Εκλογές στην Τουρκία: Νέα δέσμευση Κιλιτσντάρογλου στο παρά πέντε της κάλπης

Σε νέα δέσμευση προχώρησε ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, μέσα από τον λογαριασμό του στο Twitter, στο παρά πέντε της κάλπης.

Είκοσι τέσσερις ώρες πριν τον επαναληπτικό γύρο, κι ενώ οι δημοσκοπήσεις δείχνουν οριακή νίκη Ερντογάν, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου έγραψε ότι ένα από τα πρώτα διατάγματα θα είναι η μετάδοση αγώνων στην κρατική τηλεόραση TRT

χωρίς συνδρομή.

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης αναφέρει ότι «Έκλεψαν και τις πιο μικρές απολαύσεις του κράτους. Έτσι, θα συμφιλιώσω το έθνος με το TRT και το TRT θα γίνει πραγματικά το κανάλι του έθνους» ανέφερε.

Seçimi kazandıktan sonra, ilk imzalayacağım kararnamelerden biri, maçların artık şifresiz olarak TRT’de yayınlanmasını sağlamak. Milletin küçücük zevklerini bile çaldılar. Böylece milleti TRT’yle de barıştıracağım ve TRT gerçekten milletin kanalı olacak.

— Kemal Kılıçdaroğlu (@kilicdarogluk) May 27, 2023Με αύξηση του κατώτατου μισθού «απαντά» ο Ερντογάν

Την ίδια ώρα ο Τούρκος υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Βεντάτ Μπιλγκίν, δήλωσε ότι ο κατώτατος μισθός θα ανέλθει στα 500 δολάρια τον Ιούλιο.

Ο Μπιλγκίν ανέφερε μάλιστα, με δηλώσεις του στο CNN Turk, πως ο κατώτατος μισθός δεν έχει φορολογηθεί εδώ και 1,5 χρόνο.

«Τον Ιούλιο, θα τον ρυθμίσουμε με τρόπο που να προστατεύει την πραγματική αγοραστική δύναμη. Τον Ιανουάριο, κάναμε μια ρύθμιση που τον ανέβασε στο υψηλότερο επίπεδο στην ιστορία της Δημοκρατίας πάνω από 455 δολάρια σε όρους δολαρίου. Το ίδιο θα κάνουμε και τον Ιούλιο. Θα υπάρχει μια ισοτιμία περίπου 500 δολαρίων», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τις τιμές των τροφίμων, ο τούρκος πρόεδρος διαβεβαίωσε πως οι τιμές στις αγορές θα σταθεροποιηθούν την καλοκαιρινή περίοδο. «Η μείωση έχει ήδη αρχίσει. Οι τιμές της ντομάτας και της πατάτας έπεσαν στις 7 λίρες. Θα είναι διαφορετικά την επόμενη περίοδο. Οι τιμές των αγαθών πέφτουν ήδη κατακόρυφα», είπε.

Διαβάστε επίσης:

Ρωσία: Νεκρός εργάτης από ουκρανικά πυρά εντός των ρωσικών συνόρων

Εμφύλιος στο Σουδάν: Οι μάχες συνεχίζονται παρά την εκεχειρία

Ρωσία: Καταγγελία για επίθεση με drones σε κτίριο διοίκησης πετρελαιαγωγού

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εκλογές, Τουρκία, Κιλιτσντάρογλου,ekloges, tourkia, kilitsntaroglou