Σάμος: Συνετρίβη ελικόπτερο που επιχειρούσε στην κατάσβεση της φωτιάς – Ζωντανός εντοπίστηκε ο πιλότος, περισυνελέγη και δεύτερος (Photos/Videos)

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση για τον εντοπισμό του πληρώματος του πυροσβεστικού ελικοπτέρου Μi8 που έπεσε στη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Μηνά στη Σάμο και το οποίο συμμετείχε για την κατάσβεση της φωτιάς που ξέσπασε στην περιοχή Παλαιοχώρι στο νησί.

Το περιστατικό συνέβη στην παραλία Πλάκα, ενώ στο ελικόπτερο επέβαινε τετραμελές πλήρωμα. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες έχει διασωθεί και έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο ο Ρουμάνος χειριστής, ενώ έχει περισυλλεγεί ακόμη ένα μέλος του πληρώματος στο οποίο γίνονται προσπάθειες ανάνηψης. Οι έρευνες συνεχίζονται στην

περιοχή για τον εντοπισμό και των υπολοίπων μελών του πληρώματος.

Πηγή: Samos24

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική πρόκειται για ένα ουκρανικό μισθωμένο ελικόπτερο Mi-8 το οποίο συμμετείχε στην επιχείρηση και συνετρίβη στη θάλασσα υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, ενώ άμεσα κινητοποιήθηκαν για την επιχείρηση διάσωσης των επιβαινόντων όλα τα εναέρια μέσα και το Λιμενικό.

Σώος εντοπίστηκε από ι/δ σκάφος ένας εκ των τεσσάρων επιβαινόντων του ελικοπτέρου στη θαλάσσια περιοχή "Πλάκα" ΝΔ της Σάμου #ελικοπτερο #Σαμος

ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ (@HCoastGuard) July 13, 2022

Όπως επιβεβαιώθηκε από το λιμενικό σώμα δύο μέλη του πληρώματος διασώθηκαν από τους τέσσερις που επέβαιναν στο ελικόπτερο, αν και αρχικά η πυροβεστική στην ανακοίνωσή της έκανε λόγο για έναν, τον Ρουμάνο πιλότο.

Περισυνελέγη δεύτερο μέλος του πληρώματος του ελικοπτέρου στη θαλάσσια περιοχή "Πλάκα" νδ της Σάμου. Οι έρευνες συνεχίζονται #ελικοπτερο #σαμος

ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ (@HCoastGuard) July 13, 2022

«Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα το μεσημέρι σε δασική έκταση στην περιοχή Παλαιοχώρι Σάμου είναι σε εξέλιξη και επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Κατά την επιχείρηση αεροπυρόσβεσης, ένα ελικόπτερο τύπου ER-MH4 μισθωμένο από το Πυροσβεστικό Σώμα, με πλήρωμα τεσσάρων ατόμων, εκ των οποίων τρεις αλλοδαποί και ένας ημεδαπός ο οποίος λειτουργούσε ως σύνδεσμος, κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή Άγιος Μηνάς, πλησίον της παραλίας Πλάκα, Ν.Δ. της Νήσου Σάμος.

Το ελικόπτερο απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Σάμου.

Κατά την εξέλιξη της επιχείρησης έρευνας και διάσωσης, διεσώθη ένα μέλος του πληρώματος, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και των άλλων τριών μελών».

Το πλήρωμα αποτελεί ένας Ρουμάνος, δύο Μολδαβοί και ένας Έλληνας μεταφραστής για τη συνεργασία και τη συνεννόηση των πιλότων με τις δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος.

Το ελικόπτερο είχε απογειωθεί από τη Σάμο στις 16:39 και το ατύχημα συνέβη στις 17:55. Στην περιοχή που επιχειρούσε κατάσβεση επικρατούν άνεμοι 6 μποφόρ.

Διαβάστε επίσης:

Τσιόδρας για κορωνοϊό: «Οι παραλλαγές είναι 5 αλλά θα δούμε περισσότερες» – Τι είπε για το ενδεχόμενο νέων μέτρων

Μυρτώ της Πάρου: Δικαιώθηκε από το ΣτΕ – Θα λάβει αποζημίωση από το Ελληνικό Δημόσιο

«Πήρε φωτιά» το Twitter για την απόφαση Λιγνάδη – Ο κόσμος ξεσπά για την αποφυλάκισή του

Keywords
Τυχαία Θέματα