ΕΡΤ: Δύο νέες παραγωγές μυθοπλασίας 2,3 εκατ. ευρώ για τη σεζόν 2023-2024

Τις προτάσεις της απέναντι στον ανταγωνισμό αρχίζει και οριστικοποιεί η κρατική τηλεόραση με επενδύσεις σε αξιοσημείωτες σειρές μυθοπλασίας.

Στο διοικητικό συμβούλιο της περασμένης Παρασκευής στα κεντρικά της ΕΡΤ εγκρίθηκαν οι προτάσεις δύο σειρών συνολικού κόστους περι τα 2.3 εκατ. ευρώ (άνευ ΦΠΑ και εργοδοτικών εισφορών).

Συγκεκριμένα το ΔΣ της κρατικής ΕΡΤ

έδωσε το «οκ» για τις παραγωγές μυθοπλασιας «Στα σύρματα» και «Έρημη χώρα».

Η σειρά «Στα σύρματα» είναι μια ιδιαίτερη κοινωνική περιπέτεια με κωμικό DNA και περιγράφει τη φιλία δύο φυλακισμένων. Την σκηνοθεσία θα αναλάβει ο Χάρη Μαζαράκης, ο οποίος με τον Νίκο Δημάκη θα κάνουν το σενάριο.

Στους κεντρικούς ρόλους θα εμφανίζονται οι Τάσος Νούσιας, Θανάσης Τσαλταμπάσης και Τζένη Θεωνά.

Η σειρά ολοκληρώνεται σε 25 επεισόδια σε δύο κύκλους. Η επένδυση για τα πρώτα επεισόδια κοστολογήθηκε για 863.328 ευρώ (χωρις ΦΠΑ και εργοδοτικές εισφορές) και η δαπανη για τον δεύτερο κύκλο, δέκα επεισοδίων, τα οποία θα προβληθούν το 2024, αξιολογήθηκε στα 575.552 ευρώ.

Η ΕΡΤ θα έχει επισης του χρόνου και τη σειρά μικρής φόρμας «Έρημη χώρα». Στα οκτώ επεισόδια της δραματικής σειράς σε σκηνοθεσία Γιώργου Γκικαπέππα θα πρωταγωνιστούν οι Ελισάβετ Μουτάφη και Γιώργος Καραμίχος. Η σειρά προορίζεται για το πρώτο μισό της επόμενης σεζόν και τα γυρίσματα αναμένεται να αρχίσουν μετά το Πάσχα.

Το κόστος της σειράς ανέρχεται σε 896.117 ευρώ, ποσό στο οποίο δεν συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ και εργοδοτικές εισφορές.

Διαβάστε επίσης:

Κώστας Τσουρός: «Δίπλα μου έβλεπα ανθρώπους να καίγονται κι εγώ έπρεπε να βγω ζωντανά και να μεταδώσω την είδηση» (Video)

ΕΡΤ: Ο Παύλος Τσίμας με εκπομπή για την ελληνική δισκογραφία

Χατζηβασιλείου για ΑΝΤ1: Δεν ένιωθα χαρά (Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα