Κίνημα Αλλαγής: Η κυβέρνηση είναι υπόλογη για το κλίμα βίας

ΠολιτικήΈντυπη Έκδοση

 

Σφοδρά πυρά κατά της κυβέρνησης, με αφορμή τα γεγονότα αστυνομικής βίας και τον ξυλοδαρμό πολίτη την περασμένη Κυριακή στη Νέα Σμύρνη, εξαπέλυσαν η Φώφη Γεννηματά και το Κίνημα Αλλαγής.

«Την ώρα που η χώρα περνά δραματικές στιγμές, η κυβέρνηση διχάζει και προκαλεί με τον αυταρχισμό της και ευνοεί όσους επιδιώκουν την αναταραχή. Η δημόσια ζωή επιβάλλεται να επικεντρωθεί στην αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων της κοινωνίας. Και αυτό είναι πρωτίστως ευθύνη της κυβέρνησης.

Ας την αναλάβει» δήλωσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής. 

Για «εικόνες που σοκάρουν» έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης. Υποστηρίζοντας ότι «η αστυνομική βία στη χώρα μας παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις», ο Χρηστίδης τόνισε ότι «δεν έτυχε, είναι επιλογή της κυβέρνησης και προσωπικά του κ. Μητσοτάκη. Όσο ο κόσμος τούς γυρίζει την πλάτη τόσο θα καταφεύγουν στην καταστολή». 
Για τη Χαριλάου Τρικούπη η πολιτεία οφείλει περισσότερη ευαισθησία και σεβασμό προς τους πολίτες, καθώς «η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας συμμορφώνεται επί έναν χρόνο σε πρωτοφανή μέτρα περιστολής των ελευθεριών της, ακόμη και όταν αυτά είναι υπερβολικά και ατελέσφορα». Σε ανακοίνωσή του ο Τομέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Κινήματος Αλλαγής επισημαίνει ότι τα γεγονότα στη Νέα Σμύρνη δείχνουν το αντίθετο. 

«Η αστυνομική αυθαιρεσία αντί να καταδικαστεί άμεσα από την πολιτική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., αυτή κάνει ότι δεν είδε και δεν άκουσε. Προφανώς γιατί αποτελεί κεντρική πολιτική επιλογή. Η κυβέρνηση είναι υπόλογη για το κλίμα βίας και οφείλει άμεσα να αλλάξει ρότα. Υποχρεούται να σέβεται τα βασικά μας δικαιώματα και να προστατεύει τον πολίτη. Τα δόγματα περί αυταρχισμού ανήκουν σε άλλες εποχές» τονίζει η Χαριλάου Τρικούπη. 

Πόρισμα Αλιβιζάτου 

Σε αυτό το πλαίσιο, ο βουλευτής και γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής Βασίλης Κεγκέρογλου συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής προκειμένου να του παραδώσει την επιστολή βουλευτών του κόμματος για να εισαχθεί προς συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής το πόρισμα της Επιτροπής Αλιβιζάτου παρουσία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη. 
«Η αύξηση των κρουσμάτων αναίτιας και υπέρμετρης αστυνομικής βίας με αποκορύφωμα τα τελευταία αποκρουστικά περιστατικά που εκτυλίχθηκαν στην πλατεία της Ν. Σμύρνης, καθιστούν επιτακτική την ανάγκη συζήτησης στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, με την παρουσία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, του πορίσματος της Επιτροπής Αλιβιζάτου για τη διερεύνηση περιστατικών αστυνομικής βίας» σημείωσε σε δήλωσή του ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής. 

«Μολονότι η Επιτροπή Αλιβιζάτου συστήθηκε με απόφαση του κ. Χρυσοχοΐδη, ο ίδιος αρνείται πεισματικά επί τέσσερις μήνες να ανταποκριθεί σε αντίστοιχο αίτημα που είχαν υποβάλει βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής στις 11 Νοεμβρίου 2020. Η εμμονή του να αρνείται να παραβρεθεί στην κοινοβουλευτική συζήτηση επί του πορίσματος, αφενός τον εκθέτει και αφετέρου ενέχει τον κίνδυνο της συνέχισης των φαινομένων αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας» κατέληξε ο Κεγκέρογλου. 

Κίνημα ΑλλαγήςΦώφη ΓεννηματάΠόρισμα ΑλιβιζάτουΝέα ΣμύρνηΚυβέρνησηεπεισόδιαIssue: 2168Issue date: 10-3-2021Has video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα