Εκλογές 2023: «Κλείδωσαν» οι κάλπες για τις 9 Απριλίου

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την προκήρυξη των εκλογών που όπως όλα δείχνουν θα γίνουν στις 9 Απριλίου, με τις προετοιμασίες να είναι «πυρετώδεις» τόσο στο Μέγαρο Μαξίμου, όσο και στα επιτελεία της αντιπολίτευσης.

Ο πρωθυπουργός φέρεται να έχει πάρει την απόφαση να μετατεθεί το υπουργικό συμβούλιο που ήταν προγραμματισμένο για τις 28 Φεβρουαρίου και να γίνει κατά πάσα πιθανότητα την Παρασκευή 3 Μαρτίου, όπου θα κλειδώσει και η απόφαση για τον κατώτατο μισθό που θα ισχύει από την 1η Απριλίου.

Το τελευταίο υπουργικό συμβούλιο, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη,

το οποίο θα έχει απολογιστικό χαρακτήρα για τα πεπραγμένα της κυβερνητικής θητείας, αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 9 Μαρτίου.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να προχωρήσει στην προκήρυξη των εκλογών για τις 9 Απριλίου, στην ίδια συνεδρίαση, ή αμέσως μετά με τηλεοπτικό μήνυμα. Στη συνέχεια θα επισκεφθεί την Πρόεδρο της Δημοκρατίας ζητώντας τη διάλυση της Βουλής και την άμεση προσφυγή στις κάλπες.

Την Παρασκευή 10 Μαρτίου αναμένεται να τοιχοκολληθεί το Προεδρικό Διάταγμα στη Βουλή και να έχουμε επισήμως την έναρξη της προεκλογικής περιόδου.

Διαβάστε επίσης:

Βουλή: Υπερψηφίστηκε με νομοτεχνικές βελτιώσεις το νομοσχέδιο για «πόθεν έσχες» και Ευρωπαϊκή Εισαγγελία

ΣΥΡΙΖΑ για Νικολάου: Την «άδειασε» ξανά ο Οικονόμου αλλά δεν λένε αν θα είναι στα ψηφοδέλτια

Κώστας Τζαβάρας: Δεν θα είμαι υποψήφιος, δεν με σηκώνει το κλίμα

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εκλογές 2023, Κλείδωσαν, 9 Απριλίου,ekloges 2023, kleidosan, 9 apriliou