«Χαμός» στη Διάσκεψη των Προέδρων για την επίθεση σε Κανέλλη-Καταγγέλλει τη Ζωή το ΚΚΕ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η υπόθεση της επίθεσης του Χρυσαυγίτη Λαγού στην Κανέλλη, έφτασε και στην διάσκεψη των προέδρων που μετά από ψηφοφορία δεν καταδίκασε αλλά έστειλε την υπόθεση στην Επιτροπή Δεοντολογίας. Το ΚΚΕ καταγγέλλει ο πως η Πρόεδρος της Βουλής αρνήθηκε να καταδικάσει

την επίθεση και αποχώρησε από τη διαδικασία.

Το επεισόδιο μεταξύ Λαγού και Κανέλλη «έφτασε», όπως ήταν αναμενόμενο, στη Διάσκεψη των Προέδρων μετά την ενημέρωση που έκανε η πρόεδρος της επιτροπής σωφρονιστικού συστήματος Βασιλικής Κατριβάνου. Σύμφωνα με τις καταγγελίες της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε να σταλούν τα πρακτικά της επιτροπής, στην οποία συμμετείχαν οι πρωταγωνιστές του επεισοδίου, στην Επιτροπή Δεοντολογίας για να διερευνηθεί το θέμα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, από το ΠΑΣΟΚ ο Γ. Κουτσούκος ζήτησε την πολιτική καταδίκη του επεισοδίου ενώ το ίδιο ζήτησε και ο Νίκος Καραθανασόπουλος από το ΚΚΕ. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Ζωή Κωνσταντοπούλου φέρεται να αρνήθηκε και παρέπεμψε το θέμα στην επιτροπή δεοντολογίας λέγοντας «πως εδώ δεν είναι δικαστήριο».

Ύστερα από έντονες πιέσεις και διαξιφισμούς το ζήτημα τέθηκε σε ψηφοφορία με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι να ψηφίζουν υπέρ της πολιτικής καταδίκης, το ΚΚΕ είχε αποχωρήσει σε ένδειξη διαμαρτυρίας ενώ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ τάχθηκαν υπέρ του να πάει η υπόθεση στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

Καταγγέλλει Λαγό και Ζωή το ΚΚΕ για το επεισόδιο με Κανέλλη

Την τραμπούκικη επίθεση του υπόδικου βουλευτή της Χρυσής Αυγής κατά της Λιάνας Κανέλλη αλλά και την άρνηση της Προέδρου της Βουλής, να καταδικαστεί από την διάσκεψη των προέδρων καταγγέλλει με ανακοίνωσή του, το ΚΚΕ.

Ολόκληρη η καταγγελία:

«Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ καταγγέλλει την τραμπούκικη συμπεριφορά του υπόδικου βουλευτή της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής, για τις απειλές που εκτόξευσε σήμερα κατά της βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη για την παρουσία της ως μάρτυρα στη δίκη της ΧΑ.

Καταγγέλλει επίσης τη στάση της Προέδρου της Βουλής, η οποία με την συμπεριφορά της έδωσε κάλυψη σε αυτή την τραμπούκικη συμπεριφορά, καθώς αρνήθηκε η διάσκεψη των προέδρων να συζητήσει κα να καταδικάσει το συγκεκριμένο περιστατικό, «παραπέμποντάς το στην επιτροπή δεοντολογίας της Βουλής».

Το γεγονός αυτό κατήγγειλαν οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ στη διάσκεψη των προέδρων και αποχώρησαν από την συνεδρίασή της.

Επειδή δεν είναι η πρώτη φορά που η πρόεδρος της βουλής καλύπτει και εξωραΐζει την ΧΑ, η κυβέρνηση και η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ οφείλουν να πάρουν θέση για το συγκεκριμένο περιστατικό.»

Φίλης: Αυτονόητη η καταδίκη

Μιλώντας με δημοσιογράφους ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης σημείωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ καταδίκασε απερίφραστα τις προκλήσεις του βουλευτής της Χρυσής Αυγής για τις οποίες ενημερώθηκε η Διάσκεψη των Προέδρων από την Βασιλική Κατριβάνου.

Τόσο η πρόεδρος της Βουλής όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε ο Νίκος Φίλης, επιμείναμε ότι πέρα από την αυτονόητη καταδίκη της συμπεριφοράς του βουλευτή επιβάλλεται η διερεύνηση των συμβάντων μέσω της Επιτροπής Δεοντολογίας. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε ακόμη πως δεν προσφέρει στην αναγκαία δημοκρατική επαγρύπνηση μια προσπάθεια μικροκομματικής εκμετάλλευσης του θέματος. Όλοι καταδικάζουμε και είναι λάθος κάποιοι να θέλουν να θέσουν την Χρυσή Αυγή ως διαιτητή πολιτικών διαφορών, κατέληξε ο Νίκος Φίλης.

Καταδικάζει το Ποτάμι

Από την πλευρά του Ποταμιού ο Χάρης Θεοχάρης καταδίκασε απερίφραστα τη χυδαία, άνανδρη και ανάρμοστη, όπως την χαρακτήρισε, επίθεση του Γιάννη Λαγού κατά της Λιάνας Κανέλλη.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την χυδαία, άνανδρη και ανάρμοστη σε βουλευτή του Κοινοβουλίου επίθεση του κύριου Λαγού στη κυρία Κανελλη. Παράλληλα θεωρούμε πως είναι απορίας άξιο που το προεδρείο αντέδρασε ήπια στην επίθεση αυτή και δεν θέλησε να καταδικάσει η διάσκεψη πολιτικά την ενέργεια αυτή. Το πρόσχημα πως πρέπει να ανακινηθούν οι δέουσες διαδικασίες στην επιτροπή δεοντολογίας ώστε να υπάρξει πλήρης διερεύνηση δεν πείθει καθώς οι δυο ενέργειες δεν αποκλείουν η μια τη άλλη», δήλωσε ο βουλευτής του Ποταμιού.

Λαγός: Λέει ψέματα η Κανέλλη

Από το περιστύλιο σε δηλώσεις του ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός απαντώντας για το αν υπήρξαν εκ μέρους του απειλές ανέφερε πως «σας δίνω το λόγο της αντρικής μου τιμής ότι ποτέ δεν συνέβη κάτι τέτοιο. Είναι ψέματα. Αυτό που της είπα (σ.σ. για το δικαστήριο) είναι να δω ερχόμενη στο δικαστήριο τι εγκλήματα έχετε για εμάς» είπε ο βουλευτής της ΧΑ. «Η κυρία Κανέλλη είναι φαίνεται εξπέρ να δημιουργεί καταστάσεις, για να κρατά το όνομά της στην επικαιρότητα», συμπλήρωσε και ερωτηθείς αν τον κράτησαν δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε ότι πρώτη φορά τα ακούει αυτά.

Διάσκεψη των ΠροέδρωνΖωή ΚωνσταντοπούλουΧρυσή ΑυγήΚΚΕκαταγγελίαHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα