Δήμαρχος Μόσχας: «Η κατάσταση είναι δύσκολη»

Ο δήμαρχος της Μόσχας, Σεργκέι Σομπιάνιν ανακοίνωσε στο Telegram ότι «έχει κηρυχτεί καθεστώς αντιτρομοκρατικής επιχείρησης στη Μόσχα» και ότι η Δευτέρα θα είναι «μη εργάσιμη ημέρα» για να «ελαχιστοποιηθούν οι κίνδυνοι».

Ο Σομπιάνιν ζήτησε από τους Μοσχοβίτες «να απέχουν από τα ταξίδια στην πόλη όσο το δυνατόν περισσότερο».

«Οι υπηρεσίες της πόλης βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού», ανέφερε, ενώ οι μισθοφόροι της Wagner κινούνται βόρεια από κεντρικές περιοχές της Ρωσίας, προς την κατεύθυνση της πρωτεύουσας.

Συγκεκριμένα, μετά το μήνυμα συναγερμού, ακολούθησαν ανακοινώσεις για

ειδικά μέτρα κυκλοφορίας και ακύρωση δημοσίων εκδηλώσεων για μία εβδομάδα μέχρι την 1η Ιουλίου. Στα ειδικά μέτρα περιλαμβάνεται και σειρά κυκλοφοριακών ρυθμίσεων.

Τα μέτρα που επιβάλλονται στη Μόσχα σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις θα είναι τα εξής:

-Περιορισμός μετακινήσεων
-Παρακολούθηση ή περιορισμός των επικοινωνιών
-Έρευνα ατόμων και οχημάτων
-Εκκένωση κτιρίων όπου χρειαστεί

Ο κυβερνήτης της περιφέρειας Λίπετσκ, Ιγκόρ Αρταμόνοφ, επιβεβαίωσε ότι αναφορές που ήθελαν τη Wagner να μετακινεί «εξοπλισμό» στην περιοχή, ανάμεσα στο Βορονέζ και τη Μόσχα, με στόχο να συνεχίσει βόρεια προς τη ρωσική πρωτεύουσα.

Βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειξε συνοδεία ένοπλων οχημάτων της Wagner να ταξιδεύει στην περιοχή του Λίπετσκ.

«Οι αρχές επιβολής του νόμου και οι αρχές… λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να εξασφαλίσουν την ασφάλεια του πληθυσμού. Η κατάσταση είναι υπό έλεγχο», ανέφερε στα social media ο Αρταμόνοφ.

Περιορισμοί στις μετακινήσεις στην περιφέρεια Κάλουγκα

Η διοίκηση της ρωσικής περιφέρειας Κάλουγκα, νότια της Μόσχας, έθεσε περιορισμούς στις μετακινήσεις, εν μέσω της ανταρσίας της Βάγκνερ.

«Το επιχειρησιακό στρατηγείο αποφάσισε να εισαγάγει προσωρινά περιορισμούς στις οδικές μεταφορές στους δρόμους της περιοχής που βρίσκονται στα εδάφη που συνορεύουν με τις παραμεθόριες περιφέρειες με αυτήν της Κάλουγκα, (δηλαδή) τις περιοχές Τούλα, Μπριάνσκ, Ορλόφ και Σμόλενσκ» ​​που βρίσκεται νότια, ανατολικά και δυτικά της Καλούγκα, ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Βλάντισλαβ Τσάπτσα. Η περιφερειακή πρωτεύουσα της Κάλουγκα απέχει 180 χλμ. από τη Μόσχα.

Διαβάστε επίσης:

Ρωσία: Στο πλευρό του Πριγκόζιν μέλος του 217ου Τάγματος Αλεξιπτωτιστών

Wagner: Sold out οι πτήσεις από Μόσχα – «Εγκαταλείπουν» τη χώρα ολιγάρχες και αξιωματούχοι

Ρωσία: Οι εθελοντές του RDK στο πλευρό της Wagner

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δήμαρχος Μόσχας,dimarchos moschas