ΕΡΤ: Πειραματικοί σχεδιασμοί που κόστισαν στην τηλεθέαση του Μαραθώνιου

Με μεγαλοπρέπεια, με χαρές και πανηγύρια κάλυψε η ΕΡΤ τον επετειακό Μαραθώνιο– 40 χρόνια από την αναβίωση της κλασικής διαδρομής. Το παγκόσμιας ακτινοβολίας- και μείζονος σημασίας- αθλητικό γεγονός στο οποίο φέτος πήραν μέρος πάνω από 70.000 αθλητές από όλα τα μήκη και πλάτη της Γης οι επικεφαλής στην κρατική τηλεόραση επέλεξαν την… ΕΡΤ3 για την απευθείας τηλεοπτική κάλυψη του.

Όταν τηρουμένων των αναλογιών το κανάλι με την μεγαλύτερη δυναμική από τα

–για την ώρα- τέσσερα της κρατικής επιχείρησης είναι η ΕΡΤ1.

Η ΕΡΤ1 έχει την συνήθεια της τηλεθέασης. Χρόνια τώρα. Και ακολουθούσαν η ΕΡΤ2 και τη ΕΡΤ3.

Ουδέποτε επιχειρήθηκε η ΕΡΤ3 να αποτελέσει «συνήθεια», έχει όμως τον κόσμο της, αλλά ως κανάλι με περιφερειακό ρόλο. Άρα όχι κεντρικό.

Το χθεσινό μερίδιο της ΕΡΤ3 διαμορφώθηκε στο 3%, από το 1,5% με 1,8% που είναι συνήθως, βάσει των μετρήσεων της Nielsen. «Απογείωση», για τα δεδομένα του σταθμού. Με μια λεπτομέρεια. Το μερίδιο αφορά στον μέσο όρο της ημέρας στη διάρκεια της οποίας το κρατικό κανάλι της Θεσσαλονίκης μετέδωσε τον αγώνα μπάσκετ Άρης- Παναθηναϊκός. Τηλεοπτική μετάδοση επίσης με δυναμική για τα δεδομένα του σταθμού.

Στο διάστημα 08.300- 12.30 κατά το οποίο η ΕΡΤ3 κάλυπτε τον Μαραθώνιο (με τον δείκτη τηλεθέασης να προσεγγίζει το 9%) η ΕΡΤ1 είχε την ενημερωτική «Σαββατοκύριακο στις 6» και το χαρούμενο μαγκαζίνο «Δύο στις 10». Η τηλεθέαση στη ζώνη αυτή (έως τις 12.00 που είχε δελτίο ειδήσεων η ΕΡΤ1) είχε τηλεθέαση χειρότερη από εκείνη που κατάφερε η τηλεοπτική κάλυψη του μαραθώνιου της Αθήνας. Το δε μερίδιο της ΕΡΤ1 καρφωμένο στο 5%.

Αν για την ΕΡΤ3, κατά τους ιθύνοντες της κρατικής ραδιοτηλεοπτικής εταιρείας, ο σχεδιασμός αυτός ήταν στο πλαίσιο της αναβάθμισης του ρόλου του καναλιού- παρότι από την ΕΡΤ3 ουδείς είχε την παραμικρή εμπλοκή, αναφέρουν εργαζόμενοι- αποτέλεσε μάλλον υποβάθμιση του Μαραθώνιου, ως τηλεοπτικού προϊόντος, η μετάδοση από το κανάλι με τον περιφερειακό ρόλο. Η τηλεοπτική κάλυψη του Μαραθώνιου ίσως είχε περισσότερες πιθανότητες για καλύτερη απόδοση, αν μεταδιδόταν από την ΕΡΤ1, ακριβώς επειδή υπάρχει διαφορά δυναμικότητας και διεισδυτικότητας στο τηλεοπτικό κοινό μεταξύ ΕΡΤ1 και ΕΡΤ3. Αλλά δεν χρειάζεται ειδικές σπουδές για να το καταλάβει κάποιος. Κοινή λογική θέλει. Κρίμα οι εμπνευσμένοι σχεδιασμοί.

Διαβάστε επίσης:

Στο Κόκκινο 105,5: Με εκπομπή μια φορά την εβδομάδα ο Στέφανος Κασσελάκης

Mega: Ψυχραιμία και παρατήρηση προς το παρόν για την πρωινή ζώνη

Περρής για ξέσπασμα Καινούργιου: Πολλή «βρωμιά» όλο αυτό που συνέβη (Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΕΡΤ, Πειραματικοί, Μαραθώνιου,ert, peiramatikoi, marathoniou