Μαριούπολη: Ξεκίνησε η επίθεση των Ρώσων στο Αζοφστάλ (Videos)

Οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν σήμερα νέες επιθέσεις στο συγκρότημα κτηρίων του Αζοφστάλ, σύμφωνα με επίσημες αναφορές που επιβεβαιώνουν και οι δύο πλευρές.

«Όλη τη νύχτα το εργοστάσιο δέχτηκε χτυπήματα από πυροβολικό, ναυτικό πυροβολικό και αεροσκάφη. Δύο άμαχες γυναίκες σε ένα από τα καταφύγια σκοτώθηκαν ως αποτέλεσμα μιας μαζικής αεροπορικής επιδρομής», δήλωσε ο Ντένις Σλέγκα, διοικητής της Εθνικής Φρουράς, στην ουκρανική τηλεόραση από το Αζοφστάλ.

Το σύνταγμα του Αζόφ δημοσίευσε εικόνες από τα πτώματα

δύο γυναικών μέσα στο συγκρότημα.

«Από το πρωί, ο εχθρός προσπαθεί να επιτεθεί στο εργοστάσιο με σημαντικές δυνάμεις χρησιμοποιώντας τεθωρακισμένα οχήματα. Οι στρατιώτες μας αποκρούουν με γενναιότητα όλες τις επιθέσεις», είπε ο Σλέγκα.


Artillery and aviation are working on Azovstal, after one of the hits, black smoke rises from the territory of the plant. pic.twitter.com/SwjU859JVA

— M (@AdamekMiroslav) May 3, 2022

Το νοσοκομείο της περιοχής είχε υποστεί σοβαρές ζημιές και «οι γιατροί που πραγματοποιούν επεμβάσεις βρίσκονται σε πολύ δύσκολες συνθήκες και κάνουν ό,τι είναι δυνατό και αδύνατο. Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν περίπου 500 τραυματίες στο εργοστάσιο», πρόσθεσε ο Σλέγκα.

Περίπου 200 άμαχοι εξακολουθούν να βρίσκονται στο εργοστάσιο, συμπεριλαμβανομένων περίπου 20 παιδιών, είπε ο ίδιος.

Το ρωσικό κρατικό μέσο ενημέρωσης RIA Novosti ανέφερε την Τρίτη ότι ουκρανικά μαχητικά «εκμεταλλεύτηκαν την κατάπαυση του πυρός στο Αζοφστάλ και κατέλαβαν θέσεις βολής». Το δημοσίευμα επικαλέστηκε τον εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Βαντίμ Αστάφιεφ. Το RIA Novosti ανέφερε ότι τα ρωσικά στρατεύματα συνεχίζουν να επιτίθενται σε αυτές τις θέσεις βολής.

«Οι μαχητές του εθνικιστικού τάγματος Azov βγήκαν από τα υπόγεια, κατέλαβαν θέσεις βολής στο έδαφος και στα κτίρια του εργοστασίου. Τώρα μονάδες του ρωσικού στρατού και του DPR, χρησιμοποιώντας πυροβολικό και αεροσκάφη, αρχίζουν να καταστρέφουν αυτές τις θέσεις βολής», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας.

Σύμφωνα με ανταποκριτή του RIA Novosti από το πεδίο μάχης, ακούγονται πυρά πυροβολικού στο Αζοφστάλ ενώ στήλες καπνού είναι ορατές πάνω από το έδαφος του εργοστασίου.

Χάρη στο καθεστώς κατάπαυσης του πυρός, αρκετές εκατοντάδες πολίτες μπόρεσαν προηγουμένως να απομακρυνθούν από το έδαφος του μεταλλουργικού εργοστασίου και από τις κοντινές συνοικίες. Ωστόσο, μετά από αυτό, η ουκρανική πλευρά άρχισε να βομβαρδίζει, σύμφωνα με ρωσικές πηγές.

The Azov militants (criminal cases have been initiated against them in the Russian Federation) and the Ukrainian military took advantage of the silence at Azovstal and went to firing positions, the Russian Defense Ministry reported. pic.twitter.com/9zfpcZ9g6f

— Nishtiblue (@Nishtiblue) May 3, 2022

Διαβάστε επίσης:

Διάστημα: Γιγάντιος αστεροειδής θα περάσει πολύ κοντά από τη Γη

Τι συμβαίνει με τον Πούτιν; Οι φήμες και τα νέα σενάρια για την υγεία του Ρώσου προέδρου

Αλίνα Καμπάεβα: Γέννησε κρυφά σε Ελβετία και Μόσχα τους δυο γιους του Πούτιν – 7 και 3 ετών σήμερα (Videos/Photos)

Keywords
Τυχαία Θέματα