Έντονος καβγάς Μακρόν – Μπριζίτ: «Εξαφανίσου, χαμένε» – «Ας προσπαθήσουμε»

Μια εικόνα ακόμα χειρότερη από την αρχική φαίνεται ότι προκύπτει από τον καβγά του ζεύγους Μακρόν, κατά την άφιξή του στο Βιετνάμ για επίσημες συνομιλίες τη Δευτέρα.

Παρά τις προσπάθειες του Γάλλου προέδρου και του Ελιζέ να υποβαθμίσουν το επεισόδιο, κατά το οποίο η σύζυγός του, Μπριζίτ, εμφανίζεται να τον χτυπά στο πρόσωπο, μπροστά στα έκπληκτα μάτια του πληρώματος του αεροπλάνου που μετέφερε το προεδρικό ζεύγος στο Ανόι, αναλύσεις από ειδικούς δείχνουν ότι το όλο περιστατικό κάθε άλλο παρά μια στιγμιαία ένταση ήταν.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της βρετανικής Daily Express,

ειδικός στην ανάγνωση χειλιών δήλωσε ότι «καθώς ανοίγει η πόρτα του αεροσκάφους, ο πρόεδρος Μακρόν φαίνεται να στρέφεται προς την Μπριζίτ. Σε μια απροσδόκητη στιγμή, εκείνη τον σπρώχνει στο πρόσωπο. Συνειδητοποιώντας ότι η πόρτα είναι ήδη ανοιχτή και το προσωπικό παρακολουθεί την αλληλεπίδραση, ο Μακρόν φαίνεται να αισθάνεται άβολα και σηκώνει γρήγορα το χέρι του με ένα αναγκαστικό “Γεια”».

Μια γυναίκα μέλος του προσωπικού στη συνέχεια «ανατριχιάζει εμφανώς, περνώντας το χέρι της από τα μαλλιά της με δυσφορία» πριν κατέβει γρήγορα τα σκαλιά. Ο ειδικός προσέθεσε ότι «ο Μακρόν στη συνέχεια πλησιάζει πιο κοντά στην Μπριζίτ προτού ηρεμήσει και περάσει στην άλλη πλευρά. Λίγες στιγμές αργότερα, της κάνει σήμα να τον ακολουθήσει με το “Πάμε”. Ευχαριστεί τον πιλότο και χαιρετάει τις κάμερες, προσπαθώντας να ανακτήσει την εικόνα του προς το κοινό».

«Αλλά στην κορυφή της σκάλας, τα πράγματα γίνονται και πάλι παγωμένα. Εκείνος προσφέρει το χέρι του – εκείνη το αγνοεί, και πιάνεται αντ’ αυτού από το κιγκλίδωμα της σκάλας. Καθώς περνάει, φαίνεται να μουρμουρίζει, διαβάζοντας τα χείλη της, ως “Dégage, espèce de loser”, που μεταφράζεται ελεύθερα περίπου ως “Μείνε μακριά, χαμένε”. Στη συνέχεια ο Μακρόν φαίνεται να λέει “Essayons, s’il te plaît”, δηλαδή, “ας προσπαθήσουμε, παρακαλώ”, όμως εκείνη απαντά με ένα ξερό “non”».

Κλείνοντας, ο ειδικός στην ανάγνωση χειλιών λέει ότι ο διάλογος τελείωσε με τον πρόεδρο της Γαλλίας να λέει «Je vois», δηλαδή, «Βλέπω» ή «Μάλιστα…». Το περιστατικό έχει προκαλέσει έντονο θόρυβο στη Γαλλία – και όχι μόνο… – ιδίως μετά τις αμήχανες προσπάθειες του Ελιζέ, αλλά και του ίδιου του Μακρόν να υποβαθμίσουν το επεισόδιο, με τον Γάλλο πρόεδρο να δηλώνει ότι η σκηνή έχει παρερμηνευτεί και ότι το ζευγάρι απλώς μοιράστηκε μια ιδιωτική στιγμή και να συμπληρώνει ότι «τσακωνόμασταν και αστειευόμασταν με τη σύζυγό μου», λέγοντας ότι οι αντιδράσεις στο επεισόδιο θα ήταν ταιριαστές για «ένα είδος γεωπλανητικής καταστροφής».

Διαβάστε επίσης

Νιγηρία: Τουλάχιστον 30 νεκροί από επιθέσεις σε τρία χωριά – Δολοφόνησαν νήπιο με ματσέτα

Ρωσικές επιδρομές με drones σε ανατολικές και νότιες περιφέρειες της Ουκρανίας τη νύχτα

Γάζα: Ακόμη 52 νεκροί από ανελέητους ισραηλινούς βομβαρδισμούς – «Υπόσχεση» Νετανιάχου για επιστροφή όλων των ομήρων

Keywords
Τυχαία Θέματα
Έντονος, Μακρόν – Μπριζίτ, Εξαφανίσου, – Ας,entonos, makron – brizit, exafanisou, – as