Εκλογές 2023 – Debate: «Αδιανόητα πράγματα» – Πώς σχολίασε ο Αλέξης Τσίπρας την απάντηση Μητσοτάκη για τις υποκλοπές (Video)

Να σπάσει την αποστείρωση της διαδικασίας επιχείρησε ο Αλέξης Τσίπρας απαντώντας σε ερώτηση του 3ου κύκλου (κράτος – Θεσμοί) που δέχτηκε από τη Μάρα Ζαχαρέα.

Έτσι στο ερώτημα για την απλή αναλογική ξεκίνησε σχολιάζοντας την απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τις υποκλοπές:

«Κάθομαι ανάμεσα στους δύο πρωταγωνιστές του μεγαλύτερου σκανδάλου της μεταπολίτευσης, τον κ. Ανδρουλάκη και τον κ. Μητσοτάκη. Ο πρωθυπουργός λέει

ότι οι εξηγήσεις που δόθηκαν δεν ήταν επαρκείς. Ε ας δώσει τώρα εξηγήσεις. Υπήρχε λόγος που παρακολουθούνταν ο κ. Ανδρουλάκης; Πώς θα συνεργαστώ εγώ αύριο μαζί του εάν είναι κατάσκοπος και επικίνδυνος; Αδιανόητα πράγματα τη στιγμή που το ευρωκοινοβούλιο λέει ότι ενορχηστρωτής του σκανδάλου ήταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός».

Απαντώντας στο ερώτημα είπε πως «εκτός από απλή αναλογική υπάρχει και η απλή αναλογική που λέει ότι πρέπει να δούμε τα προγράμματά μας και να κάνουμε συγκλίσεις για δώσουμε προοπτική την επόμενη μέρα. Απευθύνομαι πράγματι στις προοδευτικές δυνάμεις και λέω ότι με βάση τα δεδομένα το πρώτο με το τρίτο κόμμα μπορεί να φτιάξει κυβέρνηση».

Σημείωσε ότι απευθύνεται στα άλλα κόμματα λέγοντας ότι υπάρχει προοπτική σύγκλισης πάνω σε ένα πρόγραμμα που θα δίνει ανάσα με αύξηση μισθών, μείωση μισθών ρύθμιση χρεών. Όσο για το αν θα δεχτεί τον όρο Ανδρουλάκη για τον πρωθυπουργό σημείωσε πως ο πολίτης ψηφίζει και για πρωθυπουργό και πως κανείς δεν μπορεί να οικειοποιείται το δικαίωμα του ελληνικού λαού να αποφασίζει ποιος θα τον κυβερνήσει.

Όσο για την στάση των άλλων προοδευτικών κομμάτων απάντησε πως οι εκλογές είναι μια «ανταγωνιστική διαδικασία ακόμη και ανάμεσα σε κόμματα όπου υπάρχουν συγκλίσεις προγραμματικές, άκουσα τον κύριο Κουτσούμπα να λέει ότι δεν είναι όλοι ίδιοι το καταγράφω». Κι από την άλλη για τον κ. Ανδρουλάκη είπε ότι «τον ακούω να καταθέτει προτάσεις προγραμματικές που υπάρχουν συγκλίσεις».

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές 2023 – Debate: Τι δήλωσαν οι πολιτικοί αρχηγοί κατά την προσέλευσή τους (Video)

Εκλογές 2023 – Debate: Υπέρ της κατάργησης της υποχρεωτικής στράτευσης o Βαρουφάκης

Εκλογές 2023 – Debate: Μητσοτάκης για υποκλοπές – «Όχι, δεν σκέφτηκα να παραιτηθώ» (Videos)

Keywords
Τυχαία Θέματα