Χαρδαλιάς: Απαραίτητη αλλαγή τα έκτακτα μέτρα - Διπλασιάζονται τα πρόστιμα, σαρωτικοί οι έλεγχοι

ΕΛΛAΔΑ

 

Μια απαραίτητη αλλαγή της καθημερινότητας των πολιτών, για να μειωθεί η διασπορά του κορονοϊού και να ξεπεραστεί με επιτυχία και το δεύτερο κύμα της πανδημίας, χαρακτήρισε τα έκτακτα μέτρα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση.

Παράλληλα, έκανε έκκληση προς τους πολίτες για μια λογική χρήση των δυνατοτήτων μετακίνησης και ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες.

Όπως ανακοίνωσε, θα γίνονται εκτεταμένοι έλεγχοι με rapid tests σε όλες τις μονάδες φροντίδας

ηλικιωμένων. «Θα γίνονται 25.000 έλεγχοι κάθε μήνα στις δομές φιλοξενίας ηλικιωμένων», ανέφερε μεταξύ άλλων, ενώ σχετικά με την επέτειο του Πολυτεχνείου τόνισε: «Το 2020 δεν γιορτάσαμε την 25η Μαρτίου, το Πάσχα, την 28η Οκτωβρίου, λόγω των ιδιαιτέρων συνθηκών της πανδημίας. Το ίδιο θα γίνει και με την επέτειο του Πολυτεχνείου. Οφείλουμε να σεβαστούμε όλοι την υγειονομική κατάσταση».

O ίδιος ανακοίνωσε τον διπλασιασμό των προστίμων για τυχόν παράβαση των περιορισμών και την εμφάνιση αρνητικού τεστ 72 ωρών για όσους εισέρχονται στη χώρα από το εξωτερικό, από όλες τις πύλες εισόδου (αεροδρόμια, λιμάνια, χερσαία).

Υπεθυμίζεται ότι σε γενικευμένο lockdown μπαίνει από αύριο το πρωί και για τρεις εβδομάδες η χώρα. Το SMS επανέρχεται για τις μετακινήσεις, οι επιχειρήσεις κλείνουν και αναστέλλεται κάθε δραστηριότητα μέχρι τις 30 Νοεμβρίου.

Σε ότι αφορά τις μετακινήσεις: Σε όλη τη διάρκεια του 24ωρου ισχύει ο περιορισμός κυκλοφορίας. Επιτρέπεται μόνο με εξαίρεση για έξι λόγους: 

1)Για λόγους εργασίας,

2)για σχολείο,

3)για ιατρικούς λόγους,

4)για κηδεία,

5)για τροφοδοσία και

6)για άθληση ή βόλτα κατοικιδίου.

Συνιστούμε στους πολίτες να κινούνται μόνο αν είναι απαραίτητο και να κάνουν λελογισμένη χρήση του μηνύματος. 

Όσον αφορά το βράδυ, η κυκλοφορία επιτρέπεται μόνο για:

1)εργασία,

2)για έκτακτη ανάγκη και

3)για βόλτα κατοικιδίου.

Για τον εργαζόμενο, επιτρέπεται η κυκλοφορία μόνο με έγγραφο από την Εργάνη, είτε με βεβαίωση κυκλοφορίας από επιχείρηση.

ΧαρδαλιάςμέτραΚορωνοϊόςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα