Χοτ ντογκ μπουρίτο, τυλιγμένο σε τορτίγια

Ένα πολύ γρήγορο και εύκολο σνακ για όλη την οικογένεια και ιδιαίτερα για όσους αγαπούν το φαγητό του δρόμου. Το σπιτικό χοτ ντογκ τυλιγμένο σε τορτίγια είναι μια συνταγή πιο νόστιμη και πιο υγιεινή από αυτές που σερβίρονται στις καντίνες και μπορεί να ετοιμαστεί ακόμα και από αρχάριους και μικρά παιδιά.

Υλικά για τη Συνταγή

2 τορτίγιες μεγάλες

2 λουκάνικα φρανκφούρτης μακριά

200 γραμμάρια λάχανο ψιλοκομμένο (γίνεται και με μαρούλι)

80 γραμμάρια καρότο τριμμένο (με λαδόξυδο)

1 ντομάτα μικρή, σε λεπτές φέτες (προαιρετικά)

50 γραμμάρια τριμμένο τυρί που λιώνει

2 κουταλάκια του γλυκού μαγιονέζα

2 κουταλάκια του γλυκού κέτσαπ

1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα

Αλατοπίπερο για τη γεύση

Εκτέλεση

Αρχικά, πλύντε και καθαρίστε το λάχανο, ψιλοκόψτε το σε λεπτές λωρίδες και βάλτε το σε ένα μπολ. Ρίξτε λίγο αλάτι και τρίψτε το καλά με τα χέρια σας έτσι ώστε να γίνει μαλακό. Στη συνέχεια τρίψτε το καρότο στη μεσαία μεριά του τρίφτη και βάλτε το σε ένα ξεχωριστό μπολ.

Αλατίστε το ελαφρά και βάλτε του λίγο λάδι και λίγο ξύδι για να νοστιμίσει. Ψιλοκόψτε τη ντομάτα και στραγγίξτε την από τα υγρά της. Βράστε τα λουκάνικα για λίγα λεπτά και σοτάρετέ τα σε ένα σχαροτήγανο για λίγο από όλες τις πλευρές. Απλώστε στον πάγκο εργασίας την τορτίγια και βάλτε στο κέντρο της τα υλικά με την παρακάτω σειρά.

Πρώτα απλώστε το μισό ψιλοκομμένο λάχανο σε ευθεία γραμμή, από πάνω το μισό καρότο στραγγισμένο και το ένα λουκάνικο ακριβώς από πάνω. Στο πλάι του λουκάνικου τοποθετήστε τις μισές φέτες της ντομάτας και καλύψτε τις με το ένα κουταλάκι μαγιονέζα.

Καλύψτε το λουκάνικο με το ένα κουταλάκι κέτσαπ και την μισή ποσότητα μουστάρδας και πασπαλίστε από πάνω τους το τριμμένο τυρί. Τυλίξτε την τορτίγια όπως τα σπρίνγκ ρολς, λυγίζοντας προς τα μέσα τις πλαϊνές άκρες της και ρολάροντάς την σφικτά.

Κάντε την ίδια διαδικασία με την επόμενη τορτίγια και ζεστάνετε ελαφρά ένα σχαροτήγανο (τηγάνι γκρίλ) ή μια δυνατή τοστιέρα.

Ψήστε τις για 2-3 λεπτά και από τις δύο πλευρές μέχρι να αποκτήσουν τραγανές ραβδώσεις και να λιώσει το τυρί. Κόψτε στη μέση και σερβίρετε τα χοτ ντογκ αμέσως!  

Διαβάστε επίσης

Αθερίνα τηγανητή με κρεμμύδια, με άρωμα Κυκλάδων

Μαρμελάδα pina colada: μια συνταγή για να δώσετε τροπικό αέρα στα πρωινά σας

Λουκάνικα με κάρυ (Currywurst), το εθιστικό γερμανικό street food

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χοτ,chot