Ο κάθε άνθρωπος εκπέμπει εκατομμύρια βακτήρια

Νέα επιστημονική έρευνα του Πανεπιστημίου του Όρεγκον υποστηρίζει, πως ο κάθε άνθρωπος διαθέτει εκτός από το άρωμά του, φυσικό ή τεχνητό, και ένα προσωπικό… συννεφάκι από μικρόβια, που τον περιβάλλουν.

Όπως επισημαίνει η έρευνα, κάθε στιγμή ο κάθε άνθρωπος εκπέμπει στον αέρα γύρω του εκατομμύρια βακτήρια από το προσωπικό μικροβίωμά του, το οποίο περιλαμβάνει δισεκατομμύρια μικροοργανισμούς, περίπου δεκαπλάσιους σε σχέση τα ανθρώπινα κύτταρα.

Με αυτή την ανακάλυψη αποδεικνύεται ότι ο καθένας έχει μια μοναδική… μικροβιακή ταυτότητα στο σώμα και στον αέρα γύρω του, που θα μπορούσε

στην κυριολεξία να ταυτοποιηθεί.

Οι ερευνητές προχώρησαν σε ένα πείραμα, παίρνοντας 11 ανθρώπους και αναλύοντας γενετικά τα μικρόβια, που συνέλεξαν από δείγματα του αέρα. Η μελέτη έδειξε ότι κάθε άνθρωπος έχει ξεχωριστούς συνδυασμούς μικροβίων, παρόλο που πολλά βακτήρια είναι κοινά μεταξύ των ανθρώπων. Έτσι, μελλοντικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην ιατρική για να κατανοηθεί καλύτερα ο τρόπος εξάπλωσης των ασθενειών σε κλειστούς χώρους, αλλά και στο χώρο της εγκληματολογίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα