Wagner: Sold out οι πτήσεις από Μόσχα – «Εγκαταλείπουν» τη χώρα ολιγάρχες και αξιωματούχοι

Sold out είναι οι πτήσεις από τη Μόσχα, μετά την ανταρσία της μισθοφορικής ομάδας Wagner που προελαύνει προς τη ρωσική πρωτεύουσα.

Τοπικά Mέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι τιμές των εισιτηρίων για μέρη όπου οι Ρώσοι μπορούν να ταξιδέψουν χωρίς βίζα, όπως η Κωνσταντινούπολη, η Αστάνα στο Καζακστάν, η Τιφλίδα της Γεωργίας και το Γερεβάν της Αρμενίας, έφτασαν στα ύψη, ενώ ο βρετανικός Guardian μεταδίδει ότι τα εισιτήρια για τις πτήσεις από τη Μόσχα φέρεται να έχουν εξαντληθεί. Το Der Spiegel

επισημαίνει πως δεν υπάρχουν πλέον εισιτήρια για απευθείας συνδέσεις από τη Μόσχα προς την Τιφλίδα, την Αστάνα και την Κωνσταντινούπολη.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το IStories, που επικαλείται στοιχεία του FlightRadar, ολιγάρχες και αξιωματούχοι φέρονται να έχουν εγκαταλείψει τη ρωσική πρωτεύουσα. Μεταξύ αυτών είναι ο δισεκατομμυριούχος Αρκάντι Ρότενμπεργκ, το αεροπλάνο του οποίου προσγειώθηκε στο Μπακού, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσίας, Ντένις Μαντούροφ το αεροπλάνο του προσγειώθηκε στο Νταλαμάν της Τουρκίας, ο πρώην πρώτος αναπληρωτής πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Ποτάνιν (Σταμπούλ) και ο Ρώσος αξιωματούχος Μπόρις Κοβαλτσουκ (Αγία Πετρούπολη).

Πάντως ανάρτηση στο επίσημο κανάλι Telegram του Αρκάντι Ρότενμπεργκ, νωρίτερα, ανέφερε πως ο επιχειρηματίας βρισκόταν στη Ρωσία.

Υπάλληλοι των διωκτικών αρχών σφράγισαν το αεροπλάνο και το ελικόπτερο που χρησιμοποιούσε προσωπικά ο Γεβγκένι Πριγκόζιν και τα οποία βρίσκονταν στο αεροδρόμιο Πούλκοβο, αναφέρει η Fontanka.

Κλείνει τα σύνορα η Λετονία

Η Λετονία, που δέχθηκε μεγάλο όγκο ρωσικού πληθυσμού όταν άρχισε ο πόλεμος στην Ουκρανία, σφράγισε τα σύνορά της με τη Ρωσία.

Ο πρόεδρος της Λετονίας και υπουργός Εξωτερικών, Έντγκαρς Ρινκέβιτς, ανακοίνωσε ότι η χώρα του ενίσχυσε την ασφάλεια στα σύνορά της, απέναντι στη στάση που είναι σε εξέλιξη στη Ρωσία, και ότι δεν θα επιτρέπει πλέον να εισέρχονται οι Ρώσοι στο έδαφός της.

«Η Λετονία παρακολουθεί από κοντά την εξέλιξη της κατάστασης στη Ρωσία. Η ασφάλεια στα σύνορα ενισχύθηκε», έγραψε στο Twitter, διευκρινίζοντας ότι έχει ανασταλεί η χορήγηση των θεωρήσεων εισόδου για τους Ρώσους που προέρχονται από τη Ρωσία.

Latvia is closely following the developing situation in Russia and exchanging information with allies

Border security has been strengthened, visa or border entry from Russians leaving Russia due to current events won’t be considered

No direct threat to Latvia at this time

— Edgars Rinkēvičs (@edgarsrinkevics) June 24, 2023

«Η Λετονία δεν θα χορηγήσει ανθρωπιστικές βίζες ή άλλες», πρόσθεσε.

Σε επιφυλακή και η Εσθονία

Σε επιφυλακή βρίσκεται και η Εσθονία, η οποία επίσης έχει επίσης δηλώσει ότι ενισχύει την ασφάλεια κατά μήκος των συνόρων της, με την πρωθυπουργό Κάγια Κάλλας να προσθέτει ότι είναι σε «στενή επαφή» με τους ομολόγους της από τη Λετονία, τη Λιθουανία και τη Φινλανδία.

Talked to my colleagues from Finland @PetteriOrpo, Latvia @krisjaniskarins, and Lithuania @IngridaSimonyte regarding the situaton in Russia. We will remain in close touch, will coordinate and exchange information.

— Kaja Kallas (@kajakallas) June 24, 2023

Διαβάστε επίσης:

Ρωσία: Οι εθελοντές του RDK στο πλευρό της Βάγκνερ

Ρωσία: Μια ανάσα από τη Μόσχα η Wagner – Στρατιωτικός νόμος από τον Πούτιν

Ρωσία: Στο πλευρό του Πούτιν ο Ερντογάν

Keywords
Τυχαία Θέματα
Wagner, Sold, Μόσχα – Εγκαταλείπουν,Wagner, Sold, moscha – egkataleipoun