Ένταση στην ΝΑ Ασία: Δεκάδες αεροσκάφη της Κίνας στον εναέριο χώρο της Ταϊβάν

Ανεβαίνει επίκινδυνα η θερμοκρασία στην νοτιοανατολική Ασία, καθώς Κίνα και Ταϊβάν βρίσκονται σε διαρκή φάση έντασης το τελευταίο διάστημα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ταϊβάν τουλάχιστον 20 πολεμικά αεροσκάφη της Κίνας μπήκαν στον εναέριο χώρο ταυτοποίησης και άμυνας της νησιωτικής χώρας, ο μεγαλύτερος αριθμός αεροσκαφών που έχει στείλει ως σήμερα το Πεκίνο.

Το τελευταίο διάστημα η ένταση μεταξύ των δύο χωρών κλιμακώνεται διαρκώς, με την Ταϊπέι να κατηγορεί το Πεκίνο ότι παραβιάζει διαρκώς

τον ενάεριο χώρο της Ταϊβάν στο νοτιοδυτικό τμήμα της και στα νησιά Πράτας στη Νότια Σινική Θάλασσα.

Η Ταϊβάν ανακοίνωσε ότι έχει στείλει στην περιοχή συστοιχίες αντιαεροπορικών πυραύλων και ότι τα μαχήτικα της έστειλαν προειδοποιήσεις στα κινεζικά αεροσκάφη να εξέλθουν του εναέριου χώρου της.

Πηγές από την Ταϊβάν ανέφεραν ότι κινεζικές δυνάμεις πραγματοποίησαν ασκήσεις προσομοίωσης μιας επιχείρησης κατά αμερικανικών πολεμικών πλοίων που περνούν από το κανάλι Μπασί.

Υπενθυμίζεται ότι η Κίνα θεωρεί την Ταϊβάν μέρος της επικράτειάς της, ενώ νωρίτερα την Παρασκευή Ταϊπέι και Ουάσινγκτον υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας ακτοφυλακής.

Πηγή φωτο: Wikipedia

Keywords
Τυχαία Θέματα