Διημερίδα για τον Τουρισμό Υγείας στην Ελλάδα, διοργανώνεται στο Μοντρεάλ

ΥΓΕΙΑ

Ο τουρισμός υγείας στην Ελλάδα και οι προοπτικές για την ασφαλή μετάβαση και ιατρική περίθαλψη Καναδών και ομογενών στις δομές της χώρας μας, αποτελούν το αντικείμενο διημερίδας που διοργανώνεται στο Μοντρεάλ του Καναδά στις 28 και 29 Μαρτίου 2017, στο Ελληνικό Κοινοτικό Κέντρο «Αδριανός Μαρής», 5757 Wilderton av.

Η διημερίδα συνδιοργανώνεται από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, την Κεντρική

Ένωση Δήμων Ελλάδας, την Ελληνική Κοινότητα του Μοντρεάλ και με την υποστήριξη των Προξενικών Αρχών και των Ελλήνων γιατρών του Μοντρεάλ.

Ομιλητές θα είναι επιφανή μέλη της επιστημονικής και της επιχειρηματικής κοινότητας.

Στην διημερίδα θα γίνει εκτενής αναφορά στις παρεχόμενες υπηρεσίες στην Ελλάδα, τις εξαιρετικές δομές που βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο και την ευκαιρία για τους ενδιαφερόμενους να συνδυάσουν τις ιατρικές τους ανάγκες και τις διακοπές τους, σε χαμηλότερο κόστος!

Θα παρουσιαστούν αναλυτικά οι προοπτικές, με έμφαση σε τομείς όπως η Οδοντιατρική, η Εξωσωματική Γονιμοποίηση, ο Ιαματικός Τουρισμός, η Οφθαλμολογία, η Πλαστική Χειρουργική και η Ρομποτική Ιατρική, μεταξύ άλλων.

Στις εκδηλώσεις έχουν προσκληθεί και θα παρευρεθούν επίλεκτα μέλη της Ελληνοκαναδικής κοινότητας, επιχειρηματίες, εκπρόσωποι εταιριών τουρισμού και υγείας και δημοσιογράφοι καταξιωμένων μέσων ενημέρωσης από την Ελλάδα, τον Καναδά και την ομογένεια.

Στο πλαίσιο της διημερίδας θα τιμηθεί ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και του Τομέα Ιατρικού Τουρισμού του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Γιώργος Πατούλης, από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μοντρεάλ, Νικόλαο Παγώνη, ενώ παράλληλα θα τιμηθεί και η ηγεσία της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μοντρεάλ για το σπουδαίο έργο της στο πλαίσιο διατήρησης της ελληνικής γλώσσας και των εθίμων της πατρίδας μας.

Αναφορικά με την προοπτική της διημερίδας, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης σημείωσε:

« Η ανάπτυξη του Ιατρικού Τουρισμού είναι καταρχάς προς όφελος του ασθενή καθώς του δίνει πρόσβαση σε περισσότερες και καλύτερες επιλογές για την υγεία του. Η αύξηση του προσδόκιμου επιβίωσης στις ανεπτυγμένες χώρες, μεταφράζεται σε μεγαλύτερες ανάγκες για υγειονομική περίθαλψη. Το αποτέλεσμα είναι μεγάλες αναμονές στα δημόσια συστήματα υγείας καθώς και μειωμένη πρόσβαση σε αυτά όσων ασθενών δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώνουν το υψηλό κόστος ασφάλισης. Ο Ιατρικός Τουρισμός έρχεται να καλύψει το κενό που δημιουργείται στα συστήματα υγείας, λόγω της πίεσης στους διαθέσιμους πόρους υγειονομικής περίθαλψης και της μείωση της επάρκειάς τους ως συνέπεια των δημογραφικών αλλαγών και της οικονομικής κρίσης. Η Ελλάδα εξελίσσεται σε ιδανικό προορισμό για ιατρικό τουρισμό, λόγω του εκσυγχρονισμού των υποδομών, των υψηλού επιπέδου ξενοδοχειακών μονάδων και κυρίως λόγω του διεθνώς καταξιωμένου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.»

Στις εκδηλώσεις θα παραστούν Καναδοί πολίτες και ομογενείς που έχουν χρησιμοποιήσει τις δομές υγείας της Ελλάδας και θα καταθέσουν τις δικές τους σημαντικές μαρτυρίες.

ΜόντρεαλτουρισμόςΥγείαΕλλάδαδιημερίδαHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα