Μπισκότα με γεύση κέικ καρότου

Μαλακά και τρυφερά μπισκότα με τριμμένα καρότα, καρύδια και αρωματισμένα με βανίλια και κανέλα, που διακοσμούνται υπέροχα με ένα γλάσο κρέμας τυριού.

Τα μπισκότα carrot cake έχουν την ίδια γεύση με το αγαπημένο και κλασικό κέικ καρότου, φτιάχνονται πολύ εύκολα και μοιράζονται ακόμα πιο εύκολα, σαν ατομικά κεράσματα.

Υλικά για τη Συνταγή

1 ¾ φλιτζάνια (215 γραμμάρια) αλεύρι γ.ο.χ.

½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

1 κουταλάκι

του γλυκού κανέλα σκόνη

¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

½ φλιτζάνι (115 γραμμάρια) βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

¾ φλιτζανιού (150 γραμμάρια) καστανή ζάχαρη

1 μεγάλο αυγό

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

1 φλιτζάνι (90 γραμμάρια) καρότα, τριμμένα

½ φλιτζάνι (55 γραμμάρια), καρύδια, ψιλοτριμμένα

Για το γλάσο

4 κουταλιές της σούπας (55 γραμμάρια) βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

115 γραμμάρια κρέμα τυρί, σε θερμοκρασία δωματίου

1 ½ φλιτζάνι (170 γραμμάρια) ζάχαρη άχνη

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

1/5 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Εκτέλεση

1.Αρχικά προθερμάνετε το φούρνο στους 180ο C και στρώστε 2 ταψιά με αντικολλητικό χαρτί.

2. Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε με τον αυγοδάρτη να αφρατέψουν (με αυτόν τον τρόπο ενσωματώνεται αέρας στο αλεύρι και δεν χρειάζεται κοσκίνισμα) τα στέρεα υλικά, δηλαδή το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα, την κανέλα και το αλάτι και αφήστε τα στην άκρη.

3. Σε ξεχωριστό μεγάλο μπολ χτυπήστε το βούτυρο με την καστανή ζάχαρη, με το ηλεκτρικό μίξερ, για 1-2 λεπτά, μέχρι το μίγμα να κρεμώσει και να αφρατέψει. Στη συνέχεια προσθέστε το αυγό και τη βανίλια και χτυπήστε μέχρι να ενσωματωθούν.

4. Ρίξτε τα στέρεα υλικά, ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν και τέλος βάλτε τα τριμμένα καρότα και τα καρύδια, διπλώνοντάς τα με μια σπάτουλα, χωρίς να ζαλίσετε ιδιαίτερα το μίγμα.

5. Πάρτε ένα σκουπ παγωτού ή μια ποσότητα ίση με 2 κουταλιές της σούπας και τοποθετήστε τα ακανόνιστα μπισκότα με λίγη απόσταση μεταξύ τους. Πατήστε τα ελαφρά, με τις παλάμες σας  να ισιώσουν από πάνω.

6. Ψήστε για 13-16 λεπτά, μέχρι να φύγει η γυαλάδα του μίγματος. Αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς προτού τα διακοσμήσετε με το φρόστινγκ.

7. Για το γλάσο – φρόστινγκ, χτυπήστε το βούτυρο και το τυρί κρέμα με ένα ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ξεκινήστε να προσθέτετε σιγά – σιγά, τη ζάχαρη άχνη και τέλος βάλτε τη βανίλια και το αλάτι. Χτυπήστε σε μέτρια δυνατή ταχύτητα μέχρι να έχετε ένα ομοιόμορφο μίγμα. Διακοσμήστε τα μπισκότα με το γλάσο, πασπαλίστε με επιπλέον κανέλα ή ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς, αν επιθυμείτε.

Διαβάστε επίσης:

Υγιεινά τσιπς μήλου στο airfryer

Τηγανίτες καρότου με κρέμα μασκαρπόνε και χοντροτριμμένα καρύδια

Piyaz: Η τούρκικη σαλάτα με λευκά ξερά φασόλια, κρεμμύδια και αρωματικό σουμάκι

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μπισκότα,biskota