Διαβεβαιώσεις Κρεμλίνου ότι δεν θα χρησιμοποιήσει πυρηνικά εν μέσω ασκήσεων για… μαζικό πυρηνικό πλήγμα (Videos)

Διαβεβαιώσεις ότι «η Ρωσία δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσει πυρηνικά» έδωσε ο πρεσβευτής της Ρωσίας στη Βρετανία, Αντρέι Κέλιν, λίγες ώρες αφότου ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου, Βλαντίμιρ Πούτιν παρακολούθησε γυμνάσια των δυνάμεων που χρησιμοποιούν στρατηγικά πυρηνικά.

Σε συνέντευξη στην Κριστιάν Αμάνπουρ, του CNN, ο Ρώσος διπλωμάτης, Αντρέι Κέλιν ανέφερε ότι το Κρεμλίνο έχει δώσει διαβεβαιώσεις σε όλες τις πλευρές ότι δεν πρόκειται να καταφύγει στη χρήση πυρηνικών όπλων.

lang="en" dir="ltr">Shoigu: “Under the leadership of Putin, training is being conducted to deliver a massive nuclear strike in response to an enemy nuclear strike”

Launch of the ballistic missile "Sineva" from a submarine from the Barents Sea during the training of the Russian strategic forces pic.twitter.com/grYyPEVf9S

— Sarah (@LoveOurTrump) October 26, 2022

«Η Ρωσία δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσει πυρηνικά, αυτό είναι εκτός συζήτησης», είπε στην Κριστιάν Αμάνπουρ ο Αντρέι Κέλιν.

Την εκτίμηση ότι ο Πούτιν δεν θα χρησιμοποιήσει πυρηνικά εξέφρασε και ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας, Ολεξίι Ρεζνίκοφ. «Η προσωπική μου άποψη είναι ότι ο Πούτιν δεν θα χρησιμοποιήσει πυρηνικά», είπε ο Ρεζνίκοφ, ερωτηθείς σχετικά στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Το σενάριο για «μαζικό πυρηνικό πλήγμα»

Ωστόσο στη διάρκεια των ρωσικών στρατιωτικών ασκήσεων, έγινε εκτόξευση ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου Yars από το πεδίο Πλεσέτσκ, στη βόρεια Ρωσία, ενώ παράλληλα από ρωσικό πυρηνοκίνητο υποβρύχιο έγινε εκτόξευση πυραύλου Sineva, ανοιχτά της χερσονήσου Καμτσάτκα, στη ρωσική άπω ανατολή.

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι όλοι οι στόχοι της άσκησης επιτεύχθηκαν και οι πύραυλοι που εκτοξεύτηκαν έπληξαν τους στόχους τους.

Ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σόιγκου δήλωσε ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν παρακολούθησε την άσκηση, που είχε ως σενάριο «ένα μαζικό πυρηνικό πλήγμα σε απάντηση εχθρικής πυρηνικής επίθεσης».

Ωστόσο στα πεδία της Ουκρανίας οι στρατιωτικές αποτυχίες της Ρωσίας είναι σημαντικές και χαρακτηριστικό του κλίματος στο Κρεμλίνο είναι το γεγονός ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγκρότησε μία νέα επιτροπή με αποστολή την επιτάχυνση της παραγωγής και παράδοσης όπλων και πυρομαχικών στις ρωσικές δυνάμεις που βρίσκονται στα μέτωπα και ο ίδιος προήδρευσε χθες συνεδρίασης αυτής της επιτροπής.

Ανατριχιαστικό μήνυμα από τον προπαγανδιστή του Κρεμλίνου

Τη νευρικότητα που επικρατεί στο Κρεμλίνο μαρτυρά και η δήλωση του Βλαντίμιρ Σολοβιόφ, ενός από τους πιο ένθερμους προπαγανδιστές των θέσεων του Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος προειδοποίησε ότι το ρωσικό έθνος «θα πάψει να υφίσταται» αν χάσει τον πόλεμο. 

Ο Σολοβιόφ ανέφερε ότι «θα υπάρξουν πικρές ήττες» μέχρι που η χώρα να πετύχει τη νίκη. «Ειδάλλως θα πάψουμε να υπάρχουμε. Δεν θα υπάρχει ρωσική κουλτούρα, ούτε ρωσική γλώσσα, ούτε ρωσικός λαός», προειδοποίησε ο Σολοβιόφ.

Διαβάστε επίσης

Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν – Μελόνι για την Ουκρανία

Ρίσι Σούνακ: Ο βαθύπλουτος πεθερός του που θεωρείται «ο Μπιλ Γκέιτς της Ινδίας» πλένει μόνος του… τα πιάτα (Videos)

Συνεχίζει τις προκλήσεις ο Ακάρ: Η Ελλάδα είναι επεκτατική χώρα – Η Τουρκία θα προστατεύσει τα δικαιώματά της στο Αιγαίο (Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα
iNews > Ειδήσεις > Το Ποντικι
Διαβεβαιώσεις Κρεμλίνου, Videos,diavevaioseis kremlinou, Videos