Χαμοστέρνας: Παραλίγο τραγωδία τον Δεκέμβριο – Τρένο «εμβόλισε» Ι.Χ. επειδή δεν είχαν ενημερωθεί μηχανοδηγός και φύλακας

Δεν έχουν τέλος οι καταγγελίες για το μπάχαλο που επικρατεί στον ελληνικό σιδηρόδρομο. Την ώρα που οι έρευνες της δικαιοσύνης βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη για την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη, βλέπει το φως της δημοσιότητας ένα πολύ σοβαρό περιστατικό, λίγα χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του OPEN, στις 18 Δεκεμβρίου 2022, τρένο «εμβόλισε» Ι.Χ. που είχε ακινητοποιηθεί στις γραμμές ενώ προσπαθούσε να περάσει

από ισόπεδη διάβαση στη συμβολή των οδών Χαμοστέρνας και Πειραιώς, παρά το γεγονός ότι ο οδηγός του είχε ενημερώσει τους αρμόδιους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο συρμός κινείτο στο σημείο και ο φύλακας της διάβασης έκανε φωτεινό σήμα στον μηχανοδηγό για να περάσει κανονικά.

Μάλιστα, οι μπάρες των αυτοκινήτων είχαν κατέβει. Ωστόσο, 70 μέτρα πιο κάτω ένα αυτοκίνητο είχε ακινητοποιηθεί πάνω στις γραμμές. Ο μηχανοδηγός όμως είχε δώσει το «πράσινο φως», με αποτέλεσμα ο συρμός να συνεχίσει την πορεία του και το τρένο να πέσει πάνω στο αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με πηγές του ΟΣΕ που μίλησαν στο OPEN, ο οδηγός του ΙΧ είχε ενημερώσει την τροχαία και όχι μόνο. Όμως ούτε ο φύλακας ούτε ο μηχανοδηγός ενημερώθηκαν. 

Από το έγγραφο που έχει στην κατοχή του το OPEN προκύπτει πως είχαν ενημερωθεί και οι επικεφαλής της ΡΑΣ, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ και η εταιρεία Hellenic Train.

Διαβάστε επίσης:

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Για σουβλάκια και ερωτικές επιδόσεις μιλούσαν οι σταθμάρχες πριν από την τραγωδία

Τέμπη: «Φώναζαν» για απενεργοποιημένα φανάρια μήνες πριν την τραγωδία (Video)

Αυτεπάγγελτη παρέμβαση Eισαγγελέα για το λευκό τιγράκι – Βελτιώνεται η υγεία του

Keywords
Τυχαία Θέματα