Εκτός ελέγχου η αιματοχυσία: «Παραδοθείτε ή πεθάνετε» το μήνυμα του Ισραήλ, δεν φοβάται η Χαμάς – «Άγνωστος Χ» ο χρόνος και η μορφή της χερσαίας επίθεσης

Εκτός ελέγχου ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Γιόαβ Γκάλαντ, ο οποίος έστειλε τελεσίγραφο στα μέλη της Χαμάς, προειδοποιώντας ότι έχουν δύο επιλογές: να παραδοθούν ή να πεθάνουν.

«Τα αεροπλάνα μας θα φτάσουν παντού… κάθε πύραυλος έχει μια διεύθυνση. Θα φτάσουμε σε κάθε ένα από τα μέλη της Χαμάς», είπε ο Γκάλαντ μιλώντας στους πιλότους και τους τεχνικούς του στόλου F-35 της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ στην αεροπορική βάση Nevatim.

«Τα μέλη της Χαμάς έχουν δύο επιλογές: Είτε να πεθάνουν στις θέσεις τους είτε να παραδοθούν άνευ όρων. Δεν υπάρχει τρίτη

επιλογή. Θα εξαλείψουμε την οργάνωση της Χαμάς και θα διαλύσουμε όλες τις δυνατότητές της», διαμήνυσε ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας.

İsrail Savunma Bakanı Gallant Nabatim hava üssünde

"Uçaklarımız her noktaya ulaşıyor, bu uçağın birçok görevi var ama her füzenin bir adresi var. Hamas üyelerinin iki seçeneği var; ölmek ya da teslim olmak" pic.twitter.com/Edi537PhZO

— SavunmaTR (@SavunmaTR) October 17, 2023

Το Ισραήλ έχει αποκλείσει και βομβαρδίσει τη Γάζα που ελέγχεται από τη Χαμάς μετά την επίθεση των μαχητών στο νότιο Ισραήλ την περασμένη εβδομάδα. Τα ισραηλινά πλήγματα έχουν σκοτώσει τουλάχιστον 2.778 ανθρώπους και έχουν τραυματίσει άλλους 9.700 στη Γάζα, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας. Σχεδόν τα δύο τρίτα των νεκρών ήταν παιδιά, δήλωσε ο Μεντχάτ Αμπάς, αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας της Γάζας. Τα πλήγματα δεν έχουν σταματήσει τους μαχητές της Χαμάς να συνεχίζουν να βομβαρδίζουν το Ισραήλ με ρουκέτες που εκτοξεύονται από τη Γάζα. Άλλοι 1.200 άνθρωποι σε όλη τη Γάζα πιστεύεται ότι είναι θαμμένοι κάτω από τα ερείπια, ζωντανοί ή νεκροί, δήλωσαν οι υγειονομικές αρχές.

IDF says it carried out a series of airstrikes across the Gaza Strip this morning, targeting Hamas headquarters, military sites where members were gathered, and hideout apartments. pic.twitter.com/vqM2H4vTS1

— Emanuel (Mannie) Fabian (@manniefabian) October 17, 2023Δήλωση-μυστήριο

Ο ισραηλινός στρατός ετοιμάζεται για την επόμενη φάση της εκστρατείας του κατά της Λωρίδας της Γάζας, αλλά τα σχέδια ενδέχεται να μην ανταποκρίνονται στις ευρέως διαδεδομένες προσδοκίες για επικείμενη χερσαία επίθεση, δήλωσε εκπρόσωπος του στρατού την Τρίτη.

“Ετοιμαζόμαστε για τα επόμενα στάδια του πολέμου. Δεν έχουμε πει ποια θα είναι. Όλοι μιλούν για χερσαία επίθεση. Μπορεί να είναι κάτι διαφορετικό”, είπε ο αντισυνταγματάρχης Richard Hecht σε τακτική ενημέρωσή του προς δημοσιογράφους.

Πυρετός διεργασιών

ου προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και των ηγετών της Αιγύπτου και των Παλαιστινίων για να συζητηθούν οι «επικίνδυνες» συνέπειες από τον πόλεμο της Γάζας στην περιοχή, μετέδωσαν ιορδανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης. Οι συζητήσεις θα επικεντρωθούν στους τρόπους παύσης «του εν εξελίξει πολέμου στη Γάζα και σε τρόπους εύρεσης ενός πολιτικού ορίζοντα που θα επιτρέψει επίσης την αναβίωση της ειρηνευτικής διαδικασίας», σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση.

Ο βασιλιάς Αμπντάλα της Ιορδανίας θα έχει ξεχωριστή τριμερή συνάντηση με τον Αιγύπτιο πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι και τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς. Ο βασιλιάς Αμπντάλα προειδοποίησε σήμερα να μην γίνεται προσπάθεια προώθησης Παλαιστινίων προσφύγων στην Αίγυπτο ή την Ιορδανία, προσθέτοντας ότι η ανθρωπιστική κατάσταση πρέπει να αντιμετωπιστεί εντός της Γάζας και της Δυτικής Όχθης.

Ο Τζο Μπάιντεν που αναμένεται την Τετάρτη να επισκεφθεί το Ισραήλ θα παραμείνει στη χώρα για περίπου πέντε ώρες, σύμφωνα με το ισραηλινό κανάλι Channel 12. Στη συνέχεια θα κατευθυνθεί στο Αμάν, όπου θα συναντηθεί με τον βασιλιά της Ιορδανίας και θα συμμετάσχει στην Σύνοδο Κορυφής. Στόχος της διάσκεψης, είναι η παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας για τους Παλαιστίνιους.

On Wednesday, I'll travel to Israel to stand in solidarity in the face of Hamas's brutal terrorist attack.

I'll then travel to Jordan to address dire humanitarian needs, meet with leaders, and make clear that Hamas does not stand for Palestinians' right to self-determination.

President Biden (@POTUS) October 17, 2023

Ο κ. Μπάιντεν έχει σκοπό να εκφράσει εκ νέου την αλληλεγγύη της κυβέρνησης των ΗΠΑ στο Ισραήλ, προσπαθώντας παράλληλα να αποφύγει έναν ευρύτερο περιφερειακό πόλεμο στον οποίο θα εμπλέκεται το Ιράν, η Χεζμπολάχ καθώς και η Συρία, την ώρα που ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει τις προετοιμασίες του για να προχωρήσει σε ευρείας κλίμακας χερσαία επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας εναντίον του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της αμερικανικής προεδρίας, Τζον Κέρμπι, ο κ. Μπάιντεν στις συνομιλίες που θα έχει θα «επαναλάβει ότι η Χαμάς δεν υποστηρίζει το δικαίωμα του παλαιστινιακού λαού στην αξιοπρέπεια και την αυτοδιάθεση και θα συζητήσει τις ανθρωπιστικές ανάγκες των αμάχων στη Γάζα». Επίσης, θέλει επίσης να αποτρέψει μια ανθρωπιστική καταστροφή στη Γάζα, όπου σύμφωνα με τις αρχές περισσότεροι από 2.800 άνθρωποι έχουν ήδη σκοτωθεί από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς την τελευταία εβδομάδα.

«Θα καταστήσει σαφές ότι θέλουμε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με όλους τους εταίρους μας στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένου του Ισραήλ, για να φέρουμε ανθρωπιστική βοήθεια και να παράσχουμε κάποιο είδος ασφαλούς διέλευσης για να βγουν οι πολίτες», δήλωσε ο εκπρόσωπος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι.

Κλιμακώνουν τις προειδοποιήσεις οι Φρουροί της Επανάστασης και ο Λίβανος

Αντιμέτωπο με ένα νέο «ωστικό κύμα» επιθέσεων, εάν δεν σταματήσουν οι «φρικαλεότητες» του στη Γάζα θα βρεθεί το Ισραήλ ανέφερε την Τρίτη ένας αναπληρωτής διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν.

«Οι κλυδωνισμοί του μετώπου αντίστασης κατά των σιωνιστικών καθεστώτων (Ισραήλ) θα συνεχιστούν έως ότου αυτός ο “καρκινικός όγκος” εξαλειφθεί από τον παγκόσμιο χάρτη», δήλωσε ο Αλί Φανταβί παίρνοντας την σκυτάλη των απειλών από τον ανώτατο ηγέτη του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.

«Άλλο ένα κύμα είναι καθ’ οδόν, αν το Ισραήλ δεν τερματίσει τις φρικαλεότητες στη Γάζα», υπογράμμισε.

Σημειώνεται ότι οι ιρανοί αξιωματούχοι μιλούν συχνά για «Αντίσταση» και αναφέρονται σε ευθυγραμμισμένες ένοπλες ομάδες στη Μέση Ανατολή ως μέρος του Άξονα της Αντίστασης. Συνήθως σημαίνει μία συμμαχία μεταξύ του Ιράν, των παλαιστινιακών μαχητών, της Συρίας, της λιβανικής Χεζμπολάχ και άλλων ομάδων μαχητών.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Αλί Χαμενεΐ, προειδοποίησε ότι «κανείς δεν θα μπορέσει να σταματήσει» «τις δυνάμεις της αντίστασης», αν το Ισραήλ συνεχίσει την επίθεσή του εναντίον της Λωρίδας της Γάζας, μετέδωσε σήμερα η ιρανική κρατική τηλεόραση.

«Αν συνεχιστούν τα εγκλήματα του σιωνιστικού καθεστώτος εναντίον των Παλαιστινίων, οι μουσουλμανικές δυνάμεις και οι δυνάμεις της αντίστασης θα γίνουν ανυπόμονες και κανείς δεν θα μπορεί να τις σταματήσει», προειδοποίησε ο Χαμενεΐ.

A short while ago, the IAF struck terror targets and military infrastructure of the Hezbollah terrorist organization in Lebanon, in response to fire yesterday (Monday) towards Israel. pic.twitter.com/6AP56PSHld

— Israeli Air Force (@IAFsite) October 17, 2023

«Ο κόσμος γίνεται μάρτυρας της γενοκτονίας των Παλαιστινίων στη Γάζα από το σιωνιστικό καθεστώς», πρόσθεσε ο ίδιος. «Κανείς δεν πρέπει να ελπίζει» ότι κάποιες πλευρές, όπως το Ιράν, θα μπορέσουν «να εμποδίσουν τις δυνάμεις της αντίστασης» να αναλάβουν δράση, τόνισε.

Ο Χαμενεΐ αναφερόταν στον «άξονα της αντίστασης», όπως αποκαλούνται ατύπως οι χώρες και οι οργανώσεις που είναι εχθρικές προς το Ισραήλ, όπως η Χαμάς και η Χεζμπολάχ του Λιβάνου.

צה"ל סיכל ניסיון חדירה של חוליית מחבלים משטח לבנון.

צה"ל סיכל לפני זמן קצר ניסיון חדירה של חוליית מחבלים, שזוהתה על ידי תצפיות צה"ל מתקרבת לגדר המערכת משטח לבנון ומטמינה מטען. ארבעה מחבלים חוסלו pic.twitter.com/YGFgLOyi01

— צבא ההגנה לישראל (@idfonline) October 17, 2023

Οι ισραηλινές επιθέσεις στο νότιο Λίβανο θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην “ανάφλεξη” του μετώπου, προειδοποίησε και ο υπουργός Εξωτερικών του Λιβάνου, Αμπντάλα Μπου Χαμπίμπ.

Κατηγόρησε το Ισραήλ ότι “ρίχνει λάδι στη φωτιά”, αφού οι IDF και η Χεζμπολάχ ανταλλάσσουν πυρά σχεδόν καθημερινά στα σύνορα του Λιβάνου, μετά τις επιθέσεις της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Το Ισραήλ “δημιουργούσε ένταση που θα μπορούσε να οδηγήσει στην ανάφλεξη του μετώπου με τρόπο που είναι δύσκολο να περιοριστεί”, είπε.

Η Χαμάς “δεν φοβάται” τη χερσαία επίθεση του Ισραήλ

Η Χαμάς διαβεβαίωσε τη Δευτέρα ότι “δεν φοβάται” τη χερσαία επίθεση του Ισραήλ, το οποίο έχει συγκεντρώσει στρατεύματα κατά μήκος της Λωρίδας της Γάζας, του παραθαλάσσιου θύλακα υπό τον έλεγχο του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος, το οποίο η ισραηλινή πολιτική και στρατιωτική ηγεσία εννοεί να εξαλείψει εντελώς.

“Η απειλή (των δυνάμεων) της κατοχής (σ.σ. του Ισραήλ) ότι θα εξαπολύσει χερσαία επίθεση εναντίον του λαού μας δεν μας φοβίζει και είμαστε έτοιμοι”, ανέφερε ο εκπρόσωπος του στρατιωτικού βραχίονα της Χαμάς, Αμπού Ουμπέιντα, σε ηχογραφημένο μήνυμά του.

Η Χαμάς και το Ισραήλ βρίσκονται σε πόλεμο μετά την άνευ προηγουμένου επίθεση μαχητών του κινήματος στο ισραηλινό έδαφος την 7η Οκτωβρίου. Πάνω από 1.400 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στην ισραηλινή επικράτεια έκτοτε, σύμφωνα με τους πιο πρόσφατους αριθμούς που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τις ισραηλινές αρχές, που εκτίμησαν εξάλλου το πρωί της Δευτέρας ότι οι όμηροι στα χέρια της Χαμάς είναι 199.

Ο Ντανιέλ Χαγκαρί, εκπρόσωπος του Τσαχάλ, του ισραηλινού στρατού, τόνισε ότι “οι προσπάθειες όσον αφορά τους ομήρους είναι εθνική προτεραιότητα”, καθώς οι οικογένειές τους δεν έχουν κανένα νέο.

Ο Αμπού Ουμπέιντα από την πλευρά του ανέφερε ότι ο αριθμός των ομήρων στη Λωρίδα της Γάζας είναι “200 ως 250”, διευκρινίζοντας ότι οι 200 βρίσκονται στα χέρια των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ Κάσαμ, στρατιωτικού βραχίονα της Χαμάς, και οι υπόλοιποι στα χέρια άλλων “παρατάξεων της αντίστασης”.

“Θα απελευθερώσουμε τους ξένους κρατούμενους εάν το επιτρέψουν οι συνθήκες”, πρόσθεσε, χωρίς άλλες διευκρινίσεις.

Επανέλαβε εξάλλου ότι 22 όμηροι σκοτώθηκαν σε ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας τις 10 ημέρες του πολέμου.

Πάνω από 2.750 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στον μικρό παλαιστινιακό θύλακα 2,3 εκατ. κατοίκων στους ισραηλινούς βομβαρδισμούς αντιποίνων, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Διαβάστε επίσης:

Κλιμακώνουν τις προειδοποιήσεις οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν: Καρκινικός όγκος το Ισραήλ, θα σας σβήσουμε από τον χάρτη

Γαλλία: Εκκενώνεται το ανάκτορο των Βερσαλλιών μετά από απειλή για βόμβα (photos/videos)

Μεσανατολικό – Χαμενεΐ: «Κανείς δεν θα μπορεί να σταματήσει τις δυνάμεις της αντίστασης, αν το Ισραήλ συνεχίσει την επίθεση»

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εκτός, Παραδοθείτε, Ισραήλ, Χαμάς – Άγνωστος Χ,ektos, paradotheite, israil, chamas – agnostos ch