Αθωώθηκε η αστυνομικός που πυροβόλησε τον Αφροαμερικανό στην Οκλαχόμα

ΚΟΣΜΟΣ

Οι δικαστικές αρχές στην Οκλαχόμα των Ηνωμένων Πολιτειών έκριναν αθώα μια λευκή αστυνομικό που πυροβόλησε έναν άοπλο Αφροαμερικανό, τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Η Μπέτι Σέλμπι, 43 ετών, σκότωσε τον 40χρονο Τέρενς Κράτσερ σε ένα περιστατικό που ενέτεινε το κίνημα «Black Lives Matter» σε ολόκληρη την Αμερική.

Στο βίντεο από το περιπολικό που είχε δώσει στη δημοσιότητα το αστυνομικό τμήμα που δούλευε η Σέλμπι, παρουσιάζει την αστυνομικό να πλησιάζει τον 40χρονο με το όπλο της και με εκείνον να προχωράει προς το αυτοκίνητό του με τα χέρια

στον αέρα.

Τότε η Σέλμπι τον πυροβόλησε μια φορά με τον Κράτσερ να μεταφέρεται στο νοσοκομείο και να καταλήγει λίγη ώρα αργότερα.

Η αστυνομία στην Τούσλα δήλωσε πω ο Κράτσερ δεν ακολούθησε τις οδηγίες τις αστυνομικού και γι’ αυτό δέχθηκε τον πυροβολισμό.

Όπως αποδείχθηκε από τις έρευνες στο όχημα του 40χρονου δεν βρέθηκε όπλο.

Η Σέλπμι κατά τη διάρκεια της ακρόασης της υπόθεσής της δήλωσε στο δικαστήριο πως εκείνη έπραξε όλα όσα είχε διδαχθεί στην σχολή, λέγοντας πως αν ένας ύποπτος κινηθεί προς μια περιοχή όπως ένα αυτοκίνητο, ο αστυνομικός δεν πρέπει να τους αφήσει να γυρίσουν προς το μέρος τους γιατί μπορεί να κρατάνε όπλο.

Δήλωσε, επίσης, πως αυτή ήταν η πρώτη φορά που χρησιμοποίησε εν ώρα υπηρεσίας το όπλο της, ενώ σύμφωνα με τις μαρτυρίες στο δικαστήριο ο Κράτσερ κατά τη διάρκεια του περιστατικού δεν της μίλησε ούτε μια φορά.

Οι εισαγγελείς δήλωσαν πως δεν υπάρχει κανένας λόγος για την Σέλμπι να πυροβολήσει έναν άντρα που προχωρούσε μακριά της.

Μάλιστα, την κατηγόρησαν πως μετέτρεψε ένα θέμα ρουτίνας σε ένα φονικό περιστατικό υιοθετώντας μια υπερβολική αντιμετώπιση απέναντι στο περιστατικό.

Ενώ σύμφωνα με τους εισαγγελείς, η χρήση ναρκωτικών που είχε κάνει η 40χρονος, δεν αποτελεί δικαιολογία για την Σέλμπι ώστε να τον πυροβολήσει.

«Τα χέρια του Τέρενς ήταν στον αέρα. Δεν ήταν άμεση απειλή για την Σέλπμι», δήλωσε ο εισαγγελέας.

Ωστόσο, παρά τα όσα της καταλόγισαν οι εισαγγελείς αλλά και παρά τα αποδεικτικά στοιχεία, ο δικαστής αποφάσισε να την αθωώσει.

«Αυτό που σέβομαι είναι η διαδικασία. Η αλήθεια είναι πως ήταν μια δύσκολη υπόθεση», δήλωσε ο γενικός εισαγγελέας της Τούσλα μετά την αθωωτική απόφαση για την Σέλμπι.

ΗΠΑΟκλαχόμαπυροβολισμοίαστυνομικόςαφροαμερικανόςΜπέτι ΣέλμπιHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα