«Χειρότερα κι από το 2015» στη Λέσβο: Στήθηκαν οι πρώτες σκηνές – Χιλιάδες πρόσφυγες στον δρόμο, σε αυλές επιχειρήσεων και κτήματα (Photos)

ΕΛΛAΔΑ

 

Νέκρωσε ο Καρά Τεπές από χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που ζουν στο δρόμο, σε αυλές επιχειρήσεων και κτήματα με ότι αυτό συνεπάγεται.

Μια κατάσταση που όπως λένε οι επιχειρηματίες της περιοχής είναι χειρότερη από το 2015 των τεράστιων προσφυγικών ροών έχει δημιουργηθεί στον καρά Τεπέ, σύμφωνα με το stonisi.gr. Ο κεντρικός δρόμος που συνδέει την πόλη με το ανατολικό και άλλο βόρειο νησί έχει κλείσει από κλούβες των ΜΑΤ που έχουν δημιουργήσει φραγμό στο ύψος της επιχείρησης Δεμερτζή μη επιτρέποντας την είσοδο στην πόλη.

Από αυτό το σημείο και μέχρι το ίδιο το ΚΥΤ κατά μήκος του δρόμου έχει απλωθεί μια «πόλη» 13.000 ανθρώπων που ζουν σε συνθήκες υγειονομικής πανδημίας κυριολεκτικά στο δρόμο. Χωρίς την παραμικρή υποδομή υγιεινής από το βράδυ της Τρίτης προς Τετάρτη. Ανάμεσα τους και οι - άγνωστο πού - 35 ασθενείς από κορονοϊό καθώς και οι πάνω από 150 ιχνηλατηθέντες ως επαφές τους.

Νωρίτερα την Πέμπτη στήθηκαν οι πρώτες σκηνές ενώ στις αυλές των επιχειρήσεων κατά μήκος της εθνικής οδού που δεν λειτουργούν στήθηκαν με κουβέρτες και άλλα υλικά οι πρώτες παράγκες.

Ανάλογη η κατάσταση στα γύρω κτήματα. Κλειστές ανενεργές επιχειρήσεις επίσης, έχουν καταληφθεί από ανθρώπους, άνδρες, γυναίκες και παιδιά που προσπαθούν να βρουν ένα χώρο να ζήσουν. Από το πρωί της Τετάρτης δεν λειτουργεί καμία επιχείρηση συμπεριλαμβανομένων και των μεγάλων σούπερ μάρκετ.

Την Πέμπτη διανεμήθηκε νερό και φαγητό σε πρόσφυγες και μετανάστες στο δρόμο.

ΛέσβοςμόριαΜυτιλήνηπρόσφυγεςΚαρά ΤεπέδρόμοςσκηνέςφωτιέςπυρκαγιάHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα