Εκτός ελέγχου η πυρκαγιά στον Κιθαιρώνα - Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής

Για δεύτερη ημέραΕΛΛAΔΑ

 

Εκτός ελέγχου παραμένει η πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου στον Κιθαιρώνα.

Οι άνδρες της Πυροσβεστικής έδωσαν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες, ωστόσο, δεν κατάφεραν να ανακόψουν το μέτωπο. Νωρίς το πρωί της Κυριακής, δυο ελικόπτερα έσπευσαν να συνδράμουν και να ενισχύσουν το έργο των επίγειων δυνάμεων.

Συνολικά επιχειρούν 205 πυροσβέστες, 32 πυροσβεστικά οχήματα, το μηχανοκίνητο ειδικό τμήμα πυροσβεστικών επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ), 11 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων από περιφέρειες: Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Ελλάδας

και Θεσσαλίας, 1 Α/Φ, 2 Ε/Π. επίσης, συνδράμουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου της περιφέρειας, των δήμων και των ενόπλων δυνάμεων.

Η φωτιά μαίνεται στο πευκοδάσος, σε ιδιαίτερα δύσβατο σημείο σε μεγάλο υψόμετρο, μέσα σε μια χαράδρα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν ακόμη πολλές ενεργές εστίες, ωστόσο, η φωτιά βρίσκεται μακριά από κατοικημένη περιοχή και μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να υπάρχει κίνδυνος επέκτασης της πυρκαγιάς.

 

Υπενθυμίζεται: Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα, Κυριακή σε Αττική και Εύβοια

H Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη προειδοποίησε για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για σήμερα, την Κυριακή 21 Ιουλίου, στην Αττική και την Εύβοια.

Οι αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και οι περιφέρειες και οι δήμοι των ανωτέρω περιοχών, έχουν ήδη ενημερωθεί από τη ΓΓ Πολιτικής Προστασίας έτσι ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

φωτιάπυρκαγιάΚιθαιρώναςεκτός ελέγχουHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα