«Χάλκινη» η Στεφανίδη στο Παγκόσμιο κλειστού στίβου

ΑΘΛΗΤΙΚA

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε το Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου για τα ελληνικά χρώματα αφού η Κατερίνα Στεφανίδη κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο άλμα επί κοντώ στη διοργάνωση που γίνεται στο Πόρτλαντ των ΗΠΑ με άλμα στα 4.80 μέτρα. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έκανε έναν πολύ καλό αγώνα και έναν περίπου χρόνο μετά το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό κλειστού στίβου, βάζει ένα ακόμη στη συλλογή της! Η 26χρονη αθλήτρια και κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ ξεκίνησε τον αγώνα της με επιτυχημένο

άλμα στα 4.50 μέτρα με την πρώτη προσπάθεια.

Με την πρώτη προσπάθεια πέρασε όλα τα ύψη μέχρι και τα 4.80 που της εξασφάλισε ουσιαστικά το μετάλλιο. Η Ελληνίδα αθλήτρια είχε μια αποτυχημένη προσπάθεια στα 4.85 αφήνοντας αυτό το ύψος για το 4.90 βάζοντας ουσιαστικά στο στόχο το χρυσό. Η Κατερίνα Στεφανίδη δεν τα κατάφερε στις δύο προσπάθειες που τις έμειναν και κατέκτησε τελικά το χάλκινο μετάλλιο.

Το χρυσό μετάλλιο πήρε η Αμερικανίδα Τζένιφερ Σουρ, με επιτυχημένο άλμα στα 4.90, επίδοση που είναι και ρεκόρ αγώνων, ενώ δεύτερη αναδείχτηκε η συμπατριώτισσά της Σάντι Μόρις, με άλμα στα 4.85 μέτρα.

Να σημειώσουμε ότι η Νικόλ Κυριακοπούλου, τερμάτισε στην έκτη θέση με καλύτερο άλμα στα 4.60, ενώ εκτός βάθρου έμεινε και η δεύτερη Παγκόσμια πρωταθλήτρια στον ανοιχτό Φαμπιάνα Μούρερ.

Πηγή: SDNA

αθλητισμόςΠαγκόσμιο κλειστού στίβουΚατερίνα Στεφανίδηάλμα επί κοντώHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα