximately 4:45 p.m. (Sanaa time), an anti-ship cruise missile was fired from Iranian-backed Houthi militant areas of Yemen toward USS Laboon (DDG 58), which was operating in the Southern Red Sea. The missile was shot down in vicinity of the coast of Hudaydah by… pic.twitter.com/jftZHQhA2e

— U.S. Central Command (@CENTCOM) January 15, 2024

Δεν υπήρξαν τραυματισμοί ούτε ζημιές, σύμφωνα με τη CENTCOM.

Διαβάστε επίσης:

Γερμανία: Υπό «πολιορκία» η Πύλη του Βραδεμβούργου από χιλιάδες αγρότες για την περικοπή των επιδοτήσεων

Εικόνες αποκάλυψης από την έκρηξη ηφαιστείου στην Ισλανδία – Ποτάμια λάβας «κατάπιαν» σπίτια

Η Άγκαθα Κρίστι, το μυστήριο στο Στάιλς και ένας πραγματικός φόνος στην Ινδία (Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα