Ελέυθερος αφέθηκε ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ - Στο πλευρό του Λαφαζάνης, Ραχήλ και Ζωή

MEDIAΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελεύθερος αφέθηκε ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ, Παναγιώτης Καλφαγιάννης, ο οποίος είχε συλληφθεί μαζί με τον γ.γ. της ΠΟΣΠΕΡΤ, Δημήτρη Κούνη το πρωί της Τετάρτης στο Αστυνομικό Τμήμα Κυψέλης με τις κατηγορίες για παράνομη λειτουργία και εκπομπή της ΕΡΤopen. Σχηματίστηκε σχετική δικογραφία που εστάλη στον Εισαγγελέα.

Σημειώνεται ότι η ΕΡΤopen είχε δημιουργηθεί όταν έκλεισε η ΕΡΤ.

Στα

γραφεία του σταθμού πήγε το πρωί αρμόδιος Εισαγγελέας, ο οποίος, σύμφωνα με πηγές της Αστυνομίας, επενέβη ύστερα από αίτημα της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), για τη μετάδοση του προγράμματος της ERTopen από τη συχνότητα 106,7 της ΕΡΤ, η οποία έβγαινε χωρίς άδεια από την εποχή της ΝΕΡΙΤ.

Ωστόσο, στελέχη της ΠΟΣΠΕΡΤ καταγγέλλουν τη σημερινή κίνηση, λέγοντας ότι υπήρχαν διαβεβαιώσεις για τη νόμιμη επαναλειτουργία του σταθμού από τον υπουργό Ανάπτυξης Χρήστο Σπίρτζη.

ΕΡΤopen: Η "εκκαθάριση" του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου ξεκίνησε από εμάς

Σε ανάρτηση στον διαδικτυακό ιστότοπο της ΕΡΤopen γίνεται λόγος για "δεύτερο μαύρο".

«Η "πολλά υποσχόμενη" εκκαθάριση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου ξεκίνησε από την ΕΡΤopen που κράτησε ζωντανή την φωνή της κοινωνίας για πάνω από δυο χρόνια. Μια εκκαθάριση που προφανώς θα τελειώσει εκεί.

Ο Παναγιώτης Καλφαγιάννης προέδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ και ο Δημήτρης Κούνης, ταμίας της Ομοσπονδίας προσήχθησαν στο Αστυνομικό Τμήμα της Κυψέλης για τη μετάδοση του προγράμματος της ΕΡΤopen και κρατούνται για την ώρα», αναφέρεται στην ανάρτηση.

Στο πλευρό του τάχθηκαν Παναγιώτης Λαφαζάνης, Ραχήλ Μακρή και Ζωή Κωνσταντοπούλου, ενώ και ο πρώην πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, Νίκος Φωτόπουλος, έσπευσε να φωτογραφηθεί μαζί του.

Παναγιώτης Λαφαζάνης

Ο πρόεδρος της ΛΑΕ, που πήγε στο αστυνομικό τμήμα Κυψέλης, όπως και η Ραχήλ Μακρή, κατήγγειλε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης τις αυταρχικές συλλήψεις και ζήτησε την άμεση απελευθέρωσή τους.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης τόνισε τα εξής: «Η ERTOPEN λειτουργεί εδώ και δυόμιση χρόνια ως αυτοδιαχειριζόμενος ραδιοσταθμός εργαζομένων της ΕΡΤ, από τότε που έπεσε το “μαύρο” στην ΕΡΤ. Από το ελεύθερο μικρόφωνο της ERTOPEN έχει “παρελάσει” σχεδόν όλο το πολιτικό προσωπικό της χώρας. Μέχρι τώρα όμως, ουδείς διανοήθηκε να προβεί σε αυταρχικές κινήσεις που απειλούν με κλείσιμο μία δημοκρατική αντιμνημονιακη φωνή στα ερτζιανά. Η κυβέρνηση είναι υπόλογη και υπεύθυνη».

Ζωή Κωνσταντοπούλου

«Πυρά» κατά της κυβέρνησης, ελάχιστες ώρες μετά την ορκωμοσία της, εξαπέλυσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά την διάρκεια της τοποθέτησης της στην συνεδρίαση της Επιτροπής Αλήθειας για το Χρέος, λέγοντας με καυστικό τόνο πως «λυπάμαι που οι πολίτες της χώρας είναι αφημένοι στο έλεος της παραπληροφόρησης και της διαπλεκόμενης μιντιοκρατίας» σχολιάζοντας με αυτά τα λόγια την σύλληψη της διοίκησης της ΠΟΣΠΕΡΤ.

«Σήμερα πληροφορήθηκα ότι αντί να στρέφεται πάσα αρμόδια αρχή κατά της διαπλοκής στα ΜΜΕ και της ασύδοτης παραποίησης της αλήθειας ξεκίνησε η μάχη κατά των εργαζομένων της ERT Open κατά της διοίκησης της ΠΟΣΠΕΡΤ που είχε κρατήσει ανοιχτή τη φωνή της ΕΡΤ σε όλο το διάστημα που το μαύρο εμπόδιζε την αναμετάδοσή της», τόνισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Και συνέχισε, συνδέοντας ευθέως το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί με την ERT Open με τις εργασίες της Επιτροπής Αλήθειας για το Χρέος, λέγοντας ότι «έμαθα ότι συνελήφθη η διοίκηση της ΠΟΣΠΕΡΤ προκειμένου να τιμωρηθεί για το έγκλημα καθοσιώσεως που ήταν να υπηρετεί την ενημέρωση όλον αυτόν τον καιρό και να αναμεταδίδει τις πραγματικές πληροφορίες για τις εργασίες αυτής της επιτροπής».

«Άσχημη η σύμπτωση, μεγάλη η ευθύνη η επιτροπή αυτή να υπηρετήσει την αλήθεια και σε αυτήν την συνεδρίαση και μετά το κλείσιμό της, μετά την Παρασκευή» ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο της Ζωής Κωνταντοπούλου, η οποία εγγυήθηκε ότι το έργο της επιτροπής θα συνεχιστεί όσο είναι εκείνη ακόμα πρόεδρος της Βουλής, δηλώνοντας όμως ότι «δεν μπορώ να προκαταβάλω ποια θα είναι η διάθεση του επόμενου προέδρου» για το μέλλον της επιτροπής.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου υποστήριξε ακόμη ότι η Επιτροπή Αλήθειας για το Χρέος δέχθηκε μεγάλο πόλεμο, συκοφαντίες, λάσπη και λοιδορίες. «Υπήρξε θύμα οργανωμένης παραπληροφόρησης από κέντρα τα οποία εξόφθαλμα υπηρέτησαν και καθ' ομολογία τους στρατεύτηκαν στην υπηρεσία όσων είχαν συμφέρον να μην αποκαλυφθεί η αλήθεια για το χρέος, να μην εντοπιστούν οι ευθύνες για την επιβάρυνση της χώρας με δυσθεώρητα ποσά δανείων».

Δείτε τι έγραψε στο Twitter

Η μάχη κατά της διαπλοκής και της μιντιακής τρομοκρατίας ξεκίνησε με συλλήψεις για την ΕρτOpen. Ξεμπερδεύουμε με το παλιό...

Ζωή Κωνσταντοπούλου (@ZoeKonstant) September 23, 2015

Ανακοίνωση της ΛΑΕ

«Δεn πρόλαβε να ορκιστεί η νέα κυβέρνηση και το μνημονιακό της έργο ξεκίνησε με μια αυταρχική, αυθαίρετη, βάναυση και εκδικητική σύλληψη του Παναγιώτη Καλφαγιάννη, Προέδρου της ΠΟΣΠΕΡΤ και βασικού συντελεστή του αυτοδιαχειριζόμενου ραδιοσταθμού εργαζομένων της ΕΡΤ , του Δημήτρη Κούνη, Ταμία της ΠΟΣΠΕΡΤ και Κώστα Πετράκη αλληλέγγυου της ERTOPEN.»

Νίκος Φωτόπουλος

Δεν πέρασε πολλή ώρα από τη σύλληψη του Παναγιώτη Καλφαγιάννη και έσπευσε να κάνει την εμφάνισή του ο πρώην πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος, εκφράζοντας έτσι τη συμπαράστασή του στον πρόεδρο της ΠΟΣΠΕΡΤ.

Μάλιστα οι δυο τους φωτογραφήθηκαν μαζί στο παράθυρο του αστυνομικού τμήματος Κυψέλης.

ΚαλφαγιάννηςΠΟΣΠΕΡΤΕΡΤ OpenHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα