Νέο τοπίο στον ΣΥΡΙΖΑ: Άμεση προτεραιότητα η ανασύνταξη μετά το μεγάλο «ξεκαθάρισμα» – Αποχωρήσεις «με δόσεις», «καρφιά» και μήνυμα ενότητας

Mετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών της Κεντρικής Επιτροπής, με το κόμμα να έχει πλέον δύο βουλευτές λιγότερους μετά την έξοδο της «Ομπρέλας» που άνοιξε πρώτη τον χορό της διάσπασης, ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ προχωρά μπροστά «προσηλωμένος στα προβλήματα της κοινωνίας και των απλών πολιτών, όπως είναι τα ζητήματα της οικονομίας και της ακρίβειας, για τα οποία ο Στέφανος Κασσελάκης συνεχίζει τη σειρά επαφών του» τονίζουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ

– ΠΣ.

Όπως σημειώνουν στην Κουμουνδούρου, στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε και η σημερινή επίσκεψή του στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, «τη στιγμή που η αισχροκέρδεια και η ασυδοσία στην αγορά καλά κρατούν και η ίδια η Επιτροπή Ανταγωνισμού αλλά και άλλες νευραλγικές κρατικές υπηρεσίες παραμένουν δραματικά υποστελεχωμένες».

Οι ίδιες πηγές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ υπογραμμίζουν ότι «τη στιγμή που η ακρίβεια γονατίζει νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ο πληθωρισμός στα είδη τροφίμων τρέχει με 9,9% και η κυβέρνηση έχει προαναγγείλει οριζόντια και άδικη φοροεπιδρομή στους ελεύθερους επαγγελματίες, ο πρωθυπουργός αρκείται σε αποτυχημένα επικοινωνιακά σόου.

Για την αντιμετώπιση της ακρίβειας απαιτούνται συγκεκριμένα μέτρα όπως έχει προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ με μείωση της έμμεσης φορολογίας και κυρίως ουσιαστικούς ελέγχους στην αγορά από ενισχυμένους και επαρκώς στελεχωμένους ελεγκτικούς μηχανισμούς».

«Προς αυτή την κατεύθυνση κινείται ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, ο οποίος ξεκινά ήδη την προετοιμασία για ένα ανοιχτό και συμπεριληπτικό συνέδριο με απεύθυνση στην κοινωνία και τις ανάγκες της. Εργαζόμαστε συνεχώς και μεθοδικά για ένα σύγχρονο προοδευτικό σχέδιο διακυβέρνησης με ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες προτάσεις για το αύριο της χώρας» καταλήγουν από την Κουμουνδούρου.

Η κυβέρνηση αφήνει τα ολιγοπώλια να δρουν χωρίς φραγμούς

«Η αιτία της ακρίβειας σε κάθε έκφανση της ζωής του Έλληνα πολίτη από τα καύσιμα μέχρι τα τρόφιμα και το ρεύμα, είναι δομική και ανήκει στη φιλοσοφία δυστυχώς της κυβερνητικής πολιτικής» τόνισε μεταξύ άλλων ο Στέφανος Κασσελάκης κατά την επίσκεψή του στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Πιο συγκεκριμένα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ θέλησε να υπογραμμίσει την ανάγκη περαιτέρω στελέχωσης της Επιτροπής Ανταγωνισμού προκειμένου να αποφέρουν σημαντικά οφέλη στους καταναλωτές μέσω της ρύθμισης της αγοράς.

«Άλλη μία επίσκεψη σε άλλη μία Ανεξάρτητη Αρχή που είναι υποστελεχωμένη. Στη συγκεκριμένη περίπτωση 60% υποστελεχωμένη παρά την υψηλή κατάρτιση που χρειάζεται το έργο της και παρά την εξαιρετικά υψηλή απόδοση του έργου της Επιτροπής Ανταγωνισμού που φέρνει πολύ μεγάλη απόδοση στον καταναλωτή και στον φορολογούμενο», υπογράμμισε, κάνοντας λόγο για ολόκληρη «αλυσίδα μη αποδοτικού κράτους» και φέρνοντας ως παράδειγμα και τον ΑΣΕΠ και ότι «δεν γίνονται προκηρύξεις» , με αποτέλεσμα τα «ολιγοπώλια» να λειτουργούν «χωρίς φραγμούς».

«Είναι ξεκάθαρο ότι οι άνθρωποι που εργάζονται εδώ κάνουν μια ηρωική προσπάθεια με χαμηλές απολαβές για να φέρουν όσο πιο πολλή υγεία και ρύθμιση στις αγορές, αλλά δεν είναι οι ίδιοι η αιτία της ακρίβειας. Η αιτία της ακρίβειας σε κάθε έκφανση της ζωής του Έλληνα πολίτη από τα καύσιμα μέχρι τα τρόφιμα και το ρεύμα, είναι δομική και ανήκει στη φιλοσοφία δυστυχώς της κυβερνητικής πολιτικής η οποία δεν επεμβαίνει», τόνισε ο κ. Κασσελάκης.

«Έχουμε καταθέσει προτάσεις σε αυτήν την κατεύθυνση θα καταθέσουμε κι άλλες. Αλλά να είμαστε ξεκάθαροι. Η κυβέρνηση και ο κ. Σκρέκας δεν μπορούν να κρύβονται πίσω από την πολύ καλή προσπάθεια που κάνουν εδώ αυτοί οι άνθρωποι. Αντιθέτως αν ήθελαν, να φέρουν φως στον ανταγωνισμό της αγοράς, να έκαναν τα πάντα για να στελεχωθεί η συγκεκριμένη αρχή άμεσα και επίσης να μεταφερθεί σε μια κτιριακή υποδομή την οποία αναζητούν», κατέληξε.

Το πρωί της Δευτέρας, άλλα δύο στελέχη της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, οι Γιώργος Κυρίτσης και Τριαντάφυλλος Μηταφίδης δήλωσαν την παραίτησή τους – προστιθέμενοι στους 46 που αποχώρησαν την Κυριακή, σημειώνοντας ωστόσο ότι παραμένουν στο κόμμα. Εντωμεταξύ, με επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος ενημέρωσε ότι η Πέτη Πέρκα και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τίθενται εκτός της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις δηλώσεις αποχώρησής του από το κόμμα.

Επίσης, τους Πέτη Πέρκα και Ευκλείδη Τσακαλώτο διέγραψε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ο Σωκράτης Φάμελλος, με επιστολή του στον Πρόεδρο της Βουλής. Επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής είχε ετοιμάσει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, πριν τον «προλάβει» ο Σωκράτης Φάμελλος, στην οποία επικαλέστηκε ένα ινδικό απόφθεγμα, για να δηλώσει την προσήλωσή του στην ανανεωτική και ριζοσπαστική Αριστερά, απέναντι στις επιδιώξεις του Στέφανου Κασσελάκη, λέγοντας ότι είναι προτιμότερο να κάνεις το δικό σου καθήκον έστω και ατελώς, παρά το καθήκον κάποιου άλλου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Άκομψη χαρακτηρίζει τη διαγραφή της από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ η Πέτη Πέρκα και επιμένει πως δεν θα παραδώσει την έδρα, όπως της ζητείται από τον Στέφανο Κασσελάκη, καθώς αντίκειται στο Σύνταγμα. Η κ. Πέρκα σε δηλώσεις της στις τηλεοπτικές κάμερες έκανε λόγο για σωρεία αντικαταστατικών πρακτικών που διχάζουν και “κάρφωσε” τον Σωκράτη Φάμελλο, που είναι φίλος της, όπως είπε. “Απευθύνω μομφή και στον πρόεδρο (σ.σ. Σωκράτη Φάμελλο) που είναι και φίλος μου. Γιατί ήξεραν ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είχε ραντεβού σήμερα στις 11.00 με τον κ. Τασούλα, και ότι εγώ θα πήγαινα αύριο”, ανέφερε.

Σφοδρή επίθεση κατα του Ευκλείδη Τσακαλώτου, της Πέτης Πέρκα και του Στέλιου Κούλογλου που αρνούνται να παραδώσουν τις έδρες τους στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός Τρύφων Αλεξιάδης, ενώ το ιδνικό απόφθεγμα του Τσακαλώτου σχολιάστηκε και από τον Παύλο Πολάκη.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ λίγο μετά την επιστολή Φάμελλου προς Τασούλα τονίζεται: «Οι εν λόγω βουλευτές οφείλουν να παραδώσουν άμεσα τις έδρες τους στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, όπως προβλέπει ο Κώδικας Δεοντολογίας των υποψήφιων βουλευτών. Συγκεκριμένα η παράδοση των εδρών προβλέπεται στην περίπτωση α) της παρ.2 του Κώδικα που αναφέρει ότι όλοι/ες οι βουλευτές που εκλέγονται με τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ δεσμεύονται πολιτικά και ηθικά ότι η έδρα που καταλαμβάνουν ανήκει στο κόμμα».

Λίγες ώρες μετά την κρίσιμη και επεισοδιακή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε νέα παρέμβαση, τονίζοντας ότι η σημερινή είναι μία νέα μέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Σήμερα είναι μια καινούργια μέρα για την παράταξή μας που ενωμένη και με φρέσκες ιδέες και φρέσκο λόγο και με βαθιά ανθρωπιστικό και οικολογικό πρόσημο θα πάμε μπροστά και θα ανοίξουμε το κόμμα στην κοινωνία», επεσήμανε ο Στέφανος Κασσελάκης, με παρέμβασή του στο Κόκκινο διακόπτοντας τη συνέντευξη του Νίκου Παππά.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σημείωσε ότι τα όργανα του κόμματος δουλεύουν και ότι «θα πάμε συντεταγμένα σε ένα μεγάλο συνέδριο».

Παράλληλα, ο Στέφανος Κασσελάκης ανέφερε ότι οι διαφορές μέσα στο κόμμα σε επίπεδο πολιτικής είναι μικρές, σημειώνοντας ότι «δεν είμαι υπέρ της υπερφορολόγησης και δεν πιστεύω ότι η δική μας Αριστερά πρέπει να ντρέπεται με την έπαρση της σημαίας», υπογραμμίζοντας ότι «προχωράμε σε μια σύγχρονη πατριωτική Αριστερά».

Επίσης, όπως είπε, θέλει να καθιερώσει την «Ώρα του προέδρου» του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο 105,5».

Για την ανάγκη ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία να πορευτεί στην επόμενη μέρα, με στόχο να μιλήσει για τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών και να κάνει αντιπολίτευση στη ΝΔ, έκανε λόγο και η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Δώρα Αυγέρη, μιλώντας στο «MEGA».

«Μιλάμε για την επόμενη μέρα. Κανείς δεν χαίρεται και δεν επιχαίρει. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προχωρά μπροστά, ενδυναμωμένος από πείσμα και ζήλο, προσηλωμένος στα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας. Ο κόσμος θέλει προτάσεις, θέλει λύσεις για αυτά που τον απασχολούν σήμερα», δήλωσε.

Ανησυχία για 2ο γύρο διάσπασης

Πάντως αν και η διάσπαση για τον Στέφανο Κασσελάκη συνιστά μια «νέα αρχή για την ενότητα» όπως ανέφερε στην Κεντρική Επιτροπή, ωστόσο φαίνεται ότι αυτή έχει και επόμενο στάδιο, δεν ολοκληρώθηκε χθες.

Η ομάδα Αχτσιόγλου δεν αποχώρησε από το κόμμα, όμως αυτό φαίνεται να είναι θέμα χρόνου, καθώς μετά τις τελευταία εξελίξεις, καθίσταται φανερή η πλήρης πολιτική ασυμβατότητα με την νέα ηγεσία, Κασσελάκη και ηγετική ομάδα.

Στο κείμενο που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η τάση 6+6 με υπογραφές 11 μελών της Κ.Ε. εκ των οποίων οι 7 είναι βουλευτές, είναι φανερό ότι η αναγκαστική συμβίωση με τον Στέφανο Κασσελάκη, δεν θα πάει μακριά. Υπενθυμίζεται ότι το κείμενο υπογράφουν Σία Αναγνωστοπούλου, Έφη Αχτσιόγλου, Νάσος Ηλιόπουλος, Κωστής Καρπόζηλος, Δανάη Κολτσίδα, Νίκος Μπίστης, Μιχάλης Σαμπατακάκης, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Μερόπη Τζούφη, Θεανώ Φωτίου, Αλέξης Χαρίτσης.

Με δεδομένο ότι μέχρι στιγμής η τάση αυτή έχει δείξει ότι δεν θέλει να ταυτιστεί με την Ομπρέλα και ότι κάνει τις δικές της επιλογές, αλλά και με δεδομένο ότι μόλις μερικά εικοσιτετράωρα πριν δεν σκόπευε να αποχωρήσει από το κόμμα τουλάχιστον, όχι σε κάποιον άμεσο ορίζοντα (άλλοι μιλούσαν για το Συνέδριο, άλλοι άφηναν ανοιχτό το πότε, κλπ), δείχνει να χρειάζεται χρόνο να ζυγίσει τις κινήσεις της.

Είναι φανερό πάντως πως πλέον η προηγούμενη στάση τους έχει πλέον κλονιστεί και καταλυτικές εξελίξεις στάθηκαν το δημοψήφισμα και η ομιλία Κασσελάκη στην ΚΕ. Όπως ομολογούν στο κείμενό τους:

«Το πλαίσιο που διαμόρφωσε το διάγγελμα και η εισήγηση του Στ. Κασσελάκη δεν άφησε περιθώρια για μια συζήτηση επί της ουσίας». Στο κείμενο ασκούν δριμεία κριτική στον Κασσελάκη στον οποίο χρεώνουν την ευθύνη για τις εξελίξεις, αυτές που καταγράφηκαν και πιθανότητα και τις επερχόμενες.

Βλέποντας πάντως χθες το κείμενο της ομάδας Αχτσιόγλου, είδαμε ότι υπάρχουν επτά βουλευτές. Μοιραία γίνονται συνειρμοί για σχηματισμό ΚΟ μαζί με τους ανεξάρτητους πλέον βουλευτές Ευκλείδη Τσακαλώτο και Πέτη Πέρκα. Σημειώνεται ότι για σχηματισμό ΚΟ χρειάζονται τουλάχιστον 10 βουλευτές. Ενδεχομένως δε, να υπάρχουν και άλλοι βουλευτές, πέραν των επτά, που να εξετάζουν να πάνε με την πλευρά Αχτσιόγλου. Αναμένονται εξελίξεις το επόμενο διάστημα, αλλά και πώς θα κινηθεί η «Ομπρέλα».

Την ίδια ώρα, σειρά στελεχών και πρώην στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζουν την αγωνία τους για το μέλλον του χώρου, διαβλέποντας πως οι επόμενες αποχωρήσεις, σε μια δεύτερη φάση διάσπασης δεν είναι μακριά.

Ο ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Στέλιος Κούλογλου υποστήριξε αναφορικά με το σχέδιο του νέου Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ πως «θέλει να πάρει το κόμμα και από την αριστερά να το πάει κάπου στο κέντρο προς την κεντροδεξιά. Αυτές είναι οι θέσεις, οι οποίες εξέφρασε και στην συνέλευση του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων». «Όλα αυτά που είδα δεν είχανε καμία σχέση όχι με το ΣΥΡΙΖΑ, με την αριστερά ή τους σοσιαλιστές, ούτε το κέντρο στην Ευρώπη δεν λέει αυτά τα πράγματα. Θέλει να κάνει ένα προσωποπαγές κόμμα που να είναι αυτός και η μάζα, χωρίς ενδιάμεσα όργανα, χωρίς καταστατικά και χωρίς σεβασμό στις διαδικασίες» περιέγραψε ο κ. Κούλογλου, χαρακτηρίζοντας αντικαταστατικό το δημοψήφισμα.

Ο πρώην Υπουργός, Γιώργος Σταθάκης τόνισε πως «πιθανόν να υπάρξουν αν συνεχιστεί το πολεμικό κλίμα από την ηγεσία», ενώ σημείωσε για τον νέο Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ πως «έκανε ολομέτωπη επίθεση σε όλη την αριστερή πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, είπε είστε σάλτσα πουμαρό, είστε η 5η φάλαγγα του Μητσοτάκη, δεν είχε νόημα να ακούς τέτοια πράγματα».

Ο Αναπληρωτής Γραμματέας, Γιώργος Βασιλειάδης υποστήριξε για τις αποχωρήσεις πως «οποιαδήποτε διάσπαση είναι λάθος» ωστόσο «με το ζόρι δεν μπορεί να μείνει κάποιος σε μία συλλογικότητα», χωρίς να αποκλείει νέο κύκλο παραιτήσεων, Ακόμη, ερωτηθείς για το εάν υπάρχει θέμα διαγραφής για την Έφη Αχτσιόγλου ανέφερε πως «δεν υπάρχει θέμα διαγραφής, δεν χαρακτήρισαν τον πρόεδρο, χαρακτήρισαν τακτικές».

«Δεν υπήρξε πολιτική διαφωνία, σύνθεση ή και ρήξη και έτσι το θέμα πήρε οπαδικά χαρακτηριστικά. Από εκεί και πέρα ο καθένας κάνει τις επιλογές του» δήλωσε ο πρώην υπουργός Χρήστος Σπίρτζης. «Μένω στον ΣΥΡΙΖΑ με όποιον Πρόεδρο. Και με τον κύριο Κασσελάκη. Μένω στον ΣΥΡΙΖΑ όχι με βαριά καρδιά» είπε και πρόσθεσε: «Αυτά που είπα το προηγούμενο διάστημα το εννοώ: πρέπει να δώσουμε πολύ μεγάλη μάχη για να έχουμε ενιαία εκπροσώπηση του δημοκρατικού κόσμου» πρόσθεσε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και συμπλήρωσε ότι «αυτό που πρέπει να κάνουμε αυτές τις ημέρες είναι να σεβαστούμε ο ένας τον άλλο ακόμη και σε κατάσταση διάσπασης» είπε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Σε ερώτηση για το εάν υπάρχει πιθανότητα να υπάρξουν και άλλες αποχωρήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Παππάς ανέφερε «θα μείνω σε αυτό που είπε και ο Στέφανος Κασσελάκης χτες. Είναι η ώρα να ξεσκονίσουμε. Να βάλουμε μια κόκκινη γραμμή και να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα. Να το ξεχάσουμε και να το αφήσουμε πίσω και να δουλέψουμε όλοι μαζί. Υπάρχουν πολλά μέτωπα ανοιχτά που πρέπει να ανοίξουμε με την κυβέρνηση και ο κόσμος αυτό περιμένει από μας».

Αντιδημοκρατικά ήθη και αλαζονικές συμπεριφορές καταλογίζει στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ο Γιάννης Δραγασάκης με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Παράλληλα, σε ό,τι αφορά το μέλλον του στον ΣΥΡΙΖΑ έριξε με νόημα την τροχιοδεικτική βολή: «Δεν ξέρω πόσα περιθώρια υπάρχουν ακόμη, ώστε να παραμείνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κόμμα της Αριστεράς».

«Αναμενόμενες» χαρακτήρισε τις αποχωρήσεις από βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που σημειώθηκαν το Σαββατοκύριακο κατά τη διάρκεια της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος ο βουλευτής Επικρατείας, Ευάγγελος Αποστολάκης, μιλώντας της ΕΡΤ, προσθέτοντας πως «οι εντάσεις είχαν φτάσει σε τέτοιο σημείο και είχαν δημιουργηθεί τέτοιες αποστάσεις που ενδεχομένως να μην μπορούσαν να γεφυρωθούν».

«Όσοι παρακολούθησαν και είχαν την δυνατότητα αυτή, μια και μεταδόθηκε η ομιλία του κ. Κασσελάκη, θα διαπίστωσαν τελικά, κάποια από αυτά τα οποία είχαν λεχθεί τις προηγούμενες μέρες και εβδομάδες ήταν λίγο για να περιγράψουν αυτό που είδαμε. Νομίζω ότι δεν έχει ξαναϋπάρξει πιο κακοποιητική θα την έλεγα εγώ εισήγηση σε κορυφαίο όργανο ενός κόμματος του χώρου της Αριστεράς». Με την παραπάνω δήλωση, ο Πάνος Σκουρλέτης, πρώην στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σχολίασε σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8, όσα ειπώθηκαν δια στόματος του νέου προέδρου του κόμματος στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το σαββατοκύριακο που προηγήθηκε.

«Ειλικρινά, δεν αναφέρομαι μόνο στις, χωρίς προηγούμενο, αναφορές για 5η φάλαγγα. Το 5η φάλαγγα δεν είναι μια σκληρή κριτική. Είναι κάτι το οποίο ξεφεύγει πια από τα όρια μιας αντιπαράθεσης, όσο και σκληρής να είναι. Ό,τι, ειλικρινά, είχε πει ο φίλος μου και ο σύντροφος ο Νίκος Φίλης και πολλοί τον είχαν κακολογίσει, για Τραμπισμό, τελικά επιβεβαιώθηκε. Ήταν μια μουσολινικής έμπνευσης λόγος» συνέχισε ο κ. Σκουρλέτης επισημαίνοντας ότι μπορεί να αντιληφθεί κανείς ότι «αυτός ο λόγος, το περιεχόμενό του και η αισθητική του, είναι ένας ξένος λόγος με οποιαδήποτε εκδοχή της Αριστεράς».

Έριξαν «πόρτα» στον Βίτσα

Με πάταγο έκλεισε το ΜέΡΑ 25 το «παράθυρο» συνεργασίας που άνοιξε ο Δημήτρης Βίτσας, προαναγγέλλοντας ταυτόχρονα τη δημιουργία νέου πολιτικού φορέα για τις ευρωεκλογές.

Το ιστορικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ είπε αρχικά ότι «ο Λαφαζάνης δεν νομίζω, αλλά σας λέω ότι υπάρχουν σύντροφοι και συντρόφισσες που έφυγαν λίγο πριν τις εκλογές του 2015. Ένα πρόχειρο όνομα που δεν θα με παρεξηγήσει είναι ο Τάσος Κορωνάκης, που ήταν γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ».

«Δεν έχουν γίνει συζητήσεις, θα επιχειρηθούν για να διαμορφωθεί ένας χώρος ριζοσπαστικής Αριστεράς. Αν με ρωτάτε, με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου το βλέπω δύσκολο, γιατί έχει πάει πολύ προς τα δεξιά επικοινωνιακά. Το ΜέΡΑ25 νομίζουμε ότι χωράει, δεν είναι κάτι που δεν το θέλουμε».

«Tο ότι κάποιοι συνειδητοποίησαν πολιτικά αδιέξοδα και αποχωρούν σήμερα από τα μνημονιακά κόμματα δεν τους δίνει το δικαίωμα να εμπλέκουν το ΜέΡΑ25 στη συζήτηση» ήταν η απάντηση του εκπροσώπου του ΜέΡΑ 25 κ. Γρηγοριάδη.

Όπως τόνισε ο κ. Γρηγοριάδης, «έχουμε αποδείξει ότι εμείς τη συζήτηση για την Αριστερά την κάνουμε με πολιτικούς όρους και όχι εργαλειακά».

«Επειδή πολλοί μιλούν για μας, χωρίς εμάς και μάλιστα σπεκουλάροντας. Εμείς μιλάμε μόνο πολιτικά. Μιλάμε με θέσεις και προτάσεις. Μόνο πολιτικά και βάσει αρχών πρέπει να συζητάμε στην Αριστερά» πρόσθεσε ο εκρόσωπος του κόμματος.

«Ουδέποτε έκανα συζήτηση με τον Βίτσα ή τον Τσακαλώτο, ουδέποτε θα κάνω συζήτηση με όποιους πρόδωσαν την Αριστερά, τους πολίτες και τους αγώνες για να παραμείνουν στις καρέκλες τους. Έχω συζητήσεις με καθαρούς ανθρώπους. Ευχαριστώ», είναι το λακωνικό μήνυμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Από την πλευρά του, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, μέσω του iskra.gr φαίνεται να δίνει τη δική του απάντηση αφού σε άρθρο γίνεται η εξής αναφορά: «Εκείνοι  που πλάι στον Τσίπρα επέβαλλαν και εφάρμοσαν αδίστακτα τη μνημονιοκρατία, εκείνοι τέλος που άνοιξαν τον δρόμο στους Κασσελάκηδες, εγκαταλείπουν τώρα το σκάφος, αφήνοντας πίσω τους συντρίμμια και ερείπια στον ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως στη χώρα».

Διαβάστε επίσης:

Πέτη Πέρκα: Δεν παραδίδω την έδρα – Καρφιά για Φάμελλο

Τι αλλαγές ζητούν από τον Χατζηδάκη γαλάζιοι βουλευτές στο φορολογικό νομοσχέδιο – οργή για Τσακλόγου και αύξηση ορίων συνταξιοδότησης

Κυβέρνηση για ελεύθερους επαγγελματίες: Παραπομπή στη διαβούλευση για τις όποιες παρεμβάσεις

Keywords
συριζα, ποιοι βουλευτες εκλεγονται, εν λόγω, ζωή κωνσταντοπούλου, για μας, ΑΣΕΠ, φως, βουλη, τίθενται, ζητείται, συνταγμα, σωρεία, ψηφοδελτια, νέα, νεα δημοκρατια, mega, δημοψηφισμα 2015, δραγασάκης, ΕΡΤ, λαφαζάνης, εκλογες, τσιπρας, χατζηδακης, κινηση στους δρομους, αποστολακης γιωργος, σταση εργασιας, καθαρα δευτερα, φορολογικη δηλωση 2011, αλλαγη ωρας, δημοψηφισμα, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, εκλογες 2012, τελος του κοσμου, αλλαγη ωρας 2013, εκλογες 2015, κοινωνια, ζωή κωνσταντοπούλου, δραγασάκης, κομματα, τασουλα, βουλευτες, ζητείται, το θεμα, δωρα, εδρα, ηγεσια, θεμα, πλαισιο, προγραμμα, σημερινη, σωκρατης, υγεια, φως, ωρα, αγορα, αγωνες, αγωνια, αυξηση, αρθρο, αισθητικη, εβδομαδες, γινει, γινεται, γινονται, δαναη, δεδομενο, διαστημα, δυνατοτητα, δυστυχως, δηλωση, δηλωσεις, δικη, δειχνει, δομικη, ηθη, ειλικρινα, ειπε, υπαρχει, εν λόγω, επτα, ευθυνη, ευκλειδης, ευρωπη, ζωη, ζωης, ιδεες, ιδια, η δικη, υπηρεσιες, ομιλια, ιστορικο, καμερες, κυβερνηση, κειμενο, κλιμα, κομμα, λαφαζάνης, λογο, μαζα, μακρια, μειωση, μομφη, νοημα, ξεκινημα, ομαδα, παντα, ομπρελα, ονομα, ορια, παμε, πεισμα, πληθωρισμος, προβληματα, πρωι, ραντεβου, ρευμα, ρηξη, ρυθμιση, συγκεκριμενα, συζητηση, σειρα, σια, σοου, στο κοκκινο, συγχρονο, σχεδιο, σωρεία, ταση, τασος, τίθενται, υψηλη, φαλαγγα, φαμελλος, χρηστος, ωρες, αγορες, ανηκει, δημητρης, δικαιωμα, ειδη, για μας, γρηγοριαδης, ξενος, κυριακη, μεινει, μπροστα, οργανα, οργη, πηγες, θεσεις, χαιρεται
Τυχαία Θέματα
Νέο, ΣΥΡΙΖΑ, Άμεση, – Αποχωρήσεις,neo, syriza, amesi, – apochoriseis