Έρευνα FREENOW: Η Ελλάδα στους 3 κορυφαίους καλοκαιρινούς προορισμούς της Ευρώπης

Η Ελλάδα βρίσκεται ανάμεσα στους 3 κορυφαίους καλοκαιρινούς προορισμούς σύμφωνα με έρευνα της FREENOW στους χρήστες της εφαρμογής στην Ελλάδα και το εξωτερικό σχετικά με τις προτιμήσεις τους για τις φετινές καλοκαιρινές διακοπές.

Πιο αναλυτικά, η έρευνα που διενεργήθηκε τον Ιούνιο του 2023 και διεξήχθη σε περισσότερους από 40.000 Ευρωπαίους, συμπεριλαμβανομένων 17.000 από την Ελλάδα

χρηστών της εφαρμογής FREENOW, έδειξε ότι το 87% των Ελλήνων προτίμησαν την Ελλάδα για τις διακοπές τους, με παραπάνω από τους μισούς να απολαμβάνουν χρόνο σε νησιά ή παραθαλάσσια μέρη.

Παρόμοιες τάσεις παρατηρούνται και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες: το 37% των ερωτηθέντων από την Ευρώπη σχεδιάζει διακοπές στο εξωτερικό, ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι η Ελλάδα βρίσκεται στους 3 πιο δημοφιλείς καλοκαιρινούς προορισμούς μαζί με την Ιταλία και την Ισπανία.

Επιπλέον, 1 στους 4 Έλληνες ανέφερε πως επιλέγει να κάνει τις διακοπές του τον Σεπτέμβριο, δικαιολογώντας το με τις χαμηλότερες τιμές εκτός σεζόν, ενώ μόνο 1 στους 10 ερωτηθέντες είπε ότι δεν σχεδιάζει να πάει διακοπές φέτος.

Σχεδόν το 83% των Ελλήνων ανέφερε ότι η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, όπου το FREENOW app είναι ενεργό, είναι πιο ελκυστικές την περίοδο του καλοκαιριού, τόσο γι’ αυτούς ως κατοίκους της πόλης, όσο και για τους τουρίστες. Μάλιστα, περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες περνούν το καλοκαίρι τους την πόλη απάντησαν πως περνούν χρόνο στην παραλία, ενώ οι μισοί ακριβώς δηλώνουν ότι τα μουσικά φεστιβάλ είναι must για το καλοκαίρι.

Η έρευνα αποτύπωσε ακόμα και τη προτίμηση των Ελλήνων για ταξίδια σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις κατά τη διάρκεια των χειμερινών διακοπών. Οι πρωτεύουσες που οι Έλληνες θα ήθελαν περισσότερο να επισκεφτούν φέτος είναι: το Παρίσι, η Ρώμη, η Μαδρίτη και το Λονδίνο που επιλέχθηκαν από το 30-40% των ερωτηθέντων. Αντίστοιχα, το 20% των ξένων ερωτηθέντων σχεδιάζει να επισκεφθεί την Ελλάδα και τον χειμώνα.

Όσον αφορά τη μετακίνησή τους, η FREENOW ρώτησε τους χρήστες της εφαρμογής, ποιο μέσο προτιμούν να χρησιμοποιούν όταν βρίσκονται για διακοπές σε κάποια πόλη του εξωτερικού. Πάνω από το 68% των Ελλήνων ερωτηθέντων επιλέγουν ταξί ως πιο άνετο μέσο για τη μεταφορά τους από το αεροδρόμιο προς την πόλη, ενώ σύμφωνα με την ανάλυση, σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις, η μέση διαδρομή ταξί από το αεροδρόμιο προς την πόλη είναι 30-40 λεπτά και το κόστος μπορεί να ποικίλει από €20-60 ανάλογα με την τοποθεσία του αεροδρομίου.

Διαβάστε επίσης:

Epsilon Net: Εξαγόρασε το 60% της SCAN – Στα 5 εκατ. ευρώ το τίμημα

Γερμανία: Επενδύει 20 δισ. ευρώ στη βιομηχανία τσιπ

Μ. Ευμορφίδης (Μπλε Κέδρος): Τι είπε για την κατεδάφιση του 5άστερου στην Ακρόπολη – Τα νέα πρότζεκτ της ΑΕΕΑΠ

Keywords
Τυχαία Θέματα