Χαμός στις χρηματαγορές από τις… κατσίκες του ιδρυτή του Facebook

Η ανάρτηση μιας φωτογραφίας με δύο χαριτωμένες κατσίκες από τον ιδρυτή του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, προκάλεσε χαμό στις χρηματαγορές και ιδίως στα κρυπτονομίσματα.

Πώς συνδέονται δύο συμπαθή μηρυκαστικά με συναλλαγές πολλών δισεκατομμυρίων τη μέρα; Πολύ απλά, ο Ζούκερμπεργκ αποφάσισε να ονομάσει τις κατσίκες του «Max» και «Bitcoin» και πολλοί traders είδαν διάφορους συμβολισμούς σε αυτό.

Πολλοί από αυτούς θεώρησαν ότι ο ιδρυτής του Facebook

και ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους της γης επέλεξε να ονομάσει την κατσίκα του bitcoin επειδή ήθελε να στείλει κάποιο μήνυμα σχετικά με το πιο δημοφιλές κρυπτονόμισμα.

Πολλοί χρήστες των social media θεώρησαν ότι το post επιβεβαιώνει έμμεσα τις φήμες που θέλουν το Facebook να αγοράζει bitcoin. Η ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας θα πραγματοποιηθεί αυτό το μήνα και κάποιοι πιστεύουν ότι ο Ζούκερμπεργκ θα μπορούσε να κάνει τις σχετικές ανακοινώσεις τότε. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να εκτινάξει ακόμα υψηλότερα τις τιμές του bitcoin, καθώς αρκετά πρόσφατα, η ανακοίνωση του Ίλον Μασκ ότι η Tesla θα αγοράσει το κρυπτονόμισμα, προκάλεσε ράλι στην αγορά.

Άλλοι, έχουν προχωρήσει ακόμα πιο μακριά. Πιστεύουν ότι τα ονόματα που διάλεξε ο Ζάκερμπεργκ για τις κατσίκες του τον κατατάσσουν ανάμεσα στους λεγόμενους μαξιμαλιστές του bitcoin, δηλαδή εκείνους που πιστεύουν ότι στο μέλλον, κανένα άλλο κρυπτονόμισμα δεν θα χρειάζεται και δεν θα χρησιμοποιείται, πέραν του bitcoin. Βέβαια, κάτι τέτοιο θα ερχόταν σε πλήρη αντίθεση με τις προσπάθειες του Facebook να δημιουργήσει το δικό του ψηφιακό νόμισμα, το Diem.

Για τους πολύ μυημένους, το post του Ζάκερμπεργκ είναι μία έμμεση απειλή και όχι μία ψήφος εμπιστοσύνη στο bitcoin. Και αυτό γιατί το 2011, ο δημιουργός του Facebook είχε αποκαλύψει ότι τρώει μόνο το κρέας των ζώων που έχει σκοτώσει ο ίδιος. Το 2019, ο ιδρυτής του Twitter, Τζακ Ντόρσεϊ, είχε πει στο περιοδικό Rolling Stone ότι ο Ζούκερμπεργκ του σέρβιρε κάποτε μία κατσίκα την οποία είχε σκοτώσει ο ίδιος. Μήπως αυτό σημαίνει ότι ο «Mr Facebook» σκοπεύει να σκοτώσει και να φάει το bitcoin;

Πληροφορίες: moneyreview.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα