ΔΙΠΑΕ: Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι φοιτητές – Την Πέμπτη συλλαλητήριο στην Αθήνα

Την πρόθεσή τους να μεταβούν στην Αθήνα προκειμένου να επιδιώξουν συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας γνωστοποίησαν μέλη φοιτητικών παρατάξεων του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος (ΔΙΠΑΕ), σε σημερινή κινητοποίηση κατά της πρότασης της Διοικούσας Επιτροπής του Ιδρύματος για την κατάργηση και συγχωνεύσεις τμημάτων, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του ακαδημαϊκού χάρτη.

Οι φοιτητές ανέφεραν πως την προσεχή

Πέμπτη θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο έξω από το Υπουργείο Παιδείας, καθώς και ότι την αλληλεγγύη τους έχουν δηλώσει και θα είναι παρόντες συνάδελφοί τους από φοιτητικούς συλλόγους πανεπιστημίων της Αθήνας.

Σημειώνεται πως η αιφνίδια πρόταση της Διοικούσας Επιτροπής για την κατάργηση τμημάτων, τη συγχώνευση και τη μεταφορά τους από τη Σίνδο στις Σέρρες, προκαλεί αναστάτωση στις ζωές περίπου 6.000 φοιτητών.

Η πρόταση, που σύμφωνα με τους φοιτητές, αποτελεί μάλλον μια ειλημμένη απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις τόσο στην ακαδημαϊκή κοινότητα, όσο και στην τοπική κοινωνία.

Την Παρασκευή 1/4, η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή του ΔΙΠΑΕ, που είναι διορισμένη από το υπουργείο Παιδείας, ανακοίνωσε την κατάργηση του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος, την συγχώνευση του τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών Συστημάτων με το παρεμφερές τμήμα των Σερρών και την Μεταφορά του τμήματος Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης επίσης στις Σέρρες.

Διαβάστε επίσης:

Δίκη Τοπαλούδη: Ρίχνουν τις ευθύνες ο ένας στον άλλον οι δύο κατηγορούμενοι

Κορωνοϊός: 4.176 νέα κρούσματα – 39 νεκροί, 240 διασωληνωμένοι

Ζακ Κωστόπουλος: Ένοχοι για κακούργημα ο κοσμηματοπώλης και ο μεσίτης, αθώοι οι αστυνομικοί – Ένταση στη δίκη

Keywords
Τυχαία Θέματα