Μπόρις Μπέκερ: Ο 3 φορές θριαμβευτής του Γουίμπλεντον στη φυλακή για απάτη (videos)

Τα βάσανα δεν έχουν τέλος για τον άλλοτε αστέρα του παγκόσμιου τένις, Μπόρις Μπέκερ. Ο Γερμανός στην καταγωγή τενίστας διέμενε μόνιμα στη Μεγάλη Βρετανία απολαμβάνοντας τους καρπούς της δόξας του. Την περασμένη άνοιξη, όμως, καταδικάστηκε σε 2,5 χρόνια φυλάκιση επειδή προσπάθησε να αποκρύψει έσοδα από την εφορία.

Για την ακρίβεια ο Μπόρις Μπέκερ κατηγορείται για απάτη αφού απέκρυψε εισοδήματα 2,5 εκατομμυρίων λιρών Αγγλίας προκειμένου να αποφύγει να πληρώσει κάποια από τα χρέη του. Οι Άγγλοι δεν αστειεύονται με αυτά τα θέματα.

Έτσι, ο τρεις

φορές νικητής του Ουίμπλεντον, μεταφέρθηκε για να εκτίσει την ποινή του στη φυλακή Χάντερκόμπι, στην επαρχία της Οξφόρδης. Ο 54χρονος Μπέκερ, προκειμένου να περνάει γρηγορότερα ο χρόνος μέσα στη φυλακή άρχισε να εργάζεται σαν βοηθός επιστημονικού προσωπικού διδάσκοντας στους υπόλοιπους τρόφιμους της φυλακής «Θεωρία του Αθλητισμού» και τα οφέλη της άθλησης.

Αυτή η δραστηριοποίηση του Μπόρις Μπέκερ ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών καθώς οι υπόλοιποι φυλακισμένοι κάνουν λόγο για προνομιούχα μεταχείριση του Μπόρις Μπέκερ. Η εργασία μέσα στις φυλακές και ειδικά η επιστημονική απασχόληση δεν χορηγούνται παρά μόνο μετά από χρόνια φυλάκισης και θεωρούνται ένα προνόμιο που ο κάθε φυλακισμένος το κερδίζει με τη μακροχρόνια καλή συμπεριφορά του. Στις φυλακές της Μεγάλης Βρετανίας υπάρχουν εκατοντάδες φυλακισμένοι που περιμένουν στωικά κάνοντας αιτήσεις προκειμένου να τους παραχωρηθεί αυτό το δικαίωμα και όλοι αυτοί οι άνθρωποι και οι οικογένειές τους, συνέταξαν επιστολές διαμαρτυρίας που απεστάλησαν στις δικαστικές αρχές και στη ανώτερη διοίκηση των φυλακών, ενώ οι διαμαρτυρίες για σκανδαλώδη «προνομιακή μεταχείριση» του Μπέκερ έφτασαν μέχρι τα κυβερνητικά κλιμάκια.

Ο Μπόρις Μπέκερ προσπαθεί να κρατήσει χαμηλό προφίλ, και άλλαξε θέμα μιλώντας με θαυμασμό για την πρόσφατη νίκη του Νόβακ Τζόκοβιτς στο τουρνουά του Ουίμπλεντον. Θυμίζουμε ότι ο Μπόρις Μπέκερ προπονούσε και κοουτσάριζε τον Τζόκοβιτς για δύο κρίσιμα χρόνια, από το 2014 έως το 2016, όταν ο Σέρβος τενίστας έφτανε στα ψηλότερα σκαλοπάτια της καριέρας του κατακτώντας δύο συνεχόμενες φορές το Ουίμπλεντον (2014 και 2015) και το Ρολάν Γκαρός (2016).

Από τη μεριά του ο Νόβακ Τζόκοβιτς δήλωσε ότι λυπάται πολύ για την περιπέτεια του Μπόρις Μπέκερ, και ότι είναι πρόθυμος να βοηθήσει με όποιον τρόπο μπορεί αυτόν και την οικογένειά του. Ο Τζόκοβιτς φιλοξένησε τη σύζυγο και τον μεγαλύτερο γιο του Μπέκερ, Νόα, στο Ουίμπλεντον κατά τη διάρκεια του πρώτου και δεύτερου γύρου κατάταξης.

Ο Μπόρις Μπέκερ, πρέπει πρώτα να εκτίσει το ήμισυ της ποινής του και να αντιμετωπίσει το ενδεχόμενο της απέλασης τον Νοέμβριο βάσει ενός νέου νόμου, αφού σαν Γερμανός υπήκοος δεν είναι δυνατόν να φορέσει ηλεκτρονικό βραχιόλι. Ο Μπέκερ όταν τελικά απελαθεί, θα κριθεί σε δεύτερο βαθμό από τα γερμανικά δικαστήρια με βάση τον Ποινικό Κώδικα της Γερμανίας που είναι επιεικέστερος σε τέτοια ζητήματα κι έτσι ελπίζει να είναι ελεύθερος με εγγύηση τα προσεχή Χριστούγεννα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μπόρις Μπέκερ, Ουίμπλεντον,boris beker, ouiblenton