Εκλογές στην Τουρκία – Ογάν: Θα στηρίξω Ερντογάν στο δεύτερο γύρο (Video)

Τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποφάσισε να στηρίξει στον δεύτερο γύρο των τουρκικών εκλογών ο Σινάν Ογάν, που συγκέντρωσε το 5,2% των ψήφων στον πρώτο γύρο.

«Ζητώ από τους ψηφοφόρους που μας ψήφισαν στον πρώτο γύρο να ψηφίσουν τον Ερντογάν στον δεύτερο γύρο», δήλωσε ο Ογάν, υποψήφιος της εθνικιστικής άκρας δεξιάς.

Sinan Oğan açıklama yapıyor. https://t.co/5kSvTQeAsc

TRT Haber Canlı (@trthabercanli) May 22, 2023

«Οι διαπραγματεύσεις

μας διεξήχθησαν γύρω από τις ακόλουθες αρχές: καταπολέμηση της τρομοκρατίας, καθορισμός χρονοδιαγράμματος για την επιστροφή των προσφύγων και ενίσχυση των τουρκικών κρατικών θεσμών», είπε.

Τον 54χρονο Ογάν, που προέρχεται από το Κόμμα Εθνικιστικής Δράσης (MHP, σύμμαχος του Ερντογάν), τον προσέγγισαν και τα δύο αντίπαλα πολιτικά στρατόπεδα των υποψηφίων του δεύτερου γύρου των εκλογών, για να εξασφαλίσουν τη στήριξή του και τις 2,8 εκατομμύρια ψήφους που έλαβε.

«Ψαλίδισε» τις ελπίδες Κιλιτσντάρογλου για εκλογή

Η απόφαση του Σινάν Ογάν βάζει ουσιαστικά «ταφόπλακα» στις όποιες φιλοδοξίες του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου να επικρατήσει στο β’ γύρο των προεδρικών εκλογών.

Υπενθυμίζεται ότι στις εκλογές της 14ης Μαΐου, ο Ερντογάν εξασφάλισε το 49,5% των ψήφων, ενώ ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, υποψήφιος συμμαχίας έξι κομμάτων της αντιπολίτευσης, το 45% των ψήφων.

Καθώς κανένας υποψήφιος δεν συγκέντρωσε το 50% των ψήφων, προκηρύχθηκε δεύτερος γύρος προεδρικών εκλογών, στον οποίο θα βρεθούν αντίπαλοι ο απερχόμενος πρόεδρος Ερντογάν και ο Κιλιτσντάρογλου.

Διαβάστε επίσης:

Νέες έρευνες για την μικρή Μάντλιν, που εξαφανίστηκε το 2007- Τι υποψίες υπάρχουν

Nord Stream: Ουκρανικός «δάκτυλος» πίσω από το σαμποτάζ – Τι δείχνουν οι τελευταίες έρευνες για το μυστήριο στη Βαλτική

Πόσο κοστίζει το ακριβότερο παγωτό στον κόσμο, που μπήκε στο βιβλίο Γκίνες

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εκλογές, Τουρκία – Ογάν, Ερντογάν, Video,ekloges, tourkia – ogan, erntogan, Video