Συνδρομητικές πλατφόρμες: Μεγάλη η στροφή των καταναλωτών – 1,76 δισ. συνδρομές ως το 2028

Όλο και περισσότεροι κατευθύνονται σε συνδρομητικές πλατφόρμες με ταινίες, σειρές, εκπομπές. Οι περισσότεροι επιλέγουν Netflix.

Η στροφή των καταναλωτών στις συνδρομητικές ιντερνετικές υπηρεσίες  παροχής οπτικοακουστικού περιεχομένου ροής συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό. Μάλιστα σε βάθος εξαετίας (2022- 2028) οι συνδρομές σε παγκόσμια κλίμακα εκτιμάται ότι θα ανέλθουν σε 1,76 δισεκατομμύρια σύμφωνα με νέα δεδομένα της Digital TV

Research. 

Η βρετανική εταιρεία ερευνών στην έρευνα της διαπιστώνει ότι σε 24 κράτη οι συνδρομές ανα χώρα  θα ξεπεράσουν τα 10 εκατ. εγγραφές σε συνδρομητικές υπηρεσίες streaming (στρίμινγκ). Η Κίνα κρατάει τα σκήπτρα με 424 εκατ. συνδρομές.

«Το Netflix θα διατηρήσει τον ηγετικό ρόλο του παρά το γεγονός ότι το Disney+ θα προσθέσει 57 εκατ. συνδρομητές έως το 2028», αναφέρει ο επικεφαλής της Digital TV Reasearch, Σάιμον Μάρεϊ, συμπληρώνοντας πως «το Netflix θα προσθέσει, στην ίδια χρονική περίοδο άλλα 46 εκατ. συνδρομητές».

Στις ΗΠΑ καταγράφεται η μεγαλύτερη συγκέντρωση υπηρεσιών SVOD (Subscription Video on Demand) όπως το Netflix ή το Disney+. 

Έξι υπηρεσίες στρίμινγκ με έδρα τις ΗΠΑ θα έχουν συγκεντρώσει 972 εκατ. συνδρομών έως το 2028 (55% του συνόλου των συνδρομών παγκοσμίως) έναντι 711 εκατ. το 2022.

Το Netflix θα εξακολουθήσει να έχει τους περισσότερους συνδρομητές (277 εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο) από κάθε άλλη συνδρομητική πλατφόρμα. Επισημαίνεται ότι μεγάλο μέρος της παγκόσμιας ανάπτυξης του κλάδου των υπηρεσιών στρίμινγκ θα προέλθει από νεότερες πλατφόρμες οι οποίες εκτιμάται ότι θα έχουν ολοκληρώσει την εξάπλωση τους.

Διαβάστε επίσης:

MEGA: Ένα πλοίο «χτίζεται» σε τηλεοπτικό στούντιο για τη σειρά «Το ναυάγιο»

Netflix: The Witcher, The Lincoln Lawyer και Fatal Seduction επιστρέφουν με νέα επεισόδια

Αμηχανία στο πλατό ανάμεσα σε Πιερίδη – Τριαντάφυλλο: «Μήπως φταίει η νέα γενιά που χωρίζουν τα ζευγάρια;» (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα