Μπάιντεν: «Προσπαθούμε για τον περιορισμό της παρουσίας του Ισραήλ στη Γάζα» – Σάστησε με τους διαδηλωτές που διέκοψαν την ομιλία του

«Εάν πράγματι νοιάζεστε για τις ζωές που χάθηκαν εδώ, τότε θα πρέπει να ζητήσετε εκεχειρία στην Παλαιστίνη», φώναξε μια διαδηλώτρια κατά τη διάρκεια ομιλίας του Μπάιντεν σε ιστορική εκκλησία Αφροαμερικανών στο Τσάρλεστον, στον αμερικανικό νότο. Η ομιλία διακόπηκε από τους διαδηλωτές. Πώς αντέδρασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ο Τζο Μπάιντεν, απαντώντας σήμερα στους διαδηλωτές

που φώναζαν «Εκεχειρία τώρα», δήλωσε ότι καταβάλλει προσπάθειες προκειμένου να πείσει την ισραηλινή κυβέρνηση να μειώσει τις επιθέσεις της και να «περιορίσει σημαντικά» την παρουσία τους στη Γάζα.

«Καταλαβαίνω τον πόνο τους», δήλωσε ο Μπάιντεν, αναφερόμενος στους διαδηλωτές, όταν άνδρες της ασφάλειας οδήγησαν μερικούς από αυτούς έξω από την εκκλησία, την ώρα που οι υπόλοιποι παρευρισκόμενοι φώναζαν «Άλλα τέσσερα χρόνια!», υποστηρίζοντας τον Δημοκρατικό υποψήφιο για μια δεύτερη θητεία στον Λευκό Οίκο.

SEE IT: Protesters interrupted Pres. Biden's remarks inside Mother Emanuel AME Church in Charleston, the site of a 2015 white supremacist attack, to call for a cease-fire in Gaza. pic.twitter.com/51Lxm9dHJb

ABC News (@ABC) January 8, 2024

«Εργάστηκα αθόρυβα και εργάζομαι αθόρυβα με την ισραηλινή κυβέρνηση για να τους κάνω να μειώσουν σημαντικά την παρουσία τους και να φύγουν από τη Γάζα», δήλωσε ο Μπάιντεν.

«Εάν πράγματι νοιάζεστε για τις ζωές που χάθηκαν εδώ, τότε θα πρέπει να ζητήσετε εκεχειρία στην Παλαιστίνη», φώναξε τότε μια διαδηλώτρια.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, ένθερμος υποστηρικτής του Ισραήλ, αρνείται έως τώρα να ζητήσει εκεχειρία στη Γάζα, εκτιμώντας ότι αυτό θα ωφελούσε κυρίως τη Χαμάς. Η αμερικανική κυβέρνηση προσπαθεί, παράλληλα, να επιτύχει μια αποκλιμάκωση στη Γάζα και να εμποδίσει την εξάπλωση της σύγκρουσης στον Λίβανο.

Υπενθυμίζεται ότι στην ιστορική εκκλησία όπου μιλούσε ο Τζο Μπάιντεν, ο νεοναζί Ντίλαν Ρουφ σκότωσε εννέα ανθρώπους –έναν πάστορα και οκτώ Αφροαμερικανούς– το 2015, σε μια από τις χειρότερες σφαγές με ρατσιστικά κίνητρα που έχουν σημειωθεί τα τελευταία χρόνια στις ΗΠΑ.

Διαβάστε επίσης:

Σκάνδαλο Επστάιν: Στη λίστα και το όνομα του Τραμπ – Στη φόρα λεπτομέρειες για τα sex tapes με πρίγκιπα Άντριου και Κλίντον

Μήνυμα Μπλίνκεν προς Χούτι: Θα υπάρξουν συνέπειες αν συνεχίσετε τις επιθέσεις εναντίον πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα

Κορωνοϊός: Επιστρέφουν οι μάσκες στην Ισπανία – Έκρηξη κρουσμάτων στην Ιταλία

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μπάιντεν, Προσπαθούμε, Ισραήλ, Γάζα – Σάστησε,bainten, prospathoume, israil, gaza – sastise