Χρυσαυγίτικο παραλήρημα από τον Λαγό - Προσωπική επίθεση στον Ξυδάκη (Video)

Πολιτική

Νέο χρυσαύγιτικο επεισόδιο εντός της Ολομέλειας με τον Γιάννη Λαγό να βρίζει βουλευτές, να απειλείται γενικεύμενη σύρραξη και να διακόπτεται η συνεδρίαση καθώς κλήθηκε και η φρουρά της Βουλής.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής με χυδαίο τρόπο και εκτός εαυτού φώναζε από το βήμα της Ολομέλειας μεταξύ άλλων "η εξωτερική σας πολιτική είναι για τα πανηγύρια, δύο Έλληνες είναι φυλακισμένοι", κάνοντας λόγο

για "προδότες".

Η συνεδρίαση ξεκίνησε εκ νέου και τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ο οποίος δήλωσε ότι και το θέμα αυτό παραπέμπεται στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.

Όλα ξεκινησαν όταν στο βήμα της Ολομέλειας βρισκόταν ο Γιάννης Λαγός. Ο χρυσαυγίτης βουλευτής με παραληρηματικό τρόπο αναφέρθηκε στο Σκοπιανό, στην επιστολή των παμμακεδονικών οργανώσεων προς τους «300» της Βουλής αλλά και στην σύλληψη των δυο ελλήνων στρατιωτικών. Κατόπιν άρχισε να εκτοξεύει απειλές και ύβρεις κατά των μελών της πλειοψηφίας. Οι βουλευτές αντέδρασαν έντονα ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης όρθιος διαμαρτυρήθηκε προτρέποντας τον να κατέβει από το βήμα. Την ίδια στιγμή, στον προεδρεύοντα Σπύρο Λυκούδη κατευθύνθηκε ο Νίκος Ξυδάκης, ζητώντας του να λάβει μέτρα. Την ώρα που ο Νίκος Ξυδάκης ήταν όρθιος στην αίθουσα, χαρακτήρισε τον Γιάννη Λαγό «υπόδικο», «χιτλερόψυχο», «αρνητή της Δημοκρατίας». «Κάτσε κάτω ρε προδότη! Φύγε από δω ρε!», φώναζε ο Γιάννης Λαγός και κινήθηκε απειλητικά προς τον Νίκο Ξυδάκη τον οποίο άμεσα έσπευσαν να υπερασπιστούν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Μπροστά στο ενδεχόμενο γενικευμένης σύρραξης ο προεδρεύων της συνεδρίασης Σπύρος Λυκούδης κάλεσε την φρουρά της Βουλής και διέκοψε προσωρινά την συνεδρίαση. Οι χρυσαυγίτες βουλευτές αποχώρησαν από την αίθουσα συνεχίζοντας, ωστόσο, τις χυδαιότητες.

Με την επανέναρξη της συνεδρίασης τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης αναφέροντας πως «υπάρχει στρατηγική έντασης από το κόμμα της Χρυσής Αυγής» και πως θα εξεταστεί το ενδεχόμενο συλλογικής αποβολής των χρυσαυγιτών από τις συνεδριάσεις για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. «Δεν πρέπει απλά να περιθωριοποιηθεί ή αποκλειστεί αλλά να καταγγελθεί αυτή η στρατηγική με όλους τους τόνους και τη δύναμη από όλο το πολιτικό σύστημα του δημοκρατικού τόξου χωρίς συμψηφισμούς και τακτικισμούς που ξέρουμε που οδηγούν βλέποντας τι γίνεται στην Ευρώπη. Αυτή η υπόθεση δεν μπορεί να συνεχιστεί μέσα στο κοινοβούλιο θα πρέπει οι αναφορές του βουλευτή Λαγού να έρθουν στην επιτροπή Δεοντολογίας. Όμως πρέπει επίσης να απομονωθούν με κάθε τρόπο οι στρατηγικές έντασης και μισαλλοδοξίας που στοχεύουν στο να δυναμιτίσουν και να ανατροφοδοτήσουν την ένταση με τις πιο ακραίες δυνάμεις της γειτονικής χώρας τους “γκρίζους λύκους’». σημείωσε ο Νίκος Βούτσης.

Ο πρόεδρος της Βουλής μάλιστα αποκάλυψε πως νωρίτερα σήμερα η σύζυγος βουλευτή της Χρυσής Αυγής έβρισε χωρίς λόγο τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ έξω από τον παιδικό σταθμό της Βουλής. Όπως είπε ο Νίκος Βούτσης «πριν από τρεις ώρες συνέβη κατι που δεν το γνωρίζει κάνεις. Έγινε επεισόδιο όπου μια συγγενής α' βαθμού βουλευτού της ΧΑ παίρνοντας τα παιδιά της από τον βρεφονηπιακό σταθμό της Βουλής έβρισε τον βουλευτή Ζεϊμπέκ με απίστευτες ύβρεις και ενώπιον πολλών ανθρώπων. Το θέμα έληξε με παρέμβαση φρουράρχου και συγγνώμη που ζήτησε η εν λόγω κυρία. Αν αυτά συμβαίνουν καθημερινά εδώ μέσα που είμαστε πολλαπλά προστατευμένοι και δεν εννοώ με ασυλίες, μπορείτε να φανταστείτε τι συμβαίνει έξω από εδώ;», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Βουλής.

Γιάννης ΛαγόςΝίκος ΞυδάκηςΒουλήΧρυσή ΑυγήπροδότηςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα