Εκλογές στην Τουρκία: Αποσύρεται ο Μουαρέμ Ιντζέ – Οι φήμες, το βίντεο και οι απειλές

Ο υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές στην Τουρκία Μουαρέμ Ιντζέ ανακοίνωσε ότι αποσύρει την υποψηφιότητά του, τρεις ημέρες πριν από τις εκλογές.

Ήδη είχε ξεσπάσει σάλος στην Τουρκία καθώς φέρεται να «πρωταγωνιστεί» σε βίντεο με σεξουαλική επίθεση, για το οποίο δέχθηκε απειλές ότι θα διαρρεύσει μέσω Twitter.

Ο

ίδιος έκανε λόγο για «δολοφονία χαρακτήρα» σε βάρος του και συκοφαντία που «κανένας πολιτικός δεν έχει βιώσει».

45 gündür sahte dekontlarla, sahte belgelerle, sahte videolarla iftira atan ve algı operasyonu yapan FETÖ'cülere karşı bu ülkenin gazetecileri neredesiniz? Savcıları neredesiniz? Bu aşağılık teröristlerin kumpaslarından medet umanlar, bunları yayanlar, bunlara inananlar; kumpas…

— Muharrem İNCE (@vekilince) May 10, 2023

«Κανένας πολιτικός δεν έχει δει τέτοια συκοφαντία. Μιλάμε για 45 ημέρες δολοφονίας της φήμης μου. Δεν είμαι αυτός που λένε, αυτό είναι συκοφαντία. Πού είναι οι εισαγγελείς; Έλεγαν ψέματα για 45 μέρες. Η ασφάλεια της Τουρκίας είναι το Κόμμα της Πατρίδας. Αποσύρω την υποψηφιότητά μου. Αυτό το κάνω για τη χώρα μου».

#Seçim2023 | Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce

"Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekiliyorum" pic.twitter.com/x8UO1cNzo9

— dokuz8haber (@dokuz8haber) May 11, 2023

Χθες ο Ιντζέ ακύρωσε τις εμφανίσεις του σε προεκλογικές συγκεντρώσεις, επικαλούμενος λόγους υγείας. Όσον αφορά στις φήμες και τα δημοσιεύματα, ο ίδιος έκανε λόγο για συνωμοσία Γκιουλενιστών.

Σημειώνεται ότι ο επικεφαλής του κόμματος Memleket (Πατρίδα), στις τελευταίες δημοσκοπήσεις εξασφάλιζε 2% έως 4% των ψήφων φέρεται να «έκοβε» ψήφους από τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, στην κούρσα του για πρόεδρος της Τουρκίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η υποψηφιότητα Ιντζέ θεωρείτο «πλεονέκτημα» και η κυβέρνηση είχε κάνει ό,τι μπορούσε για να αυξήσει την προβολή της εκστρατείας του.

Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου κάλεσε χτες τον Ιντζέ να στηρίξει τη Συμμαχία του Εθνους. «Αν θέλει ας έρθει στο τραπέζι μας, να φέρουμε μαζί την αλλαγή. Να καθαρίσουμε μαζί αυτή τη βρομιά από την πολιτική» δήλωσε.

Διαβάστε επίσης:

Μιλάνο: Ισχυρή έκρηξη από φιάλες αερίου – Εκκενώθηκε σχολείο (Videos)

Ιταλία: 61 συλλήψεις μελών της «Ντραγκέτα» – Αστυνομική επιχείρηση σε επτά περιφέρειες της χώρας (videos)

Εσωτερική μετανάστευση: Δραματική αύξηση λόγω των πολέμων και της κλιματικής κρίσης (videos)

Keywords
Τυχαία Θέματα