Έλον Μασκ: Ποια «φαντάσματα» κυνηγούν τελευταία τον ιδρυτή της Tesla;

Φαντάσματα φαίνεται πως κυνηγούν τον Έλον Μασκ από τότε που έκανε την επιθετική προσφορά για την εξαγορά του Twitter.

Αυτή την φορά σε θολά νερά βρίσκεται η ναυαρχίδα των εταιρeιών του, η Tesla, καθώς εκατοντάδες ιδιοκτήτες αυτών των πολυτελών αυτοκινήτων έχουν καταγγείλει ότι κάποιο «φάντασμα» πατάει φρένο καθώς το όχημα βρίσκεται σε κίνηση…

Και

μάλιστα το «φάντασμα της Tesla» χτύπησε την ώρα που ο Έλον Μασκ λέει πως έχει «κακό προαίσθημα» για την πορεία της οικονομίας και για να τα βγάλει πέρα πρέπει να περικόψει το 10% των θέσεων εργασίας.

Ας πάρουμε τα… φαντάσματα με την σειρά. Το πιο σοβαρό πρόβλημα αυτή την στιγμή είναι οι καταγγελίες που έγιναν από 750 ιδιοκτήτες Tesla και συγκεκριμένα του Model 3 και του μοντέλου Υ, ότι καθώς οδηγούσαν το όχημα στο ημιαυτόματο, ξαφνικά και χωρίς κανένα λόγο, το όχημα φρενάρισε, όπως γράφει το Skynews.

Οι καταγγελίες έχουν φτάσει στην ρυθμιστική αρχή των ΗΠΑ για την ασφάλεια των αυτοκινήτων, που άρχισε έρευνα για το θέμα καθώς εκφράζονται φόβοι ότι μπορεί να εξελιχθεί σε μείζον ζήτημα ασφάλειας στους αμερικανικούς αυτοκινητόδρομους. Η έρευνα που διεξάγεται αφορά τα μοντέλα Υ και 3 κατασκευής 2021 και 2022.

HEPA air filter in Model Y, S and X removes >99.97% of dust, pollen, mold, bacteria and any airborne particles pic.twitter.com/I8yCOCPbN2

Tesla (@Tesla) June 5, 2022

Η Υπηρεσία Ασφάλειας Κυκλοφορίας στους Εθνικούς Αυτοκινητόδρομους των ΗΠΑ (NHTSA) ζήτησε από την Tesla να ενημερώσει τους πελάτες της για το πρόβλημα που έχει παρουσιαστεί στο σύστημα φρεναρίσματος και να συγκεντρώσει πληροφορίες για πιθανά τρακαρίσματα που έγιναν στους δρόμους με υλικές ζημιές ή τραυματισμούς.

Το κρίσιμο ερώτημα που έθεσε η NHTSA στην Tesla είναι κατά πόσο την ώρα που έγιναν τα καταγγελλόμενα περιστατικά λειτουργούσε το σύστημα Full Self Driving και το αυτόματο σύστημα πέδησης σε περίπτωση ανάγκης, τα οποία εγκαθιστά η εταιρία στα οχήματά της.

Απολύσεις και «πάγωμα» προσλήψεων

Το άλλο φάντασμα που κυνηγά τον Έλον Μασκ είναι οι φόβοι για ύφεση της οικονομίας, θέμα για το οποίο έκανε σχετικές δηλώσεις τις τελευταίες εβδομάδες. Όμως έκανε και ένα βήμα παραπέρα, δίνοντας εντολή να παγώσουν όλες οι προσλήψεις προσωπικού και να γίνουν απολύσεις για να αντιμετωπιστεί εγκαίρως ο διαφαινόμενος κίνδυνος ύφεσης.

Συγκεκριμένα ο Έλον Μασκ δήλωσε ότι η εταιρία πρέπει να κάνει περικοπές του 10% των θέσεων εργασίας και να μην προχωρήσει σε καμία νέα πρόσληψη.

Δύο μέρες νωρίτερα ο Έλον Μασκ είχε ενημερώσει το προσωπικό ότι πρέπει να επιστρέψουν όλοι στα γραφεία τους και αν δεν θέλουν να διακόψουν την τηλεργασία, να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους.

«Όποιος επιθυμεί εργασία εξ΄ αποστάσεως πρέπει να έχει παρουσία στο γραφείο τουλάχιστον (και εννοώ το τουλάχιστον) 40 ωρών εργασίας ή να αποχωρήσει από την Tesla», ανέφερε ο Έλον Μασκ σε μήνυμά του προς το προσωπικό, το οποίο διέρρευσε στα social media. Η αυθεντικότητα του μηνύματος δεν έχει επιβεβαιωθεί από την εταιρεία, αλλά στο Twitter κυκλοφορεί η ερώτηση που έθεσε κάποιος χρήστης στον Μασκ, «κατά πόσο πιστεύει ότι η φυσική παρουσία στον χώρο εργασίας είναι μια απαρχαιωμένη ιδέα».

Σύμφωνα με το εσωτερικό έγγραφο που κυκλοφόρησε στο προσωπικό της Tesla ο ίδιος ο Έλον Μασκ «θα εξετάζει και θα εγκρίνει» κάθε περίπτωση κατά την οποία οι υπάλληλοι δεν θα μπορούν να ανταποκρίνονται στην απαίτηση για ελάχιστη φυσική παρουσία.

Διαβάστε επίσης:

Τουρκία: Σε «σκληρή» γραμμή και τα ΜΜΕ – Να επέμβει το ναυτικό στα νησιά του Αιγαίου (Video)

ΗΠΑ: Έδωσαν το ΟΚ για την μεταφορά πετρελαίου από τη Βενεζουέλα στην Ευρώπη

Νιγηρία: Μακελειό σε καθολική εκκλησία – Ένοπλοι σκότωσαν δεκάδες πιστούς εν ώρα λειτουργίας

Keywords
Τυχαία Θέματα