Ερντογάν: Αναγκαία η δημιουργία ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ

Θέση υπέρ των Παλαιστινίων πήρε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν λέγοντας πως «αυτοί που κλείνουν τα μάτια στα εγκλήματα μίσους δυστυχώς υπονομεύουν τη βούληση διαφορετικών πολιτισμών να ζήσουν μαζί ειρηνικά».

Turkish President Erdogan on Israeli-Palestinian conflict:

– Regional peace is only achievable with a two-state solution
– Realisation of an

independent, geographically integrated Palestinian state based on 1967 borders, with Jerusalem as its capital, cannot be delayed
– Türkiye… pic.twitter.com/i30vwJPqMJ

TRT World (@trtworld) October 8, 2023

Όπως είπε ο ίδιος, «Η μόνιμη ειρήνη στη Μέση Ανατολή είναι δυνατή μόνο με μια οριστική λύση στο πρόβλημα Παλαιστίνης-Ισραήλ. Η δημιουργία ενός ανεξάρτητου και γεωγραφικά ενοποιημένου παλαιστινιακού κράτους, με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ, είναι μια αμετάκλητη ανάγκη. Θα κλιμακωθεί ένταση στην περιοχή και να οδηγήσει σε περισσότερη αιματοχυσία. Τονίζουμε ότι θα πρέπει να αποφευχθούν τυχόν βήματα που θα προκαλέσουν προβλήματα και θα τα εμβαθύνουν».

NEW: Erdogan says Turkey is ready to do its best to stop the Israel – Palestine conflict as soon as possible and to reduce the tensions

• “Adding fuel to the fire will not benefit anyone, especially the civilians on both sides.”

pic.twitter.com/OXjdUz5HZn

— Ragıp Soylu (@ragipsoylu) October 8, 2023

«Το Παλαιστινιακό είναι η ρίζα των προβλημάτων στην περιοχή μας. Αν δεν επιλυθεί δίκαια, η περιοχή μας θα συνεχίσει να λαχταρά την ειρήνη», είπε στη συνέχεια κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην έναρξης της Αρχαίας Ορθόδοξης Συριακής Εκκλησίας Mor Efrem στο Yeşilköy.

Ταυτόχρονα, ο Τούρκος πρόεδρος εξέφρασε την επιθυμία η Τουρκία να παίξει σημαντικό ρόλο για τον τερματισμό των συγκρούσεων. «Είμαστε αποφασισμένοι να εντείνουμε και να συνεχίσουμε τις διπλωματικές προσπάθειες που έχουμε ξεκινήσει για την αποκατάσταση της ηρεμίας», είπε μεταξύ άλλων.

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία δίχως τέλος στο Αφγανιστάν: Στους 2.053 οι νεκροί, 9.240 οι τραυματίες από τον σεισμό

Ισραήλ: Το φεστιβάλ που βάφτηκε με αίμα – Παρίστανε 3 ώρες τη νεκρή για να γλιτώσει (Video)

Το Ισραήλ κήρυξε και επίσημα πόλεμο στη Χαμάς – Τι αποφάσισε το υπουργικό συμβούλιο

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ερντογάν, Αναγκαία, Ιερουσαλήμ,erntogan, anagkaia, ierousalim