Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Θεόφιλος Βανδώρος

ΕΛΛAΔΑ

 

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 60 ετών άφησε απροσδόκητα ο γνωστός ηθοποιός Θεόφιλος Βανδώρος

Τη θλιβερή είδηση έκανε γνωστή ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών Σπύρος Μπιμπίλας, ανακοινώνοντας τον θάνατο ενός ακόμα αγαπημένου ηθοποιού, του Κωστή Μαλκότση.

Γεννημένος στην Αθήνα, ο Θεόφιλος Βανδώρος σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών και παράλληλα στο DEREE College Ψυχολογία και

Κοινωνιολογία).

Επί μία δεκαετία έζησε στο Παρίσι όπου συνέχισε τις σπουδές του στην υποκριτική, κάνοντας και τις πρώτες του δουλειές μαζί με το Κορνήλιο Καστοριάδη και τον Αντρέα Βουτσινά.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, το κοινό τον απόλαυσε σε πολλές τηλεοπτικές σειρές όπως οι «Τμήμα Ηθών», «Λάμψη», «Φιλοδοξίες» ενώ συνεργάστηκε με γνωστούς σκηνοθέτες μεταξύ των οποίων και οι Γ. Κορδέλλας , Μ. Μανουσέκης κ.α.

Παράλληλα έντονη ήταν η παρουσία του και στο θέατρο παίζοντας αρχαίο δράμα, κλασικά αλλά και σύγχρονα έργα, μεταξύ των οποίων τα «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή, «Ιφιγένεια εν Ταύροις» του Ευριπίδη, «Αντιγόνη» του Ανούιγ, «Ματωμένος Γάμος« του Λόρκα κ.α.

Πριν από δύο περίπου χρόνια είχε νοσηλευτεί στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» προκειμένου να υποβληθεί σε επέμβαση στο στομάχι. Πατέρας του είναι ο παλαίμαχος ηθοποιός, Νίκος Βανδώρος ο οποίος είναι 97 ετών.

Άλλες συμμετοχές: Εμένα φοβάμαι (2010) Singles 1 (2005) 'Εκτακτη συμμετοχή Σύνορα αγάπης (1999) Ναρκωτικά στα θρανία (1989) Φιλοδοξίες

αιφνίδιος θάνατοςηθοποιόςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα