Έντονη αντίδραση του Ιράν για τους «τρομοκράτες του Ψυρρή»: «Κατασκευασμένα σενάρια σιωνιστών»

Έντονα αντέδρασε η πρεσβεία του Ιράν στην ανακοίνωση για τη σύλληψη δύο «τρομοκρατών» με καταγωγή από το Πακιστάν, οι οποίοι σύμφωνα με την ΕΛΑΣ και την ΕΥΠ, σχεδίαζαν χτύπημα σε εβραϊκό εστιατόριο στην Αθήνα, ενώ ο «εγκέφαλος» του δικτύου φέρεται να βρίσκεται στο Ιράν.

Από τα μέχρι τώρα

στοιχεία που αναφέρθηκαν στα εγχώρια ΜΜΕ, εκτιμήθηκε ότι την απόπειρα της τρομοκρατικής επίθεσης κατά του ισραηλινού στόχου στην περιοχή του Ψυρρή πιθανόν σχεδίαζαν μέλη της Δύναμης Ιερουσαλήμ του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC-QF).

«Η Πρεσβεία της Ι. Δ.του Ιράν, διαψεύδει έντονα τις φήμες που διαδίδονται από σιωνιστικές πηγές και τις αβάσιμες κατηγορίες τους εναντίον του Ιράν. Είναι προφανές ότι τα κατασκευασμένα σενάρια τους σκοπεύουν την εκτροπή της προσοχής του κοινού από την εσωτερική τους κρίση», αναφέρει η πρεσβεία του Ιράν στην Αθήνα, για την περίεργη υπόθεση και μάλιστα σε προεκλογική περίοδο, στον απόηχο της ιστορίας με τη Ρωσίδα κατάσκοπο από το Παγκράτι και το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Η Πρεσβεία της Ι. Δ.του Ιράν, διαψεύδει έντονα τις φήμες που διαδίδονται από σιωνιστικές πηγές και τις αβάσιμες κατηγορίες τους εναντίον του . Είναι προφανές ότι τα κατασκευασμένα σενάρια τους σκοπεύουν την εκτροπή της προσοχής του κοινού από την εσωτ. τους κρίση.

— Emb. I.R. Iran in Athens (@IRANinGREECE) March 29, 2023

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας εξαρθρώθηκε τρομοκρατικό δίκτυο το οποίο ετοίμαζε επιθέσεις στη χώρα μας. Μάλιστα, όπως αναφέρεται το δίκτυο αυτό «είχε καθοδήγηση από το εξωτερικό», χωρίς όμως να διευκρινίζεται από ποια χώρα, ενώ ρόλο στην υπόθεση φέρεται να είχε και η Μοσάντ, όπως επιβεβαίωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Ερωτήματα και πλήθος σχολίων έχει προκαλέσει η ανακοίνωση της αστυνομίας, αφού η σύλληψη των «τρομοκρατών» έγινε τον Φεβρουάριο, επειδή οι δύο δεν είχαν τα έγγραφα για την νόμιμη παραμονή τους στην χώρα και ανακοινώθηκε την Τρίτη 28 Μαρτίου, ημέρα που ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ουσιαστικά «προκήρυξε» τις εκλογές και η σύλληψή τους μετατράπησε σε κακουργηματικού χαρακτήρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εξήγηση, που δόθηκε για το ότι – όπως έγινε γνωστό – ήταν κρατούμενοι από τον περασμένο Φεβρουάριο και μόλις τώρα ασκήθηκε εναντίον τους ποινική δίωξη για συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση (κακούργημα), οφείλεται στο ότι, όλο αυτό το διάστημα κρατούντο, για να απελαθούν, επειδή είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα μας.

Στο μεταξύ φέρεται ότι, προέκυψε εναντίον τους εμπλοκή σε τρομοκρατική οργάνωση, που σχεδίαζε να χτυπήσει εβραϊκό εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας.

Έτσι, η κράτηση για λόγους Διοικητικού Δικαίου, μετετράπη σε σύλληψη, για λόγους ποινικούς και συγκεκριμένα για κακούργημα, για το οποίο παραπέμπονται στον ανακριτή, καθώς από την έρευνα της ΕΥΠ, φέρονται οι δύο Πακιστανοί εργάτες γης, ηλικίας 28 και 29 ετών ότι, σχεδίαζαν να επιτεθούν σε εστιατόριο στου Ψυρρή, το οποίο λειτουργεί και ως συναγωγή Εβραίων.

Το αρχικό σχέδιο – σύμφωνα με τις Αρχές – αφορούσε επίθεση με δηλητηριώδες αέριο, ενώ στη συνέχεια, «άλλαξαν» τα πλάνα τους και σχεδίαζαν επίθεση με εκρηκτικά.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι, ενώ είχαν συλληφθεί από τον Φεβρουάριο μέχρι και σήμερα δεν έχει βρεθεί ίχνος εκρηκτικών ή όπλων ή ένα στοιχείο που να παραπέμπει σε τρομοκρατία.

Ωστόσο, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, κατασχέθηκαν usb και κινητά, τα οποία εξετάστηκαν από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., στα οποία, εντοπίστηκαν πάνω από 1.000 μηνύματα με συνομιλίες με έναν 30χρονο συμπατριώτη τους που βρίσκεται στην Τεχεράνη.

Οπως προκύπτει, στο παρελθόν έμεναν και οι τρεις σε κοντινά χωριά στο Πακιστάν και συνομιλούσαν μεταξύ τους από τον Νοέμβριο του 2022. Αναζητήθηκαν ειδικοί μεταφραστές και μεταφράστηκε το μεγαλύτερο μέρος των μηνυμάτων, τα οποία περιείχαν γλωσσικούς ιδιωματισμούς της περιοχής τους

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και χαρακτήρισε την εξάρθρωση της οργάνωσης ως «υπόθεση που αντιμετωπίστηκε αποτελεσματικά».

«Ο στόχος ήταν οικονομικός και φαίνεται πως εγκέφαλος ήταν ομοεθνής τους από το Ιράν», είπε για τους δύο συλληφθέντες, υπηκόους Πακιστάν, στους οποίους απαγγέλθηκαν κατηγορίες και η υπόθεση είναι στα χέρια των δικαστικών Αρχών».

Νωρίτερα, μιλώντας στο Mega, δήλωσε ότι ο «εγκέφαλος» της τρομοκρατικής οργάνωσης δεν βρίσκεται στην Ελλάδα, αλλά «φέρεται να είναι στο Ιράν. Δεν θέλω να προκαταλάβω την έρευνα. Είναι πιο σωστό να δείξουμε όλοι υπομονή», όπως είπε.

Για το αν είχαν την δυνατότητα να κάνουν ένα τέτοιο τρομοκρατικό «χτύπημα» και αν ήταν εκπαιδευμένοι, ανέφερε: «Δεν θέλω να μπω σε περαιτέρω λεπτομέρειες. Είναι ξεκάθαρα τα στοιχεία ότι προετοίμαζαν τρομοκρατική επίθεση σε συγκεκριμένους χώρους εβραϊκού ενδιαφέροντος στην Αθήνα. Δεν υπάρχει αμφιβολία γι’ αυτό και υπάρχουν τα αποδεικτικά στοιχεία. Οι έρευνες δεν έχουν σταματήσει γιατί θελουμε να είμαστε σίγουροι με ποιους είχαν επαφές».

Αναφερόμενος στα σχόλια ότι η υπόθεση με τον σχεδιασμό τρομοκρατικού «χτύπηματος» στου Ψυρρή δεν είναι σοβαρή, ο Τάκης Θεοδωρικάκος απάντησε ότι «με την εθνική ασφάλεια δεν παίζει κανείς. Έχουμε απόλυτη ευθύνη και γι’ αυτοί όλοι οι χειρισμοί έχουν γίνει με απόλυτη μυστικότητα. Εδώ και σημαντικό χρονικό διάστημα περιήλθαν εις γνώση της ΕΥΠ στοιχεία και ενημερώθηκαν η ΕΛ.ΑΣ. και η Αντιτρομοκρατική. Έκαναν εξαιρετική δουλειά και τους δίνω συγχαρητήρια.

Βρέθηκε το δίκτυο των Πακιστανών τρομοκρατών και ασχολήθηκαν οι υπηρεσίες με άλλα 12 άτομα και σε έρευνες που έγιναν σε Ζάκυνθο και Σπάρτη και αποδείχθηκε ότι είχαν επαφή και επικοινωνία με ομοεθνή τους τηλεφωνικά, που είναι στο Ιράν. Οι στόχοι των τρομοκρατικών δράσεων ήταν ισραηλινού ενδιαφέροντος στην Αθήνα. Συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα. Δεν είχαμε το δικαίωμα να κρατήσουμε μυστική την υπόθεση.

Μυστική κρατήθηκε η έρευνα και πρέπει να το σεβαστούν όλοι. Από τη στιγμή που εξαρθρώθηκε το δίκτυο, οφείλαμε να το πούμε και στην Ελλάδα και στην παγκόσμια κοινή γνώμη, ότι ο τόπος μας είναι ασφαλής προορισμός».

Διαβάστε επίσης:

Αυτός είναι ο προπονητής τάε κβον ντο που κατηγορείται για βιασμό ανήλικων μαθητριών (Photos)

Νέα Ιωνία: Βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή δολοφονίας του 39χρονου υδραυλικού

Μετανάστες χωρίς χαρτιά τον Φεβρουάριο, «τρομοκράτες του Ψυρρή» τον Μάρτιο

Keywords
Τυχαία Θέματα