ΕΛΑΣ: Πανάκριβες αποσπάσεις για 1.200 αστυνομικούς με μισθό 5.500 ευρώ και εικονικές αποδείξεις διαμονής

Σοβαρές αντιδράσεις και κλυδωνισμούς έχουν προκαλέσει στο εσωτερικό της ΕΛΑΣ οι πολύ υψηλές απολαβές που λαμβάνουν αστυνομικοί, οι οποίοι έχουν κληθεί από την Περιφέρεια όπου υπηρετούν προκειμένου να καλύψουν τα κενά και τις αυξημένες ανάγκες αστυνόμευσης σε Αττική, Θεσσαλονίκη αλλά και αρκετές τουριστικές περιοχές.

Οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί, οι οποίοι υπολογίζονται περίπου σε 1.200, λαμβάνουν μηνιαίως έως και 5.500

ευρώ, τινάζοντας στον «αέρα» τα ταμεία της ΕΛΑΣ.

Ένας αποσπασμένος αστυνομικός μπορεί για έναν μήνα παραμονής εκτός έδρας να λαμβάνει 4.200-4.500 ευρώ, στα οποία προστίθεται και ο κανονικός μισθός του.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι εντός της ΕΛΑΣ που κάνουν για στελέχη «δυο ταχυτήτων», καθώς οι ντόπιοι αστυνομικοί που συμμετέχουν στα ίδια μέτρα, συχνά ακόμα και στην ίδια περιοχή, συνεχίζουν να λαμβάνουν 1.000 ευρώ.

Την ίδια ώρα, οι «αποσπασμένοι» λαμβάνουν αμοιβή διπλάσια και από εκείνη των… στρατηγών της ΕΛΑΣ.

Οι διαμαρτυρίες και τα παραπόνα προς τα ανώτερα κλιμάκια για την «αδικία» είναι συνεχείς και κλιμακούμενες.

Ήδη τον Μάρτιο έχει εξαντληθεί ο σχετικός προϋπολογισμός του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ενώ η ετήσια επιβάρυνση των δημόσιων ταμείων υπολογίζεται σε 70-80 εκατ. ευρώ.

Παρόλα αυτά, το δημοσιονομικό κόστος αυτών των ανορθόδοξων διοικητικών πρακτικών γίνονται ανεκτές από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου.

Σύστημα για εικονικές αποδείξεις διαμονής

Μάλιστα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα», σημαντικός αριθμός από τους «αποσπασμένους», διαμένει σε σπίτια οικείων του ή νοικιάζουν από κοινού διαμερίσματα, παρουσιάζοντας στην υπηρεσία τους εικονικές αποδείξεις από ξενοδοχεία κατόπιν συνεννόησης με τους ιδιοκτήτες τους.

«Συγνώμη για την ερώτηση, αλλά όσοι συνάδελφοι έρχεστε από την επαρχία στην Αθήνα για δικαστήριο από ποιο ξενοδοχείο παίρνετε απόδειξη; Το “…” που πήγαινα έκλεισε», ρωτάει χαρακτηριστικά αστυνομικός σε διαδικτυακή πλατφόρμα.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, στο σύστημα έκδοσης παραστατικών από ξενοδοχεία της Αττικής δραστηριοποιούνται δύο-τρία συστήματα ιδιωτών.

Για το λόγο αυτό, πριν λίγο καιρό, προτάθηκε να δίνεται σχετικό voucher στους αστυνομικούς για τη διανομή τους σε ξενοδοχεία.

Πρόταση που τελικά εγκαταλείφθηκε για άγνωστο λόγο…

Διαβάστε επίσης:

H Μήλος στην κορυφή του κόσμου – Εγκωμιαστικά αφιερώματα σε Times και Delicious (photos)

Τέμπη-Χωρίς τέλος οι αντιδράσεις για Αδειλίνη: «Μας έλεγε ότι αυτά συμβαίνουν και στην Αφρική» καταγγέλλει ο Νίκος Πλακιάς

Τζάνειο: Δεμένος με ιμάντες ο γυναικοκτόνος των Αγίων Αναργύρων – Πετούσε ορούς, έσπαγε πράγματα – «Λύστε με, θέλω να φύγω!» (videos)

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΕΛΑΣ, Πανάκριβες, 1 200, 5 500,elas, panakrives, 1 200, 5 500