Αποπνικτική η ατμόσφαιρα στην Κρήτη εξαιτίας της αφρικανικής σκόνης (ΦΩΤΟ & VIDEO)

Καλυμμένες από την αφρικανική σκόνη είναι πολλές περιοχές της νότιας Ελλάδας, με το φαινόμενο να είναι ιδιαίτερα έντονο στην Κρήτη.

Τις τελευταίες ώρες, η ορατότητα στις περιοχές της Κρήτης είναι περιορισμένη, έως και μηδενική, αφού η αφρικανική σκόνη έχει σκεπάσει τα πάντα. Οι κάτοικοι δεν τολμούν τα βγουν από τα σπίτια τους, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που χρησιμοποίησαν

μαντίλια, αλλά και αντιασφυξιογόνες μάσκες για να μπορούν να αναπνεύσουν.

Αρκετά άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο

Πολλά δε είναι τα άτομα, που μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία της Κρήτης. Όπως αναφέρει το cretapost.gr, το ΕΚΑΒ έλαβε αρκετές κλήσεις για περιστατικά που αφορούν σε εκδήλωση αλλεργίας και αναπνευστικά προβλήματα.

Θύματα της αφρικανικής σκόνης έχουν πέσει κυρίως άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και αντιμετωπίζουν καρδιακές και παθολογικές παθήσεις. Οι γιατροί καλούν άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες να μην κυκλοφορούν, παρά μόνον εάν συντρέχει ανάγκη.

Ανακοίνωση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης

Με αφορμή το φαινόμενο της αφρικανικής σκόνης, που έχει κατακλύσει τις πόλεις της Κρήτης, η 7η Υγειονομική Περιφέρεια συνιστά στους πολίτες και ειδικά στους αναπνευστικούς ασθενείς, ασθενείς με καρδιαγγειακά νοσήματα και επιβαρημένους με αλλεργίες, να αποφεύγουν να κυκλοφορούν όσο το φαινόμενο βρίσκεται σε ένταση.Με αφορμή το φαινόμενο της αφρικανικής σκόνης, που έχει κατακλύσει τις πόλεις της Κρήτης, η 7η Υγειονομική Περιφέρεια συνιστά στους πολίτες και ειδικά στους αναπνευστικούς ασθενείς, ασθενείς με καρδιαγγειακά νοσήματα και επιβαρημένους με αλλεργίες, να αποφεύγουν να κυκλοφορούν όσο το φαινόμενο βρίσκεται σε ένταση.

Σε περίπτωση επιβάρυνσής τους να απευθύνονται άμεσα στις πλησιέστερες δομές υγείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα