Δέσμευση περιουσιακών στοιχείων της Ίρις ΑΕΒΕ από τους εργαζόμενους

MEDIA

Το μέρος των εργαζομένων της εκτυπωτικής εταιρείας Ίρις ΑΕΒΕ έλαβαν οι δικαστές του Ειρηνοδικείου Κορωπίου, οι οποίοι δέχθηκαν το αίτημά τους για απαγόρευση της μεταβολής πραγματικής και νομικής κατάστασης της κινητής και ακίνητης περιουσίας μέχρι του ποσού των 104.500 ευρώ μέχρι την επόμενη δικάσιμο στις 18 Οκτωβρίου.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση των εργαζομένων:

«Την Δευτέρα 31/07/17 βγήκε η απόφαση από το Ειρηνοδικείο Κορωπίου που δικαιώνει τους εργαζόμενους. Η απόφαση συγκεκριμένα δέχεται εν μέρει το αίτημα προσωρινής διαταγής απαγορεύοντας τη μεταβολή

της πραγματικής και νομικής κατάστασης της κινητής και ακίνητης περιουσίας μέχρι του ποσού των 104.500 ευρώ έως τη συζήτηση της αίτησης κατά τη δικάσιμο 18/10/17 και υπό τον όρο αυτής.

Αυτή η απόφαση είναι ένα θετικό βήμα. Σε καμία περίπτωση όμως δεν πρέπει να καλλιεργήσει επανάπαυση και εφησυχασμό στους εργαζόμενους που είναι θεατές στην υλοποίηση των αντεργατικών σχεδίων της εργοδοσίας. Οι μετακινήσεις εντύπων από την Ίριδα σε διάφορα εργοστάσια του κλάδου, αλλά και γενικότερα η προσπάθεια αναδιάταξης στο χώρο του τύπου, είναι δύσκολο να προβλέψουμε το που θα καταλήξουν. Αυτό όμως που με σιγουριά γνωρίζουμε, είναι οτι οι βιομήχανοι και ταυτόχρονα μεγαλοεκδότες του κλάδου, θα αξιοποιήσουν όλο τα αντεργατικό οπλοστάσιο που απλόχερα τους έχει προσφέρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εναντίων μας.

Ο μόνος δρόμος για τους εργαζόμενους είναι η οργάνωση της πάλης στο χώρο δουλειάς. Να πάψει πια η ανέχεια στην απλήρωτη εργασία και στις μειώσεις μισθών. Ακόμα και αν τις επόμενες ημέρες κάτω από την πίεση των εργαζομένων δοθεί μέρος των δεδουλευμένων, δεν πρέπει να υπάρξει υποχώρηση στην απαίτηση για σταθερή δουλειά για όλους και κανονικότητα στις πληρωμές των δεδουλευμένων.

Το Σωματείο Λιθογράφων και η Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου θα βρίσκονται δίπλα στους συναδέλφους της Ίριδας για να στηρίξουν οποιαδήποτε αγωνιστική πρωτοβουλία».

IRISΊριςδέσμευσηεργαζόμενοιπεριουσίααπόφασηδίκηHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα