Εκλογές 2023 – Debate: Ανέβασε τους τόνους ο Ανδρουλάκης για τις υποκλοπές – «Ενόχληση» με Σρόιτερ

Το διμέτωπο κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα συνέχισε από τις πρώτες θεματικές του Debate ο Νίκος Ανδρουλάκης.  

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ στην οικονομία επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα για τις υποσχέσεις που έδωσε κατά την διαπραγμάτευση του 2015. Στράφηκε κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη για τους πλειστηριασμούς και τα funds. Αυτό όμως που ανέβασε

περισσότερο τους… πεσμένους τόνους της τηλεμαχίας ήταν η συζήτηση για τις υποκλοπές.  

Ο Νίκος Ανδρουλάκης για την υπόθεση της παρακολούθησής του είπε: «Υπάρχει κρίση θεσμών. Υπάρχει παρακράτος, που δεν χτύπησε μόνο εμένα με τις υποκλοπές, αλλά και την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων. Από την άλλη πλευρά, ο κ. Τσίπρας έχει δίπλα του έναν άνθρωπο που καταδικάστηκε με ψήφους 13-0 στο Ειδικό Δικαστήριο. Το πόρισμα της PEGA, κ. Μητσοτάκη, λέει ότι δεν γίναμε Ουγγαρία, αλλά είμαστε στον δρόμο για να γίνουμε, αν δεν θωρακίσουμε τους θεσμούς».  «Δεν αποτελώ κίνδυνο για τη Δημοκρατία, αλλά αποτελούσα κίνδυνο για τη Νέα Δημοκρατία, όταν εξελισσόταν η εσωκομματική διαδικασία με τις εκλογές του ΠΑΣΟΚ. Στόχος μου είναι να πάνε φυλακή όσοι έστησαν το παρακράτος των παρακολουθήσεων σε βάρος εμού και άλλων πολιτών. Δεν δίνουμε λευκή επιταγή για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Μιλάμε για εθνικό απολυτήριο, όπως σε Γαλλία και Γερμανία», συμπλήρωσε ο κ. Ανδρουλάκης κατά την απάντησή του.  

Πάντως, ο κ. Ανδρουλάκης έδειξε να ενοχλείται με την ερώτηση του Αντώνη Σρόιτερ για τις μετεκλογικές συνεργασίες – χωρίς όμως να μην απαντήσει – επειδή δεν είχε σχέση με την θεματική ενότητα η οποία εκείνη τη στιγμή ήταν η Άμυνα.  

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές 2023 – Debate: «Δεν σκέφτηκα να παραιτηθώ» για τις υποκλοπές, λέει ο Μητσοτάκης

Εκλογές 2023 – Debate: Ντροπή η ΝΔ των 10 δισ. σε απευθείας αναθέσεις να λέει πού θα βρούμε τα λεφτά, είπε ο Τσίπρας

Εκλογές 2023 – Debate: Υπέρ της κατάργησης της υποχρεωτικής στράτευσης o Βαρουφάκης

Keywords
Τυχαία Θέματα