Εκλογές 2023: Ερίζουν τα κόμματα για τους ψηφοφόρους Κασιδιάρη μετά το «κόψιμο»

Η χθεσινοβραδινή απόφαση του Αρείου Πάγου για το «κόμμα Κασιδιάρη» άνοιξε την όρεξη στα υπόλοιπα (κοινοβουλευτικά και μη) κόμματα για τους ψηφοφόρους.

Η δημοσκοπική εικόνα του καταδικασμένου Χρυσαυγίτη είναι ανεβασμένη το τελευταίο διάστημα με όλες σχεδόν τις έρευνες να δείχνουν ότι θα έμπαινε στη Βουλή. Το γεγονός ότι οι «Έλληνες» δεν έχουν πλέον δικαίωμα καθόδου έφερε στο προσκήνιο μία άλλη συζήτηση, η οποία αφορά τους ψηφοφόρους.

Σύμφωνα με δημοσκόπους οι ψηφοφόροι του Ηλία Κασιδιάρη

έχουν την τάση να πηγαίνουν περισσότερο προς «αντισυστημικά» κόμματα παρά σε κόμματα εξουσίας με μεγάλο όμως ποσοστό αυτών να μην έχουν ακόμα ξεκάθαρη απάντηση. Σύμφωνα μάλιστα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της MRB Δημήτρη Μαύρο στο ερώτημα ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ, απαντούν ΣΥΡΙΖΑ.

«Τους ψηφοφόρους των “Ελλήνων” είχαμε κάνει μια απόπειρα κάποια στιγμή να μετρήσουμε προς τα πού θα πάνε σε περίπτωση που δεν κατέβαινε στις εκλογές το κόμμα Κασιδιάρη. Εκεί φαινόταν, λοιπόν, ότι οι περισσότεροι εξ αυτών δεν ήξεραν πού θα πάνε, σε ποσοστό 60%. Ένα 20% δήλωνε ότι θα πήγαινε σε άλλα πολύ μικρά κόμματα, και υπήρχε μετά και μια διασπορά ποσοστών στα μεγαλύτερα κόμματα. Η διασπορά προς τη ΝΔ ήταν από τα μικρότερα ποσοστά, γιατί μάλλον θεωρούν ότι η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα που τους “τιμωρεί”. Οι περισσότεροι θα πήγαιναν στον κ. Βελόπουλο, και το αμέσως επόμενο ποσοστό πήγαινε στον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό δεν ξέρουμε πώς θα διαμορφωθεί τώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Μαύρος στην ΕΡΤ.

Όλα αυτά την ώρα που το ΠΑΣΟΚ με χθεσινή του ανακοίνωση προχώρησε σε μία αποκάλυψη. Όπως είπε, είχε ζητήσει να κατατεθεί κοινό υπόμνημα μαζί με τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ για την κάθοδο του Ηλία Κασιδιάρη. «Αν είχε ακολουθηθεί η πρότασή μας για ενιαίο υπόμνημα των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου που θα κάλυπτε τόσο το κόμμα “Έλληνες” όσο και το κόμμα “ΕΑΝ”, όπως ζητήσαμε στο δικό μας υπόμνημα προς τον Άρειο Πάγο, ίσως η νομική μας θέση για ενδείξεις σε σχέση με την απαγόρευση συμμετοχής του κομματος “ΕΑΝ” να ήταν πολύ πιο ισχυρή», ανέφερε σε ανακοίνωση του το ΠΑΣΟΚ.

Ερώτημα υπάρχει για το τι θα γίνει και ποια συνεργασία θα υπάρξει (αν υπάρξει) με το ΕΑΝ του Αναστάσιου Κανελλόπουλου και τον Ηλία Κασιδιάρη στις εκλογές του Ιουλίου. 

Διαβάστε επίσης

Εκλογές 2023: Υποψήφιος με την ΝΔ ο αδερφός του Κυριάκου Βελόπουλου – Γιατί άλλαξε το επίθετο του

Προς εξαφάνιση οι μαζικές προεκλογικές συγκεντρώσεις

Οpen: Υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ «μπουγελώνει» δημοσιογράφο (Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εκλογές 2023, Ερίζουν, Κασιδιάρη,ekloges 2023, erizoun, kasidiari