Εργοθεραπευτής προσπάθησε να αυτοκτονήσει επειδή έγιναν γνωστά τα στοιχεία του – Είχε καταδικαστεί για κακοποίηση ανηλίκου

Τέλος στη ζωή του προσπάθησε να βάλει ο Στυλιανός Μαντούδης, καταδικασμένος εργοθεραπευτής εδώ και επτά χρόνια για κακοποίηση ανηλίκου κατά τη διάρκεια θεραπείας.

Μόλις ο 56χρονος πληροφορήθηκε ότι εκδόθηκε η σχετική διάταξη που δίνει στη δημοσιότητα τα στοιχεία του, αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει αν και δεν είναι η πρώτη φορά που επιχειρεί κάτι ανάλογο.

Το χρονικό της υπόθεσης

Επτά χρόνια πριν, το 2014, οι γονείς ενός παιδιού καταγγέλλουν στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων ότι το αγοράκι τους δέχθηκε επίθεση από τον 49χρονο, τότε, εργοθεραπευτή του, ιδιοκτήτη

δύο Κέντρων θεραπείας στο κέντρο της Αθήνας.

Ο 49χρονος συλλαμβάνεται και τελικά με απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών καταδικάζεται σε ποινή κάθειρξης για τα εγκλήματα της γενετήσιας πράξης με ανήλικο και της κατάχρησης ανηλίκου.

Οδηγείται στη φυλακή για ένα χρόνο, από το 2019 έως το 2020, όπου αποφυλακίζεται και επιστρέφει στα καθήκοντα του. Δηλαδή στα κέντρα και την καθημερινή επαφή με μικρά παιδιά ως εργοθεραπευτής.

Ο πατέρας του παιδιού προσφεύγει και πάλι στη Δικαιοσύνη και χθες, Τρίτη 30/3/21, έπειτα από Διάταξη της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες του 56χρονου καταδικασθέντα.

Όπως επισημαίνεται, μάλιστα, στη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, η εν λόγω δημοσιοποίηση αποσκοπεί στην ανάγκη προστασίας του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των ανωτέρω αδικημάτων που τέλεσε ο ανωτέρω.

΄Τέλος, δίνονται τα τηλέφωνα του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας ενώ σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα