Ένας Αύγουστος γεμάτος μουσική στο Cafe του Νομισματικού Μουσείου

"Π" ARTΘΕΜΑΈντυπη Έκδοση

 

Μια σειρά από μοναδικές συναυλίες φιλοξενεί το Cafe του Νομισματικού Μουσείου, φιλοδοξώντας να κάνουν τον φετινό – πρωτόγνωρο λόγω πανδημίας – Αύγουστο χαρούμενο και ειδυλλιακό!
Έτσι, σήμερα, Πέμπτη 6 Αυγούστου, στις 9 μ.μ. η Μικρή Άρκτος προσφέρει στο κοινό μια ατμοσφαιρική μουσική παράσταση. «Το άσπρο, μαμά, νοσταλγώ» της Χριστίνας Μαξούρη, που δημιουργήθηκε με αφορμή την κυκλοφορία του ομώνυμου δίσκου, σε στίχους Ελένης Φωτάκη και μουσική Άγγελου Τριανταφύλλου, αποτελεί

την τρίτη κατά σειρά μουσική της παράσταση μετά τα «Δανεικά παπούτσια» και τα «20+1 λαϊκά μεταπολεμικά τραγούδια με μπαρόκ σύνολο». Η ηθοποιός και τραγουδίστρια, με τη συμβολή της ραδιοφωνικής παραγωγού Όλγας Λασκαράτου, χαρίζει στο κοινό τραγούδια των Χατζιδάκι, Κουγιουμτζή, Λάγιου, Πλέσσα, Bregovic, Καραΐνδρου, Δεληβοριά κ.ά., όπως επίσης και κομμάτια του πρώτου της προσωπικού δίσκου και έχοντας στο πλευρό της τον Κωνσταντίνο Ευαγγελίδη στο πιάνο και τον Τάσο Μισυρλή στο τσέλο προσφέρει μια τρυφερή ατμόσφαιρα, ύστερα από αυτήν την παράξενη περίοδο της «σιωπής» που όλοι ζήσαμε...
(Χριστίνα Μαξούρη, φωνή, Κωνσταντίνος Ευαγγελίδης, πιάνο, ενορχηστρώσεις, Τάσος Μισυρλής, τσέλο, Όλγα Λασκαράτου, επιμέλεια προγράμματος, παραγωγή: Μικρή Άρκτος).
Η μουσική διάθεση συνεχίζεται στο Cafe του Νομισματικού Μουσείου την επόμενη Πέμπτη 13 Αυγούστου, στις 9 μ.μ., με την Τίνα Αλεξοπούλου στην ολοκαίνουρια μουσική παράσταση «ΟπερΑττίκ» που εμπνεύστηκε η ίδια. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα υψηλής αισθητικής, που συνδυάζει αγαπημένες άριες από όπερες και οπερέτες με τραγούδια του Αττίκ, καθώς και με άλλα τραγούδια της εποχής του. Έτσι θα ακούσουμε μελωδίες από το «Φάντασμα της Όπερας» να δένουν ιδανικά με το «Ζητάτε να σας πω», το «Nessun Dorma» να μπλέκεται μοναδικά με το «Είδα μάτια», καθώς και το «Conte Partiro» σε πλήρη αρμονία με το «Της μιας δραχμής τα γιασεμιά»…
(Τίνα Αλεξοπούλου, performer, Κώστας Μπουγιώτης, τενόρος, Βασιλεία Καλλίτση, σοπράνο, Μάρκος Κώτσιας, πιάνο).
Το ραντεβού ανανεώνεται για την Πέμπτη 20 Αυγούστου, στις 9 μ.μ., με το γκρουπ Dilemma να προσφέρει μια ειδυλλιακή βραδιά στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου. Το αγαπημένο μας δίδυμο, η Πόπη Νταλαχάνη (φωνή, κιθάρα, loops) και ο Σωτήρης Τράγκας (φωνή, σαξόφωνο, φυσαρμόνικες), αυτή τη φορά μαζί με τον Solis Barki στα κρουστά, θα μας παρουσιάσει ορχηστρικά θέματα από τη δισκογραφία του, τα οποία, σε συνδυασμό με πολυαγαπημένα μας τραγούδια από αγαπημένες κινηματογραφικές ταινίες σε δεύτερη εκτέλεση, θα μας μεταφέρουν σε άλλη εποχή, προσφέροντάς μας μια υπέροχη μουσική εμπειρία.
Το σαξόφωνο, η κιθάρα, τα κρουστά, μπλέκονται μοναδικά με αναπάντεχους μουσικούς διαλόγους, ενώ παράλληλα το κοινό θα απολαύσει την αφήγηση σκηνών που σημάδεψαν τον παγκόσμιο κινηματογράφο και ένα μαγικό μουσικό ταξίδι σε έναν κήπο που θα θυμίζει θερινό μουσικό σινεμά.
(Σωτήρης Τράγκας, φωνή, σαξόφωνο, φυσαρμόνικες, Πόπη Νταλαχάνη, φωνή, κιθάρα, loops, Solis Barki, κρουστά).
Η επόμενη μουσική συνάντηση στο Cafe του Νομισματικού Μουσείου ακούει στο όνομα Tonny Bennett, ο οποίος μπορεί, ίσως, να μη θυμίζει κάτι στους νεότερους, ωστόσο η φωνή του από το πρώτο κιόλας άκουσμα μαγεύει ακόμη και τον πιο απαιτητικό ακροατή. Η καριέρα του 93χρονου ακούραστου τραγουδιστή της τζαζ πέρασε πολλά σκαμπανεβάσματα, αλλά τα τραγούδια του παραμένουν ζωντανά και διαχρονικά εδώ και πολλές δεκαετίες.
Την Πέμπτη 27 Αυγούστου, στις 9 μ.μ., το κουαρτέτο του Αλέξανδρου Αφολτέρ θα επιχειρήσει να αναβιώσει μερικές από τις καλύτερες στιγμές του. Πρόκειται για αγαπημένα κομμάτια που θα μας μεταφέρουν σε άλλες εποχές και άλλες ηπείρους… «I Left My Heart In San Francisco», «The Good Life», «I Wanna Be Around», «The Shadow Of Your Smile», «Just In Time», «Cheek To Cheek», αποτελούν λίγα μόνο από τα πολυάριθμα κομμάτια που θα μας εκπλήξουν. 
(Αλέξανδρος Αφολτέρ, φωνητικά, Γιάννης Παπαδόπουλος, πιάνο, Δημήτρης Παπαδόπουλος, τρομπέτα, Κίμων Καρούτζος, μπάσο).
INFO 
Cafe - Νομισματικό Μουσείο, Πανεπιστημίου 12, Αθήνα
Περισσότερες πληροφορίες / κρατήσεις: 210 3610067

 

Νομισματικό ΜουσείοIssue: 2137Issue date: 6-8-2020Has video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα